technops Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Zakaz spinningowania 100 m w górę rzeki Nysy Kłodzkiej od tzw. ''Mostu Garbatego'' (strefa przyujściowa do zbiornika zaporowego Topola k/ Kamieńca Ząbkowickiego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Dziś byłem na zbiorniku i leszcz ładnie współpracował złapałem 11 sztuk w przedziale 45-55cm no nareszcie ktoś nie marudzi. Gratki za udany połów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 nalewator, gdzie siedziałeś? Ja też byłem i na bata połapałem kilka ładnych płotek około 25cm i 4 leszcze (DS) ok 48cm. Byłem na cypelku Pozdro Siedziałem za taśmami 2 zjazd od Kamieńca. Powiem że moja nowa zanęta się sprawdziła ryby były nią wypchane na max. Dambase a byłeś na tym cyplu od taśm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 panowie czy na garbatym widac bolka?? gania cos czy lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 nalewator, Tak na tym (jedynym ) po lewej stronie, tylko tam nie wiało w okolicy 2-go zjazdu widziałem grupkę wyczynowców.. Może kiedyś sie spotkamy, to podzielisz się recepturą zanęty . Jestem bardzo często nad tym zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 ja bylem dzisiaj na ujsciu Topoli za drapieznikiem i wielkie G tam jest i komarow masakra ! na ujsciu miasteczko ze 30 aut stoi z wysp łowią woda syf. Bolenia nie widac siedzi w jeziorze gleboko i na 2 czesci zbiornika ale nie idzie go zlowic. Leszcze nie biorą nikt nie miał siatki w wodzie. Ogolnie lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 W niedziele na Topoli były Mistrzostwa Okręgu w spławiku i ryba podeszła do brzegu. W soboote i niedziele jest tam GP Polski II Liga wpadnie jeszcze trochę zanęty i ryba dalej będzie się trzymała blisko brzegu, więc to będzie raj wędkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Byliśmy z kolegą w sobotę na Topoli, na 2 taśmach. W czasie 05:30 do 11 - wynik na zero! kilku sztuk drobnicy nie liczę. Prócz nas było tam jeszcze ok 15 innych wędkarzy. Wszyscy efekty mieli podobne czyli beznadziejne. Ktoś tam złapał ze 2 leszczyki wymagające użycia podbieraka ale to wszystko. Osób było tyle, że miałem rzucić petardę i krzyknąć " koniec zawodów" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Dziś na Topoli za cyplem było podobnie (po południu do wieczora). Mi się trafił jeden na podbierak a tak to cisza, ewentualnie malizna. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Był ktoś ostatnio na Topoli? Jak z rybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Siemka byłem dzisiaj na Topoli od mostku od 7 do 11 zlowilem 1 okonka a ojciec 2. Totalna porażka nikt nic nie łowił, jeden koles z nocki mial kilka leszczy mowil ze zaczely brac skoro swit przez 30 min a pozniej kicha. Wiało z kazdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Byłem wczoraj, łowienie marne. Od 15 do 19 cisza, później zaczęły się krótkie szarpane brania ale drobnicy. Części nie mogłem zaciąć. Tak przynajmniej było w dalszej części Topoli ( strona z taśmami, za cyplem). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Siemka ja dzisiaj bylem od 6 do 10 i masakra ! ZERO bran ani ani pyka. Ludzie nic nie lowili w sumie brzeg byl prawie wolny od tasm. Wszyscy sie zwijali bo nie bylo po co siedziec wiatr polnocny i cisnienie w dol. Odpuszczam narazie ten zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Siemka panowie jak tam sytuacja na Topoli ? ruszyła sie ryba ? chce sie z ojcem wybrac w piątek ale czy jest sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 suhhar, i co jedziesz? Daj znać jakie efekt. Może w nocy coś uderzy, po tych upałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Byłem dzisiaj od strony koparki. Łowiłem od godz 8 do 16. na feeder totalna lipa ani brania. Na spławik atakowały małe boleniki max 20cm. Zniechęcony bezrybiem wziąłem spin i w chyba 5 rzucie siadł szczupaczek 52cm i to tyle. Od strony garbatego miasteczko obozowe i nie bierze nic od taśm tez bezrybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 nalewator, też byłem od 11 do 15 30, może to Ty po prawej stronie byłeś, pod jasnym parasolem ? Mi z gruntu na białe brały leszczyki po 20cm:D A na garbatym w sobotę widziałem jak "bydło" się bije o miejsce, w godzinę chyba z cztery bójki, nieźle się uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Dambase Ja byłem jeszcze z 2 kumplami ale w zasięgu wzroku to nie miałem innych wędkarzy Byłem niedaleko trzcinowiska tam gdzie jest ten cypel jak jest niski stan wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 siemka ja byłem dzisiaj ale tylko godzinę bo mnie z ojcem burza wygoniła. Byłem tam gdzie nalewator tzn obok koparki ale nie na cyplu tylko na lewo w strone koparki poszlismy za takie zakole ale gleboko 3-4 m 2 brania były moze by sie cos działo ale trzebabylo sie zwijac bo szła nawałnica. Dziwne bo kolesie byli autem za wałem jak wjechali ? nikt ich nie przegonił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Jak sytuacja na topoli? bierze jakis leszczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 czy to miejsce na garbatym mostku to jest zaraz przy samej drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 tak przy samej wodzie. Dalej lipa na topoli ? ani leszczyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Aż tak źle to może nie ale chyba nadal bez rewelacji. Byłem we wtorek. Najpierw Bałtyk bo tak wiało chyba do 18-stej. Potem w miarę ok. Brania bardzo rzadkie chyba ze dokładasz czerwonego robaka to okonek szarpał często. Na 6 godzin leszcz 30+, 40+ i 50+. Na nockę pięknie się uspokoiło (w porównaniu do wietrznego dnia) no ale musiałem jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Powiedzcie koledzy czy we wrześniu i październiku można jeszcze liczyć na leszcza na Topoli od strony taśm? Jak daleko trzeba rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 ja chce jechac na nocke za tydzien od drewnianego ale w poniedziałek pojade na rozpoznanie terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi