rush111 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam. Wybieram się na kilka dni na wędkowanie w rejon łowisk Topola - Bartniki - Nysa Kłodzka . Czy ktoś z kolegów mógłby powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja z braniami . Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam.Wybieram się na kilka dni na wędkowanie w rejon łowisk Topola - Bartniki - Nysa Kłodzka . Czy ktoś z kolegów mógłby powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja z braniami . Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam . Na bartniki nie masz po co jechać,chyba że interesują cię płotki po 10 cm,bo ja nic innego w tym roku nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Venom dzięki za info a nie wiesz czy można coś połowić na tym odcinku Nysy przed ujściem do Topoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Venom dzięki za info a nie wiesz czy można coś połowić na tym odcinku Nysy przed ujściem do Topoli ? Połowić można z tym że należy pamiętać o zapisie: "zakaz spinningowania 100 m w górę rzeki Nysy Kłodzkiej od tzw. ''Mostu Garbatego'' (strefa przyujściowa do zbiornika zaporowego Topola k/ Kamieńca Ząbkowickiego)." Poniżej mostu tłucze się ładny boleń ale cięzko go sprowokować do brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 OK - dzięki i połamania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, mam pytanie połączone z prośbą, a mianowicie: czy mógłby ktoś udzielić mi informacji na temat stanu wody na Topoli od strony taśm? Jaki jest jej poziom i czy nie jest zamulona? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 jak byłem w sobote zobaczyc przed nocką to woda była kryształ i stan normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 suhhar, miejmy nadzieję, że do tej soboty nic się nie zmieni, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Pilczyk, od której strony jedziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 siema jak tam na topoli dzieje sie coś ? czy te padniete ryby spłyneły do zbiornika wie ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 suhhar, nie byłem wtedy na Topoli bo jeszcze spotkałem jednego kolegę, który powiedział, że woda tam jest kakaowa. Byłem na Dzbanowskiej, złowiłem leszczyka 35 cm i płotkę o tym samym wymiarze oraz mase malutkich okonków i wzdręg. Było trochę wędkarzy, ale nikt nic nie łowił. Z każdym z wędkarzy z którym rozmawiam to twierdzi, że nadmierna ilość suma jest przyczyną wytrzebienia białej ryby, głównie leszcza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Siema byłem dzisiaj na Topoli od drewnianego od 5.30 do 11 ( o tej godz. sie zwinąłem) Ani DYGA ! zaczęło wiac i kaput, nie było po co siedzieć, ponoć przed 19 dzień wczesniej sie coś działo tzn leszczyki po 15-20cm a pożniej już nic. Ktoś pływał na pontoniku ze spinem na korzeniach może któryś z kolegów z forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Siemanko, byłem wczoraj na garbatym porzucać gumami. Na okoniowe nic nie brało, kilka razy widziałem jak okoń odprowadza przynęte do brzegu ale nie brały.. Później założyłem stalkę i szczupakowe ripperki, złapałem dwa prawie wymiarowe szczupaczki urwałem najlepszą gumę i pojechałem do domu za mocno grzało słońce... W przyczepowym rogu nie widziałem żadnych ruchów.. Jutro rano lecę znów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Siemanko, byłem wczoraj na garbatym porzucać gumami. Na okoniowe nic nie brało, kilka razy widziałem jak okoń odprowadza przynęte do brzegu ale nie brały.. Później założyłem stalkę i szczupakowe ripperki, złapałem dwa prawie wymiarowe szczupaczki urwałem najlepszą gumę i pojechałem do domu za mocno grzało słońce... W przyczepowym rogu nie widziałem żadnych ruchów.. Jutro rano lecę znów. Pozdro Łowisz z brzegu na spina?są czasami jakieś lepsze efekty niż na innych wodach w okolicy typu pilce,bartniki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 niestety nie mam na czym pływać, na bartnikach tez jestem często ale nie mam specjalnych efektów.. kocham brodzić w nysie koło Kamieńca ale chwilowo PSR wygania z wody bo jest zakaz aż do topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 z pływadła wcale nie lepsze efekty, ogólnie na topoli z drapieżnikiem bardzo kiepsko, może teraz na jesień się coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Szlag mnie trafia, ludzie którzy łowią białoryb wyciągają przynajmniej parę ładnych sztuk w sezonie a jak ktoś łowi tylko na spina to ma problem złapania czegokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 ludzie którzy łowią białoryb wyciągają przynajmniej parę ładnych sztuk w sezonie a jak ktoś łowi tylko na spina to ma problem złapania czegokolwiek święte słowa haha. Ja też to zauważyłem Tak to jest, żeby łowić trzeba jeździć. Gdy jeździłem często w jedno miejsce to zacząłem mieć wyniki, a tak jak jadę z przypadku to i wyniki mam przypadkowe ..... no chyba że trafię w dzień dobrego żerowania ryb, wówczas to co innego. Gratki dla wszystkich co połowili, ja w ten weekend łowiłem śledzie ..... z talerza u siostry na weselu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 jareksm2, dużo złowiłeś tych śledzi? Chciałem się jeszcze zapytać kolegów czy ten zakaz połowu ryb dotyczy tylko Nysy Kłodzkiej czy też Cmentarnego, Dzbanowskiej i Pilc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 niee tylko rzeki i cmentarnego a na dzbanowskim normalnie ludzie łowią i na pilcach też. Na 1 przez 2 dni jakies zawody były ktoś coś wie o nich ? jakie efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzięki suhhar, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Podpowie ktoś z Was Panowie gdzie teraz lepiej uderzyć na biala rybę ? Na taśmy czy moze od drewnianego z drugiej strony ? Wybieram się jutro a mam dylemat , bo chcialbym przez caly dzien zlowic cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Dżejson, patrz na wiatr skąd bedzie wiało to wazne bo jak bedzie w twarz walilo to ciezko wysiedziec. Jak byłem ostatnio od drewnianego to gość mówił ze brania były od 4 do 5 rano i ok 19-20 wieczorem a przez reszte dnia nawet nie pierdło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Siemka jak tam jakies zębate ruszyły sie na tej wodzie ? czy dalej echo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Jak bylem tydzien temu to bolenie fajnie chodzily na plyciznach. Udalo mi sie przechytrzyc jednego okolo 50cm Miejscowka wymagala woderow a stanie po kolana/uda w wodzie przyplacilem tygodniowym katarem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi