sebapolek Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Dostałem taką nisko budżetową wędeczke o masie wyrzutu 3LBS... Jest gruba i wydaje się solidna... ale nie spotkałem się wcześniej z takim określeniem masy wyrzutowej... Jaki moge założyć maksymalne obciążenie aby w trakcie zarzucania wędka się nie złamała... Dodam iż wezmę wędkę nad morze Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 . Jest gruba i wydaje się solidna... ale nie spotkałem się wcześniej z takim określeniem masy wyrzutowej... Jaki moge założyć maksymalne obciążenie aby w trakcie zarzucania wędka się nie złamała. Proszę używaj funkcje Szukaj, a na pewno coś znajdziesz http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4621 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Dostałem taką nisko budżetową wędeczke o masie wyrzutu 3LBS...To nie jest masa wyrzutu ,to krzywa ugięcia ,a to nie to samo ,teoretycznie są podane tabelki jak przeliczać LBs na gramy ale jak to ma się w praktyce ,a jeszcze z wędeczką nisko budżetową to zapewne nawet i producent tego nie wie skoro nie podaje.Ale radzę osobiście zacząć od 60-80g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 3 funtowa wędka karpiowa to optymalnie 80 g ciężarki, jak umiesz dobrze rzucać można założyć 90 g, zawodowcy zakładają 100 g ale ja osobiście nie radze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 3 funtowa wędka karpiowa to optymalnie 80 g ciężarki, jak umiesz dobrze rzucać można założyć 90 g, zawodowcy zakładają 100 g ale ja osobiście nie radze... Popatrz na daty tych postów zanim coś napiszesz ,no chyba ,że chcesz odkopać każdy temat dotyczący karpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grego Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Panowie czy ktoś wie gdzie można nabyć Chub Snooper 3 lbs lub 2,75 lbs Wiem że już ich nie produkują zastąpił ją S-Plus ale może jeszcze gdzieś można ją dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Panowie czy ktoś wie gdzie można nabyć Chub Snooper 3 lbs lub 2,75 lbsWiem że już ich nie produkują zastąpił ją S-Plus ale może jeszcze gdzieś można ją dostać. Zaglądaj na Allegro, albo na portalach karpiowych zamieść ogłoszenie o chęci zakupu. Może ktoś ma w kącie postawioną, nie używaną i się odezwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi