Gość luzak1 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Nasz wypad z roberto okazal sie kompletna klapa W srode zaczelismy necenie ktore nic niedalo gdyz w czwartek byla taka pogoda ze wiadomo bylo ze idzie burza. Po burzy pare plotek i kilka drobnych krapi. W sobote mialem polapac na zywaca z samego rana al zrezygnowalem poniewaz wiatr tak sie rozszalal ze niedalo rady takze wypad okazal sie kompletna klapa. A jak tam u ciebie kolego BOBINIARZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Ja w sobotę, razem z kolegą, od 4:00 do 14:30. Siedzieliśmy trochę dalej niż to było zakładane na początku (tak z 50 m dalej-następna miejscówka pod drzewami). Miejscówka nęcona od środy, ale nie podeszło nic większego. Tak gdzieś do siódmej wpadło kilka płotek, uklejek i okonków, wszystko w granicach 15-20 cm, później to już marnie, ale odpoczynek był pierwsza klasa. Kilka fotek z tego wypadu: To ja I mój towarzysz Jako że padało prawie cały czas, zrobiliśmy małe zadaszenie na rowery i sprzęt Widok na miejscówkę Jedna z cenniejszych zdobyczy Powrót dwóch zadowolonych wędkarzy Do zobaczyska w bardziej sprzyjających warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luzak1 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Witam dawno mnie niebylo. Bylem troszke zajety. Koledzy byliscie ostatnio na rybkach na j. kiełpińskim ? Ruszylo sie cos czy nadal cisza ? Wybieram sie w sobote i niewiem czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Ostatnio nie byłem nad kiełpińskim, więc nie wiem jak sytuacja, ale co tam się może zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sociu Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Ogolnie rzecz biorac jest cienizna.W tym sezonie nic godnego uwagi do tej pory nie trafilem bieda oj bieda.Do tego przez obfite deszcze jeziorko mocno zarosło,kilka ciekawych miejscowek z wiosny zarosło całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luzak1 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale wybaczcie czas. bylem na kielpinskim po zadaniu pytania i musze powiedziec ze z sukcesem. kilka leszczykow, plotek i krasnopiorek ale nieduze i wyladowaly spowrotem w wodzie. oprocz tych rybek zlapalem jeszcze 2 liny 1.1 i 0.7 kilograma a 5 sztuk poszlo mi z haczyka. powod pomost i brak podbieraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 luzak1, Gratulację . Ja sobie odpuściłem całkowicie jeziorko na okres letni. Powód - rzesza pijanych małolatów i uncy uncy wędkarzy z 10 grilami i 30 kratami browca ;]. Na jesieni znowu odwiedzę jeziorko za szczupaczkiem, tymczasem jest to zbyt uczęszczana miejscówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luzak1 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 z tymi gnojami to masz racje. rozwalona na ful muza dra mordy i skacza do wody z pontonow. jak wtedy bylem to tez bylo pelno grilowiczow, niewiem moze gdyby nie oni to mialbym leprzy wynik. latem tez mozna podjechac nad jeziorko tyle ze w pochmurne dni jak niema bydla nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Wczorajsze 47cm szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangnat Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Siema jezeli mieszkam w sródmiesciu czy tam w łomiankach na jeziorku trzeba cos zaplacic zeby tam polowic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Tak, składkę okręgową na mazowsze w karcie wędkarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangnat Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 aha dzieki. To może kiedyś tam wpadne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Bobiniarz jutro jesteśmy tam gdzie zawsze Jeżeli masz ochotę wpaść to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 ja bym chetnie wpadł . Gdzie sie znajduje to jeziorko? I co lepsze feeder czy spławik? pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Robertoo, Niestety nie dałem rady Was odwiedzić, może następnym razem Damianoooo, jeziorko jak sama nazwa wskazuje jest w kiełpinie, a co lepsze to woda sama zweryfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sociu Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Eh ja wreszcie wróciłem z wakacji i odrazu uderzyłem na Kiełpińskie. Bacik 4m,żyłka 0,16 4kg wytrzymałości,spławiczek 1g i siedze na swojego lina pierwszego w tym sezonie. 18:30 spławik w dół zacięcie JEST ,nie byłem nawet w stanie kija podnieść,rybcia zaplątała się w grążelach,poczekałem chwile odpuściła i ruszyłą dalej i *Brzdęk* rybci ni ma nawet nie wiem co to było na oko około 60 cm. Koszmar mam dosyć na ten rok...jak ryb nie ma to źle, jak są to nie da rady wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Sociu podejrzewam, że mógł to być spory karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sociu Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Też tak przypuszczam . Nie mam pomysłu jak się przezbroić jak tam takie stwory są.Chyba lepiej w takim razie z kołowrotkiem posiedzieć, żeby rybcia mogła więcej odjechać.Ale łowić kilka metrów od brzegu odległościówką w pasie grążeli,będzie ciężko.W każdym razie jutro do sklepu po sprzęt i nad wodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Witam Panowie Ja wraz z kolegą Luzak1 byliśmy przez ostatni weekend na jeziorku. Wyniki marne: 1 większy leszcz i kilkanaście podleszczaków, 1 szupaczek (oczywiście bez wymiaru). W nocy na grunt nie było nawet puknięcia, wszystko na spławiczek wpadło. Tak więc, pozostaje tylko szykować powoli sprzęt na przyszły sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 I odświeżamy temacik Wie ktoś, jak tam woda na jeziorku ??? Jeszcze lód czy powoli schodzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Tafla jeszcze w całości ale powoli już puszcza przy brzegach. A to tak poglądowo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 bobiniarz, Jeśli możesz, to wstaw proszę inne miniaturki, bo te nie otwierają się w pełnym rozmiarze. Fotki wyglądają ciekawie, z chęcią bym je obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 O k**** no to pięknie A My mamy zamiar pod koniec kwietnia wyruszyć na dwudniową zasiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Miras, fotki masz na e-mailu. Robertoo, dajcie znać jak będziecie mieli już ustawiony termin, może się przyłącze. Do zobaczenia nad wodą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 bobiniarz, Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi