DanielM Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Podłączam się do pytanka. W tygodniu wybieram się na kanał - lody już puściły, jest szansa połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 witam Panowie, jesli chodzi o kanał to jeszcze odpuscie sobie, tylko srodkiem plynie woda a brzegi w lodzie i dosc solidnym, mysle ze jeszcze z 1,5-2 tygodnie i bedzie ok. lecz niestety dla łowiących z okregu KOSZALIN na wodach okręgu Szczecin mam super info a mianowicie- dopłata na wody nizinne okregu Szczecin wynosi 110zł na 2 wędki z brzegu , takze Panowie ze szczecińskiego- w tym roku kanał jest wasz, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 p.s. wiadomosc o doplacie potwierdzona w zarzadzie okregu Szczecin w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 cichy, ja mam ten sam problem z Gorzowem, dopłata 145zł ze środków pływających. Chyba łódkę z Drawna przywiozę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 koledzy, co słychać na kanale. Lód już popłynął?Można połowić? Z góry dzięki za informacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 DanielM nie wypowiadam sie na temat lodu, dlatego ze nikt w otatnim czasie nie byl na rekonesansie, takze wiem tyle co i ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin_1984 Napisano 17 Marca 2010 Share Napisano 17 Marca 2010 panowie w weekend wybieram sie do grabowa na kanal kolo kamienia pom. jakies blizsze info uda mi sie od was zdobyc co tam z lodem i poziomem wody slychac??? pomozecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 domin_1984 mozna sie domyslac ze woda plynie juz po calosci, a pisze dlatego tak, bo wczoraj w Kronice na pasku pisali ze zlapali na kanale 4 kłusoli, jak wrocisz z Kamienia to napisz co tam w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin_1984 Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 hmm... no mam nadzieje ze do soboty jeszcze ktos sprawdzi temat:):) ps jak bede cos wiedzial to napisze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 inf. z nad kanału! Woda jest w korycie, wolna od lodu nawet w zatoczkach,ale płynie dość niemrawo.W czwartek rybka brała niezbyt chętnie - trochę okonka, ale musi być jej sporo, bo przy zacięciach dość często podchaczała się. W ten sposób trafił mi się okonek 0,85 kg. Ludzi po obu stronach jest jak na targowisku, najlepiej brała idąc od pompy to od krzyżówki w prawo do pierwszego zakrętu (byłem od strony Grabowa). Chodzą słuchy że codziennie nad kanałem jest Straż Rybacka - w czwartek kontrolowała dość skrupulatnie. Nie ukrywam że chyba jest to najlepsza wiadomość - no w końcu może zrobią porządek z "szarpakowcami". Życzę powodzenia nad wodą... PS W Regę weszły piękne srebra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 DanielM dzieki za info, z nieba normalnie chłopie spadłeś, jeśli chodzi o pompy to jest tam tak co roku, i to juz tak z 5 lat, wczesniej siedziala pod linią a jesli chodzi o straz to juz ci mowie dlaczego takie kontrole sa: a mianowicie Koszalin - Szczecin brak porozumienia, i straz kontroluje czy ludzie z okregu koszalinskiego nie wedkuja bez dodatkowych oplat, a jest ich bardzo duzo, dla mnie za te porozumienia to powinien ktoś beknąć bo to jest chore co w zarzadach okregu jednego i drugiego się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 A dzis w okolicach pomp był mój ojciec, wziął sobie moja wędkę Hardy do testowania, trafili na odcinek ok 200 gdzie skupiła się gruba płoć, złapał 24 sztuki oraz kilka krąpi, wszytskie płocie miały ok 0,5 kg !!! Ale takie grube były tylko na krótkim odcinku, ludzie na wale koczowali aż ktoś miejsce zwolni na w tym rejonie. A ojciec wziął 6 plotek, 3 do oczka wpuścił a 3 na patelnię. Mówił mi też że ktoś zboku karasia ok 1,5 kg złapał. A ja tu muszę pracowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 mnie też się trafił karasek, ale taki 0.9 kg, na białego robaczka.A więc w końcu coś się ruszyło!!!A pogoda też ma być przednia- w drugiej połowie przyszłego tygodnia nawet do 17-20 stopni.Co to się będzie działo.....!!!!http://haczyk.pl/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
litoszek Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Witam kolegów wędkarzy , mam ogromna prosbe chciałem wybrac sie na rybki w wasze okolice ale nigdy tam nie byłem mam do łowiska ok 150 km wiec chciałem zapytac czy jest rybka i czy gryzie.Pozdrawiam ps Wyprawe planuje na piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 dziś nie było za ciekawie!!!Nad wodą miejsc nie było już o 5.30, a rybka brała słabiutko. Owszem czepiały się płoteczki,okonki, krąpie, krasnopióry czy ukleje,ale 90% nie nadawała się do wzięcia.W wodzie to jest istny paprykarz, za każdym pustym zacięciem(doslownie!!!!!)na haczyku podczepiała się rybka, albo wisiała łuska(dziś trafiła mi się jak 2zł,chyba z karasia). Ryba jest wyłącznie na odcinku 200 metrów w okolicy Grabowa i Trzebieszewa. Jak dla mnie,do jesieni, prawdziwe łapanie ryb na kanale już się skończyło - została tylko zabawa w przeciąganie, kto większy ten lepszy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Panowie co tam słychać na kamieniu ? bierze coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 Wczoraj byłem na kanale od strony Grabowa. Efekt to 30 płoci (największa 32 cm) i około 60 krąpi. Wszystko na kukurydzę. Na białego robaka nie szło łapać, bo zanim dotarł do dna, to pożerały go ukleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Ponawiam pytanie Panowie co tam słychać na kamieniu ? bierze coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 okonki po 7-10 cm. Rybka raczej już zeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Jeszcze jakieś niedobitki zostały. Wczorajszy wypad na kanał, to 19 płoci (w tym największa 36 cm) i ponad 60 krąpi (w tym kilka naprawdę dużych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 pozdro. dla wszystkich wedkarzy,panowie co tam na kanale slychac bierze jeszcze tam rybka w niedziele zamierzam sie wybrac na kanalek. Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 szkoda ze nikt nie odpisal no ale zobaczymy co jutrzejszy dzien pokaze na kanale obiecuje zdac pelna relacje z jutrzejszego dnia. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Witam niedzielny wypad na kanal to totalna klapa na miejscu bylem juz od godz. 6.00 do 13.00 efekt 6 malych ploteczek 1 krapik i 2 male okonki jak palec , akurat trafilem na zawody wedkarskie kola gryfice gdzie startowalo ponad 100 wedkarzy i ztego co wiem wygral ktos niemajac nawet 1kg wszystkich swoich zlapanych ryb .Zajrzalem takze na tzw. pompy bylo tam ok. 30 wedkarzy i tam takze lipa wszyscy narzekali niewiem czy trafilem na fatalny dzien czy rybka juz z kanalu odeszla. Orientuje sie moze ktos kiedy na kanale zaczyna znowu dobrze brac szlyszalem ze jakos na jesien wie moze ktos kiedy dobry sezon sie zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 sambo ryba zdecydowanie poszla juz sobie na zalew, a tym bardziej jak mowisz ze na pompach lipa, teraz trzeba sobie odpuscic kanał co najmniej do poczatku Listopada, ewentualnie jak lubisz pochodzic za okoniem to pod koniec Października mozesz juz kontrol robic z gumkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Dzieki CICHY za info. a z tym okoniem trzeba bedzie w pazdzierniku sprobowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi