jakabzdura Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 nie bylo miejsca wolnego i weikszosc z nocy byla ale zbytnio nic specjalnego nie polapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam Koleżanki i Kolegów po kiju, łowiłem ostatnio na Topoli od strony taśm, w sobotę, wtorek i środę, generalnie lipa, przez pierwsze dwa dni brał leszczyk taki jak dłoń i trochę większy, a dziś od godz. 4.30 do 13.00 zero brania, pingpong stał w miejscu jak zaczarowany, nie widziałem też aby ktoś inny cos konkretnego złowił, za to boleń przy brzegu robił spustoszenie, nawet widziałem jak przyatakował kaczkę , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Macie jakieś wieści z Topoli? Zaczęło coś brać konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam, w piątek po błądzeniu na Pilcach wylądowałem z ojcem na nocce na Topoli od strony ujścia, miejsca praktycznie zero, wszystko zajęte. Całą noc zero brań (koszyk), nad ranem ojciec wyciąga 1 leszcza 55cm 2,2kg i to by było na tyle. W niedziele popołudniu od 16 do 20 łowiliśmy od strony taśmy, wynik zerowy, nie wspominając ok 10 jazgarzy Gdy szliśmy na miejscówkę wszyscy mówili, że lipa ktoś gdzieś dalej połowił parę leszczy ale kto, gdzie to niestety się nie dowiedziałem, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma także weekend na Topoli bardzo słabiutko chyba zmiany ciśnienia zrobiły swoje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Odnośnie ciśnienia masz rację. Przekonałem się, że jak super niskie, wtedy tam są brania. Jak wysokie nie ma po co jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Powiedzcie koledzy czy na Topoli od strony taśm w nocy miał ktoś dobre efekty? Rozmawiałem z tubylcem z Przyłęku i powiedział, że w nocy nigdy nic tam porządnego nie złowił. Czy to prawda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 To ja Ci powiem że od taśm spędziłem około 15 nocy i powiedziałem że już nigdy na noc tam nie pojade, więc przeanalizuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 spędziłem około 15 nocy i powiedziałem że już nigdy na noc tam nie pojade, ja aż tyle nie byłem i nie od strony taśm tylko z przeciwnej strony. Ale nocne efekty to zazwyczaj 0,5 ....... i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Jarku, licząc to przez ostatnie 3 lata. W ogóle widzę, że na Topoli jest już straszna lipa, jedyna rybka na Topoli w tym roku którą mogę się pochwalić to szczupaczek 70 cm. A tak bida... Planuję jednak kilka zasiadek sandaczowych na jesień z trupkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Ostatnio przesiedziałem od strony taśm 3 poranki na Topoli i wielka lipa, byłem na prawdę rozczarowany, tyle zanęty poszło i nic, owszem trafiały się leszcze, ale takie jak dłoń i może kilka trochę większych. Generalnie zauważam, że od 4-5 lat zrobiła się lipa na Pilcach, na Dzbanowskim i Cmentarnym, o Topoli sięnie wypowiadam ponieważ nie mam tam doświadczenia. Jak po weekendzie, ktoś może się czyms pochwali? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 witam koledzy nie wiecie może czy boleń coś gania za garbatym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 jak koledzy woda za garbatym brudna??? chce sie wybrac ale nie wiem czy warto po tych deszczach z góry dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 koledzy bierze coś na Topoli ? chciałem sie wybrac na weekedn ale nie wiem czy warto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Rozmawiałem w ostatnią sobotę z kolegą z Przyłęku i powiedział, że na Topoli kicha, nic nie bierze, owszem tam komuśzdarzy sięjakiś leszcz ale ogólnie to katastrofa, ciekawe kiedy ruszy się ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 jutro sie wybieram na Topole po dluzszej przerwie wiec dam znac czy cosik skubie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 byłem nie dawno na topoli oprucz boleni to nic zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Hallo panowie co się dzieje na Topoli ? czyżby nikt nic nie łowił że nie ma postów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 pytanko: czy ktoś na spin z brzegu miał efekty w połowie sandaczy na kozielnie lub topoli, czy wszyscy walą z łodzi??? Bo ja dzisiaj biegałem od 16.00 i zero kontaktu z rybą. Co prawda nie nastawiałem się zbytnio na jakieś wielkie ryby, ale liczyłem że jakiś "pstryk" będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 tam z brzegu tylko raz zlowilem szczupaczka 40 cm od drewnianego mostu a przy ujsciu nigdy nic nie mialem kontakty wiec tylko z lodzi zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsik79 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Witam w tamtym roku na Topoli na ujściu w miejscu wodowania łodzi 2 szczupaki 50cm i 70cm w 2 godz tak więc jest szansa.W tym roku 2 wypady ze smołki bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Dzieki za info. ja szukałem sandała na płyciznach - obok wyspy na kozielnie. W tych zatopionych krzakach. Co chwilę był zaczep, ale jakimś cudem straciłem tylko jedną gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 mopsik widze z kłodzka jestes Powidz mi tam w tym miejscu wodowania lodzi lowiliscie z opadu ? kiedys tam rzucalem ale tam chyba z 6-8 metrow jest i duzo gorek i zaczepow, brania nie mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsik79 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 suhhar przynęta prowadzona leniwie po dnie z delikatnym podbiciem , a zaczepów dość sporo możę wyskoczę w niedziele z bratem to damy znać co tam się dzieje na topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 suhhar, mopsik79, nie wiem czy pamiętacie jak wyglądał ten odcinek rzeki zanim powstał zbiornik wydaje mi się, że stąd tyle zaczepów, mówię o takim lasku, który został zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 jak tam na topoli działo sie coś panowie w piekny weekend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi