Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zakaz spinningowania 100 m w górę rzeki Nysy Kłodzkiej od tzw. ''Mostu Garbatego'' (strefa przyujściowa do zbiornika zaporowego Topola k/ Kamieńca Ząbkowickiego).

:wink:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Dziś byłem na zbiorniku i leszcz ładnie współpracował złapałem 11 sztuk w przedziale 45-55cm

no nareszcie ktoś nie marudzi. Gratki za udany połów.

Napisano
nalewator, gdzie siedziałeś? Ja też byłem i na bata połapałem kilka ładnych płotek około 25cm i 4 leszcze (DS) ok 48cm. Byłem na cypelku :D Pozdro

Siedziałem za taśmami 2 zjazd od Kamieńca. Powiem że moja nowa zanęta się sprawdziła ryby były nią wypchane na max.

Dambase a byłeś na tym cyplu od taśm ?

Napisano

nalewator, Tak na tym (jedynym :D) po lewej stronie, tylko tam nie wiało :D w okolicy 2-go zjazdu widziałem grupkę wyczynowców.. Może kiedyś sie spotkamy, to podzielisz się recepturą zanęty :lol: . Jestem bardzo często nad tym zbiornikiem.

Napisano

ja bylem dzisiaj na ujsciu Topoli za drapieznikiem i wielkie G tam jest i komarow masakra ! na ujsciu miasteczko ze 30 aut stoi z wysp łowią woda syf. Bolenia nie widac siedzi w jeziorze gleboko i na 2 czesci zbiornika ale nie idzie go zlowic. Leszcze nie biorą nikt nie miał siatki w wodzie. Ogolnie lipa.

Napisano

W niedziele na Topoli były Mistrzostwa Okręgu w spławiku i ryba podeszła do brzegu. W soboote i niedziele jest tam GP Polski II Liga wpadnie jeszcze trochę zanęty i ryba dalej będzie się trzymała blisko brzegu, więc to będzie raj wędkarski :)

Napisano

Byliśmy z kolegą w sobotę na Topoli, na 2 taśmach. W czasie 05:30 do 11 - wynik na zero! kilku sztuk drobnicy nie liczę. Prócz nas było tam jeszcze ok 15 innych wędkarzy. Wszyscy efekty mieli podobne czyli beznadziejne. Ktoś tam złapał ze 2 leszczyki wymagające użycia podbieraka ale to wszystko. Osób było tyle, że miałem rzucić petardę i krzyknąć " koniec zawodów" !!! :D

Napisano

Dziś na Topoli za cyplem było podobnie (po południu do wieczora). Mi się trafił jeden na podbierak a tak to cisza, ewentualnie malizna.

Pozdr.

• 3 weeks later...
Napisano

Siemka byłem dzisiaj na Topoli od mostku od 7 do 11 zlowilem 1 okonka a ojciec 2. Totalna porażka nikt nic nie łowił, jeden koles z nocki mial kilka leszczy mowil ze zaczely brac skoro swit przez 30 min a pozniej kicha. Wiało z kazdej strony.

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem wczoraj, łowienie marne. Od 15 do 19 cisza, później zaczęły się krótkie szarpane brania ale drobnicy. Części nie mogłem zaciąć. Tak przynajmniej było w dalszej części Topoli ( strona z taśmami, za cyplem).

Pozdr.

Napisano

Siemka ja dzisiaj bylem od 6 do 10 i masakra ! ZERO bran ani ani pyka. Ludzie nic nie lowili w sumie brzeg byl prawie wolny od tasm. Wszyscy sie zwijali bo nie bylo po co siedziec wiatr polnocny i cisnienie w dol. Odpuszczam narazie ten zbiornik.

Napisano

Byłem dzisiaj od strony koparki. Łowiłem od godz 8 do 16. na feeder totalna lipa ani brania. Na spławik atakowały małe boleniki max 20cm. Zniechęcony bezrybiem wziąłem spin i w chyba 5 rzucie siadł szczupaczek 52cm i to tyle. Od strony garbatego miasteczko obozowe i nie bierze nic od taśm tez bezrybie.

Napisano

nalewator, też byłem od 11 do 15 30, może to Ty po prawej stronie byłeś, pod jasnym parasolem :mrgreen: ? Mi z gruntu na białe brały leszczyki po 20cm:D A na garbatym w sobotę widziałem jak "bydło" się bije o miejsce, w godzinę chyba z cztery bójki, nieźle się uśmiałem :D

Napisano

Dambase Ja byłem jeszcze z 2 kumplami ale w zasięgu wzroku to nie miałem innych wędkarzy :wink: Byłem niedaleko trzcinowiska tam gdzie jest ten cypel jak jest niski stan wody.

Napisano

siemka ja byłem dzisiaj ale tylko godzinę bo mnie z ojcem burza wygoniła. Byłem tam gdzie nalewator tzn obok koparki ale nie na cyplu tylko na lewo w strone koparki poszlismy za takie zakole ale gleboko 3-4 m 2 brania były moze by sie cos działo ale trzebabylo sie zwijac bo szła nawałnica. Dziwne bo kolesie byli autem za wałem jak wjechali ? nikt ich nie przegonił.

Napisano

Aż tak źle to może nie ale chyba nadal bez rewelacji.

Byłem we wtorek. Najpierw Bałtyk bo tak wiało chyba do 18-stej. Potem w miarę ok. Brania bardzo rzadkie chyba ze dokładasz czerwonego robaka to okonek szarpał często. Na 6 godzin leszcz 30+, 40+ i 50+.

Na nockę pięknie się uspokoiło (w porównaniu do wietrznego dnia) no ale musiałem jechać.