suhhar Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 panie i panowe czy od mostku sie cos dzieje ? jakies plocie na splawik gryza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembic Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Gryzą to co najwyżej kiełbachy z grilla Tłumy chyba nadal sie utrzymują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Byłem dzisiaj na Topoli od strony taśmy. Przyjechałem po 6. Na tafli lekka falka, przez malutkie chmurki pięknie świeciło słoneczko. Jak już dobrze się rozłożyłem to przyszła taka ulewa, że mi się parasol złożył Po raz kolejny musiałem bez brania zwinąć się do domu Na nocce siedziało dwóch Panów: 4 kije/ 4 leszcze <40cm. Mówili, że monsun w nocy przeszedł nad Topolą P.S. Na garbatym wszystkie miejsca szczelnie zajęte, Ci co przyjechali z camperami i siedzą od tygodnia mieli w siatce jakieś zdobycze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Jak tam panowie sytuacja wygląda na topoli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 jak tam połowy na topoli ??? Może pojedziesz i sprawdzisz ? a nie w każdym temacie zadajesz to samo pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 witam wszystkich długo mnie tu nie było ale nie miałem auta wiec wolałem nie zagladać i sie nie denerwowac bo pewnie połowiliście pare okazów mam do was jedno w sumie dwa pytanka ale drógie to poźniej chodzi mi o most garbaty woda górska czy to prawda ze jest zakaz spiningowania 300m od mostu w góre rzeki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Prawda jest taka, że 100 m w górę rzeki http://www.kamieniec.pzw.org.pl/wiadomosci/31243/60/uwaga_zmiana_zasad_wedkowania_na_rzece_nysa_klodzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 dzieki koledzy teraz juz wiem na 100% to jak wspominałem mam drógie pytanko chodzi mi o rzeke Nyse od tamy Kozielno do mostu w Paczkowie czy jesli mam wykupione dolnośląskie moge tam łowić?? czy trzeba miec opolskie?? bo słyszałem cos od kolegi ze jakies tam porozumienie było i z dolnosląskiego mozemy łowic własnie do mostu w paczkowie a z opolskiego mogą na kozielnie ale czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 johny476, Łowić można ale musisz w paczkowskim kole odebrać obowiązkowe zezwolenie(bezpłatne) Zbierają się we wtorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Zezwolenia juz nie dostaniesz bo nie maja ale podczas kontroli jak masz opłacone dolnosląskie to przymykaja oko i nie musisz miec.Kolega był i juz nie dostał zezwolenia ale podczas kontroli przechodzi,tylko że różnie mówia,niby zależy na kogo trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 ok dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 widze w temacie cisz bo ryba w ogole nie bierze ! teraz załamanie pogody a po deszczu moze cos sie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Pada deszcz? Bo iu nas leje juz drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Siedziałem wczoraj na rzece w Paczkowie i przyjechał koles co od 30.06 siedział na ujsciu do zbiornika Topola czyli na najlepszym z możliwych.Powiedział że przez 3 tyg nie widział ryby ale słyszał że tu połapie i przyjechał.Więc na Topoli kompletnie nic nie bierze.U mnie dużo spapranych brań,4 zerwane przypony nr 14 i wyciągniety 1 jaz 45 cm.Poza tym sporadycznie łapali ale jeden gosc co siedział na przeciwko to prawdziwy mistrz.Sprzęt miał profesjonalny,własciwie nie wstawał z fotela i łapał na bardzo długa tykę 2-częsciową i wyciągał rybe srednio co 5 min.Naliczyłem mu 18 szt a on juz siedział jak przyjechałem.jak zaczelo lac to sie zwinalem a koles rozłozyl parasol i bawił sie dalej-prawdziwy zawodowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 tak nawiasem to tyka pewnie była wieloczęściowa..? nie ma jak dobrze zanęcić, pewnie mięsko tez było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Z TEGO CO ZAUWAŻYŁEM TO WAM POWIEM ZE LEPIEJ WŁASNIE JECHAC NA NYSE ZA TAMA KOZIELNA NIZ PRZED TOPOLE TAM ZAWSZE COS SIE ZŁOWI, A TAK Z INNEJ BECZKI TO WAM POWIEM ZE 2 DNI TEMU POZNAŁEM TAKIEGO GOSCIA BO ZAUWAŻYŁEM ZE MIAŁ WĘDKI W BAGAŻNIKU WIEC ZAGADAŁEM I ON MI MÓWI ZE NA BARTNIKACH ZŁOWIŁ SUMA 11KG MIAŁ JESZCZE 2 BRANIA ALE ZYŁKA MU SZCZELAŁĄ TYLKO,, MIAŁ 0.40 ŻYŁKE ŁOWIŁ NA KARASIA I TO MÓWIŁ ZE NORMALNIE W DZIEŃ WYDAJE MI SIE ZE COS MNIE CHYBA KŁĄMAŁ CHYBA ZE BYŁO PRZED BURZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Wczoraj zajechaliśmy na chwile na tame w Kozielnie, ludzie mówili, że nic nie bierze. Ruszyliśmy dalej kierunek odcinek Nysy k. Otmuchowa. Woda bardzo niska, z gruntu brała jedynie drobnica: jaź, leszcz, płoć boleń. Na żywca szczupaczek 39 i mniejszy sandaczyk. Około 21 pojechaliśmy dalej, kierunek Wójcice/wodomierz kompletne bezrybie i jeszcze ten deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Fakt,zanęcał bardzo dużo ale ważne są efekty.Rzucał kilkanascie pączków do wody i po 2 min branie za braniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Siemka panowie ruszylo sie cos na Topoli ? jakies leszcze albo ploteczki bo w tym roku ponoc strasznie slabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Od taśm 3 razy z rzędu nie złapałem nic większego oprócz 20cm leszczyków, porażka totalna ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 20 cm to niezły wynik Ja wczoraj w porcie w Dzwirzynie łapałem takie po 15 cm i płocie podobych rozmiarów.Nie skusił się węgorz na pęk rosówek.Ogólnie była fajna zabawa bo strasznie agresywnie brały te leszczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 dzisaj 1 leszyk 55cm branie minute po zarzuceniu, a pozniej juz same szkuty po 15-20zm nie wiem skad ich tyle sie nagle wzielo ,nigdy tyle takich nie bralo, na rzece w paczkowie slyszalem ze podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 od strony betonki efekty marne, kilka bran tylko nie zacietych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 A nie wiecie czy dalej takie tłumy na ujściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi