Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałem taką nisko budżetową wędeczke o masie wyrzutu 3LBS... Jest gruba i wydaje się solidna... ale nie spotkałem się wcześniej z takim określeniem masy wyrzutowej... Jaki moge założyć maksymalne obciążenie aby w trakcie zarzucania wędka się nie złamała... Dodam iż wezmę wędkę nad morze :D Z góry dziękuje za pomoc.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Dostałem taką nisko budżetową wędeczke o masie wyrzutu 3LBS...
To nie jest masa wyrzutu ,to krzywa ugięcia ,a to nie to samo ,teoretycznie są podane tabelki jak przeliczać LBs na gramy ale jak to ma się w praktyce ,a jeszcze z wędeczką nisko budżetową to zapewne nawet i producent tego nie wie skoro nie podaje.Ale radzę osobiście zacząć od 60-80g
  • 3 years later...
Gość czarnodusznik
Napisano

3 funtowa wędka karpiowa to optymalnie 80 g ciężarki, jak umiesz dobrze rzucać można założyć 90 g, zawodowcy zakładają 100 g ale ja osobiście nie radze...

Napisano
3 funtowa wędka karpiowa to optymalnie 80 g ciężarki, jak umiesz dobrze rzucać można założyć 90 g, zawodowcy zakładają 100 g ale ja osobiście nie radze...

Popatrz na daty tych postów zanim coś napiszesz ,no chyba ,że chcesz odkopać każdy temat dotyczący karpi.

• 3 months later...
Napisano

Panowie czy ktoś wie gdzie można nabyć Chub Snooper 3 lbs lub 2,75 lbs

Wiem że już ich nie produkują zastąpił ją S-Plus ale może jeszcze gdzieś można ją dostać.

Napisano
Panowie czy ktoś wie gdzie można nabyć Chub Snooper 3 lbs lub 2,75 lbs

Wiem że już ich nie produkują zastąpił ją S-Plus ale może jeszcze gdzieś można ją dostać.

Zaglądaj na Allegro, albo na portalach karpiowych zamieść ogłoszenie o chęci zakupu. Może ktoś ma w kącie postawioną, nie używaną i się odezwie :razz: