aregmax Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 feeder2010, tematy chyba ci się pomyliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 No na pilcach juz szczupaczek i sandaczyk wskoczył na blache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 no a na gume i koguciki ni chu chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam wszystkich:) Wczoraj z dziewuchą siedzieliśmy na Topoli. Około 21.36 miałem piękny odjazd, jak się później okazało prosto w zaczepy. Jako przynętę mieliśmy ukleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja dzisiaj niby miałem niezłe branie niby czuć wibracje na wędce i niby żyłka ucieka na boki i do tyłu a po 10 sekandach wyciągam 20cm gałązke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Szpalis, od której strony siedziales ? mozliwe ze jakis ładny sandałek ci wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Od strony Tamy kolego. Ano możliwe, i do tego sprytna bestia. Chapnął ukleje i chodu szybko do kryjówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam. Nocka na Topoli minęła bez większych efektów, żadnego drapieżcy nie licząc jazgarzy, które brały na rosówkę większą od nich , a jeśli idzie o białą rybkę to sporadycznie gdzieś ktoś coś trafił. W przyszły weekend jak czas i pogoda pozwoli to myślę wybrać się z łódką i porzucać gumą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 speedy3457, a wiesz gdzie tam plywac ? trzeba miec silnik zeby poplynac na stare koryto nysy, tak tylko mozna cos trafic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 speedy3457, zapomnialem dodac ze po deszczu to ciezka jazda do slipu bloto i slizgawka ja kiedys ledwo co dojechalem, jakbym sie zakopal z lodka to kaplica ciekawe kiedy zrobią jakis normalny dojazd do slipu jak sa na innych jeziorach. Acha ma ktos jakies wiesci jak tam po zawodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gfg8 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Kolego mógłbyś podać jakieś namiary na ten slip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 gfg8, tzn jakie namiary ? slip znajduje sie przy garbatym mostku czyli przy ujsciu dokładniej to na wprost zjazdu na ujscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 z soboty na niedziele zaliczona nocka z kumplem na garbatym, 0 = totalnie zero ryb brało, gruntówka biały, spławik czerwony, kumpel gruntówka + żywiec. Obok wędkarze też nic. Na Kozielnie ponoć od 2 tygodni koleś siedzi i nic. Co się do jasnej dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 moral, ostatnio nic nie bierze w piątek byłem na Bartnikach koło Topoli to też nikt nawet brania nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Ryba jest tak tam najedzonona ze na jakis czas ma wszystko w głebokim poważaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 LeChifre, możliwe że najedzona ale też zobacz że wieje ze wschodu i spada cisnienie, ogólnie pogoda sie zmienia a tego ryby nie lubią. Znajomy plywal w niedziele od switu do wieczora za sandaczem i 2 brania miał jak na glebinów to straszna porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Słyszałem ze tam znowu wode spuszczają ;/ o on pływał na zatopionym lesie czy gdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 wieje ze wschodu i spada ciśnienie, ogólnie pogoda sie zmienia a tego ryby nie lubią ja tego poglądu nie podzielam, a dobry dowodem był niedzielny wypad znajomego na głębinowie. Sobota wieczór godz. 22.00 - 2 brania sandaczowe (jeden miarowy 60cm), po 22.00 - relaks (piwko) i wędki zwinięte. Rano niedziela - szczupak 60cm, i jego syn łowi drugiego szczupaka 50cm na spining. Więc jednak rybka żeruje.Ja wielokrotnie łowiłem z powodzeniem przy wietrze wschodnim i zróżnicowanym ciśnieniu, według mnie należy zmieniać miejsca. Nie zawsze w jedno miejsce (nęconym od kilku ładnych tygodni) jest miejscem w którym akurat ryba jest i żeruje. Mankamentem częstych zmian miejsc i wyszukiwanie zupełnie nowych jest ryzyko powrotu o kiju, gdzie pozostali dobrze się "oblowili". Ale z drugiej strony ma to swój urok. Nowe miejsce - więc nadzieja na nową piękną miejscówkę. Pozdro. i nie marudzić Panowie, tylko kije w łapy i nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 dobrze gada polać mu:) trzeba kombinować cały czas a nie narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Dziś sześć godzin od 6:00 do 12:00 na Topoli od Błotnicy i zero brania leszczowego. Jedynie okonek i jazgarz się uwiesił.....dramatycznie było:( Nie widać było w ogóle żerowania ryby.....jedynie tradycyjnie boleniom nic nie przeszkadzało...Wracając wstąpiliśmy na garbaty most (aby się rozejrzeć). Nareszcie zero campingów:) Pogadaliśmy chwile z pięcioma wędkarzami i jeden miał trzy małe ploteczki, a reszta totalnie nic. Co się dzieje z tą rybą? Tak podobno już się dzieje od ładnego czasu;/ wczoraj przypadkiem idę ulicą nieopodal mojego domu i slyszalem jak mowil facet do faceta "nic ryba nie bierze zupelnie nic". I chyba cos jest na rzeczy o czym sam sie dzis niestety przekonalem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Podpowie ktoś, gdzie teraz uderzać na białą rybę? Chodzi mi głównie o leszcza...nie chodzi o jakąś konkretną miejscówkę, ale po prostu może ktoś kto mieszka bliżej jak ja orientuje się, gdzie można teraz dobrze połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 Panowie czy ktos cos łowi z łódki ? jakieś wieści czy coś sie dzieje z drapieżnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 znajomy 2 tyg temu złowił szczupłego 110cm 11kg na blahe, a teraz to nie wiem czy coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 a więc wiatr płnwsch cisnienie spadajace fale i ani brania takie fekty z lodki. Biczowalem 1 czesc zbiornika bo na druga nie szlo wplynac takie garby byly. Żeby nawet okonka nie zahaczyć porażka na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Ale miałem to samo w sobotę przez 3 godziny na spina, więc możemy sobie podać dłonie. Przynajmniej pogoda była ładna wtedy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi