LeChifre Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Polecam pobiczować wodę na pilach dziś około 15 okoni w przedziale 15-25cm + szczupaczek na wobka kobi 45cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 LeChifre, czyli nic nowego jakbys jakiegos szczuplego +80 wyciągnął to juz by było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Witam. Był ktoś z was może na topoli, bo interesuje mnie czy ruszył się sandacz, a dokładniej to chodzi mi o żywca z gruntu z brzegu. Bo na Mietkowie się ruszył i to ładny ale tylko z wysp a moja łódź właśnie przechodzi renowację i wyspa odpada. Z brzegu też się trafiają ale trzeba daleko wywozić. Dla tego interesuje mnie sytuacja z brzegu na Topoli. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Siemka czy ktoś wie jaka jest woda na Topoli ? dalej wysoka czy może coś spadła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Cały dzień pływania za drapieżnikiem i co...i ani brania. Najlepsze woda sie ociepliła o 3 stopnie i zaczęły gryźć komary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Dziś krótki zwiad z dziewczyną na łodeczce, dość sporo rzutów i nic niestety ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Szpalis, a powiedz gdzie plywales ? byles moze w korzeniach ? miales echo widziales jakies ryby tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Generalnie po znanych mi spadkach i gorkach. Na chwile zaparkowałem w okolicahc koparki, bo zgromadziło sie tam mnustwo białej ryby, podczas jej pracy. W te znane mi korzonki niestaty nie popłyneliśmy. W sumie to nie wystarczyło czasu, a i nie pomyslałem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 pewnie i tak wielkie G by było skoro oplynąłeś swoje miejscówki i brania nie miałeś. Chyba trzeba czekać na jakąś poważniejsza zmianę pogody bo jak narazie to ryba jest jeszcze wszedzie a woda sie ociepla. Koło koparki też ostatnio machałem bo fajne nawet miejsce ale ryby tak nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Witam kolegów wędkarzy:) Coś się dzieje na Topoli obecnie? Ktoś próbował już coś na rzece obok garbatego mostu na białą rybę? Wiem,że na ujściu na opolskim ciągną teraz łopaty leszcze jeden za drugim. Ciekawi mi, czy i u nas już coś zaczęło w tą wczesną wiosnę skubać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 I co? Nikt się nie chce chwalić z kolegów, czy po prostu ryba na Topoli jeszcze nie bierze? Ja bylem tydzien temu kolo Garbatego mostu. Ok 9-11 byly brania, ale tak delikatne, ze nawet gdy dłużej się czekało, nie bylo sposobności zaciąć, a robaki byly w pelnej formie....zestaw delikatny, przypon 12, haczyk 14.... Zastanawiam się, czy był ktoś na "tasmach" albo od błotnicy i podobnie jak koledzy na Ściborzu - połapał jakieś rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Na garbatym kompletna cisza do 14.00. Potem już nikogo nie było, wszyscy się pozabierali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Na garbatym kompletna cisza do 14.00. Potem już nikogo nie było, wszyscy się pozabierali Na pobliskich bartnikach to samo ,byłem klka razy na okonkach zero kontaktu z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 I jak tam ktoś coś wie czy coś się dzieje na Topoli bądź Kozielnie? Zwłaszcza na Topoli od Taśm albo od drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Widzę że nikt się nie chwali bo może nie ma czym. Ale ja jutro się wybieram na Topolę więc jak wrócę to zdam wam relacje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Speedy czekam na relację, sam zamierzam się wybrać w najbliższym tygodniu Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Witam. Na Topoli byliśmy o 5:00 rano, na garbatym nie było już miejsca więc pojechaliśmy na taśmy, tam miejsce zawsze się znajdzie. Co do pogody , to było ciepło tylko że mglisto. O godzinie 8:00 było już naprawdę sporo wędkarzy. Co do połowów, to można je zaliczyć do tych lepszych lecz bez okazów. Ja 4 leszczyki około 35 cm. i jednego krąpika około 30 cm. Było ze mną jeszcze dwóch kolegów i oni mieli podobne wyniki. Dodam tylko że wszystko na białego a na czerwonego tylko jeden krąpik się połakomił mimo że było sporo delikatnych brań. Pozdrawiam i zachęcam do wypadów bo pogoda naprawdę ładna się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Ps. Jest wysoka woda. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Dzięki za info W środę się wybieram z bratem A inni coś łapali obok was? ogolnie widze byly brania Te leszcze to z rana bardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam. Widzę , że trochę za późno tu zajrzałem Z tego co zauważyłem to ci z boku mieli brania bo widziałem jak parę razy zacinali ale czy coś wyjęli to nie wiem bo byli ode mnie jakieś 100m a "Kto nie trzyma kija w łapie ten h... łapie" Brania się zaczęły koło 6:00 i praktycznie były aż do końca ale nie regularnie. Pozdrowionka Ps. Daj znać jak wyglądała sytuacja w środę, jeśli oczywiście byłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam:) Byliśmy w środę o 5:30 nad wodą do ok 13:20. I generalnie lipa. 2 leszczyki takie po ok 35 cm i okoń ok 22 cm. Kiepsko brało, szarpnięcia na szczytówce, ale bez wyraźnego brania (oprócz tych złapanych). Jednego brania nie mogę sobie darowac jak mi cofnelo gwałtownie do tylu szczytowke, a ja czekalem az poprawi i szarpnie do przodu a tu dupa Ludzi garstka , nikt nic nie łapał obok nas. Wracając wstąpiliśmy na garbaty, tam siedziało 4 wędkarzy, trzech z rana a jeden z niedzieli w campingu. Nikt nic nie złapał, ten z niedzieli mówił natomiast, że w niedzielę o 19:00 do rana połapał takich po 45 - 50 cm, trochę też w poniedziałek, a wtorek i właśnie wspomnianą wyżej środę nic. No i mówił, że słyszał, że w sobotę też brało, także potwierdzają się słowa kolegi speediego Ja jak to zwykle bywa - brak farta Pozdrawiam i połamania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Dzięki za info. Czy są brania czy nie, to zawsze lepszy jeden nieudany dzień na rybach niż jedna udana godzina w pracy Miałem dzisiaj rano jechać ale deszcz mnie zniechęcił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Czy ktoś ma jakies info odnosnie drewnianego mostku ? cos sie ruszyło ? przez mostek da sie przejsc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Byłem we wtorek na taśmach obok betonówki, prawie południe,miało się na burzę bardzo wiało i fala duża bombki ledwo wyrabiały, rozłozyłem wedki na grunt po godzinie leszczyk 33cm na kanapke a po następnej godzinie karpik 46cm na pinki no i tyle sam byłem, zadnego wędkarza,niestety deszcz zmusił mnie do zwinięcia sie Pozdrawiam Grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Siemka panowie czy ktoś się orientuje czy to prawda że na Topoli można łódką pływać od 1 czerwca dopiero ? Pisałem maila do wałbrzycha ale tam chyba ich nikt nie czyta bo od tygodnia echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi