Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam wszystkich:) Wczoraj z dziewuchą siedzieliśmy na Topoli. Około 21.36 miałem piękny odjazd, jak się później okazało prosto w zaczepy. Jako przynętę mieliśmy ukleje :)

Napisano

Ja dzisiaj niby miałem niezłe branie niby czuć wibracje na wędce i niby żyłka ucieka na boki i do tyłu a po 10 sekandach wyciągam 20cm gałązke :mrgreen:

Napisano

Witam.

Nocka na Topoli minęła bez większych efektów, żadnego drapieżcy nie licząc jazgarzy, które brały na rosówkę większą od nich :) , a jeśli idzie o białą rybkę to sporadycznie gdzieś ktoś coś trafił.

W przyszły weekend jak czas i pogoda pozwoli to myślę wybrać się z łódką i porzucać gumą.

Pozdrawiam :)

Napisano

speedy3457, zapomnialem dodac ze po deszczu to ciezka jazda do slipu bloto i slizgawka ja kiedys ledwo co dojechalem, jakbym sie zakopal z lodka to kaplica ;) ciekawe kiedy zrobią jakis normalny dojazd do slipu jak sa na innych jeziorach. Acha ma ktos jakies wiesci jak tam po zawodach ?

Napisano

z soboty na niedziele zaliczona nocka z kumplem na garbatym, 0 = totalnie zero ryb brało, gruntówka biały, spławik czerwony, kumpel gruntówka + żywiec. Obok wędkarze też nic. Na Kozielnie ponoć od 2 tygodni koleś siedzi i nic.

Co się do jasnej dzieje?

Napisano

LeChifre, możliwe że najedzona ale też zobacz że wieje ze wschodu i spada cisnienie, ogólnie pogoda sie zmienia a tego ryby nie lubią. Znajomy plywal w niedziele od switu do wieczora za sandaczem i 2 brania miał jak na glebinów to straszna porażka.

Napisano
wieje ze wschodu i spada ciśnienie, ogólnie pogoda sie zmienia a tego ryby nie lubią
ja tego poglądu nie podzielam, a dobry dowodem był niedzielny wypad znajomego na głębinowie. Sobota wieczór godz. 22.00 - 2 brania sandaczowe (jeden miarowy 60cm), po 22.00 - relaks (piwko) i wędki zwinięte. Rano niedziela - szczupak 60cm, i jego syn łowi drugiego szczupaka 50cm na spining. Więc jednak rybka żeruje.

Ja wielokrotnie łowiłem z powodzeniem przy wietrze wschodnim i zróżnicowanym ciśnieniu, według mnie należy zmieniać miejsca. Nie zawsze w jedno miejsce (nęconym od kilku ładnych tygodni) jest miejscem w którym akurat ryba jest i żeruje. Mankamentem częstych zmian miejsc i wyszukiwanie zupełnie nowych jest ryzyko powrotu o kiju, gdzie pozostali dobrze się "oblowili". :grin: Ale z drugiej strony ma to swój urok. Nowe miejsce - więc nadzieja na nową piękną miejscówkę.

Pozdro. i nie marudzić Panowie, tylko kije w łapy i nad wodę.

• 3 weeks later...
Napisano

Dziś sześć godzin od 6:00 do 12:00 na Topoli od Błotnicy i zero brania leszczowego. Jedynie okonek i jazgarz się uwiesił.....dramatycznie było:( Nie widać było w ogóle żerowania ryby.....jedynie tradycyjnie boleniom nic nie przeszkadzało...Wracając wstąpiliśmy na garbaty most (aby się rozejrzeć). Nareszcie zero campingów:) Pogadaliśmy chwile z pięcioma wędkarzami i jeden miał trzy małe ploteczki, a reszta totalnie nic. Co się dzieje z tą rybą? Tak podobno już się dzieje od ładnego czasu;/ wczoraj przypadkiem idę ulicą nieopodal mojego domu i slyszalem jak mowil facet do faceta "nic ryba nie bierze zupelnie nic". I chyba cos jest na rzeczy o czym sam sie dzis niestety przekonalem....

Napisano

Podpowie ktoś, gdzie teraz uderzać na białą rybę? Chodzi mi głównie o leszcza...nie chodzi o jakąś konkretną miejscówkę, ale po prostu może ktoś kto mieszka bliżej jak ja orientuje się, gdzie można teraz dobrze połapać :(

Napisano

a więc wiatr płnwsch cisnienie spadajace fale i ani brania takie fekty z lodki. Biczowalem 1 czesc zbiornika bo na druga nie szlo wplynac takie garby byly. Żeby nawet okonka nie zahaczyć porażka na maxa.