Gość feeder Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 jak teraz z ryba kamieniu ?? chodzi dokładnie o miejsce przy moście na wyspe Chrząszczewską .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 witam panow wedkarzy a takze i panie. Wie moze ktos co sie teraz dzieje na kanale bo slyszalem ze garbus juz szaleje czy jeszcze troche na niego za wczesnie. planuje za tydzien sie wybrac na kanalek ale nie wiem czy warto,odswiezylem ten post bo juz sie niemoge doczekac pierwszej jesiennej wyprawy na ten piekny kanal.Ostatnio bylem na rybkach na kanale 3 maja ale to bylo juz zapozno bo ryby juz nie bylo, byla to moja wtedy pierwsza wyprawa i choc nic niezlapalem spodobal mi sie ten kanal gdzie co roku go bede juz odwiedzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 sambo, znajomy był w zeszłym tygodniu, płotki łapał ale o okoniach nic nie słyszałem, tylko jako przyłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 A znajomi byli dwa tygodnie temu i połowili trochę okonia.Wiem na pewniaka,że było tego po około 20 sztuk,ładnych patelniaczków.I bądź tu teraz mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Dzieki chlopaki za odzew. Ale moze ktos jeszcze wypowie sie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Panowie jak z plocia w kamieniu na co najlepiej bierze i jaka jest najlepsza pora na te piekne rybki. W sobote sie wybieram na kanal i czy duzo wedkarzy mozna sie juz spodziewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Panowie piszcie cos plis jak tam sytuacja na kamieniu bo weekend tuz tuz a chcialbym byc troche lepiej przygotowany bo debiut na tym kanale mi nie wyszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Szkoda ze nikt nic nie odpisal bede musial byc zdany tylko na siebie w niedziele wyjazd na kanal. Obiecuje zdac pelna relacje z wyprawy choc wydaje mi sie ze jest troche jeszcze za wczesnie jesli chodzi o ploc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Sambo. Jedź na kanał, bo ryby jest w bród.Byłem w tygodniu i połapałem zdrowo.Co prawda nastawiałem się na okonia,ale za bardzo nie brał, więc pozostała płoć,która na kukurydzę i pęczak brała dobrze.Jeśli tylko trafisz na dobry dzień to nieżle połowisz. Ludzi nad kanałem ful,więc bądź nie później jak 6,30 bo będzie kłopot z miejscem. Aha, łowienie utrudnia masa płynącego zielicha i przez to trzeba było powtarzać połowę rzutów. Zanęta + kukurydza z pęczakiem + na prostą w prawo od pomp +ryba na braniu.... będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Dzieki ci bardzo DanielM za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Witam troszke spozniona relacja z wyprawy niedzielnej ale bylo dobrze zlapalem sporo ladnych ploci kilka krapi dwa okonie jako przylow a nawet ukleje za tydzien znow zamierzam sie wybrac albo w sobote albo w niedziele szkoda ze w tygodniu nie moge ale coz poczac praca .Panowie wedkarze ozywcie ten temat jak tam u was polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
litoszek Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam kolegów mam pytanie odnosnie świńca mam tam zawody 23 pazdziernika i zupełnie niewiem jak sie przygotowac i czego sie spodziwać. Będe wdzieczny za każdą wskazówke .Pozdrawiam maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam zacznij od kija na większości stanowisk wystarczy 6 do płoci,warto przygotować się też rezerwowo na krótsze dystanse (3-4)m,z zanętą jest różnie przy jasnej ryba z reguły ostrożnie wchodziła lub stała na obrzeżach pola nęcenia,ze względu na dno (prawie na całym odcinku gdzie rozgrywane są zawody jest ciemne) lepszym rozwiązaniem będzie ciemna z dodatkami barwionego pieczywa,kukurydzy więcej informacji jeżeli jesteś zainteresowany na PW lub GG 8755046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
litoszek Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Witam dziekuje za informacjie na temat łowiska . Czy coś sie zmieniło na Kamieniu od damtego tygodnia ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 dolaczam sie do pytania. Panowie wedkarze piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Witajcie! Wybieram się na kanał dopiero w poniedziałek(jak pogoda pozwoli).Pewnie interesuje was weekend, ale na razie nie mam świeżych info. Jak wrócę zdam relację co nad wodą słychać.Pozdrawiam i połamania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Witam moj niedzielny wypad na kanal wypad calkiem pomyslnie idzie ladna gruba ploc w okolicach pomp tylko gorzej z pogoda bylo wialo jak na morzu grubsza ploc trafiala sie od czasu do czasu z przewaga sredniej wedkarzy ful trudno o dobre miejsce a bylem na miejscu o 7.15 gdy o 13.00 zmienilem stanowisko bo u mnie za mocno wialo i zblizylem sie blizej pomp stanolem kolo jednego faceta i oczom niewierzylem wyciagal jedna za druga bardzo duza ploc a stalem od niego jakies 10 metrow ale tylko on tak wyciagal innym wedkarza sporadycznie sie trafiala mnie takze od czasu do czasu wiem ze lapal na peczak i kukurydze lowil dwoma batami blisko brzegu facet naprawde pokazal klase jak wyciagnol siatke z wody i przesypal ryby do wiaderka na moje oko wiaderko 15 albo 20 litrowe to cale bylo zapelnione. A co tam u ciebie byles dzisiaj na kanale i jak tam z rybka gryzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 26 Października 2010 Share Napisano 26 Października 2010 Ze względu na deszcz nie wybrałem się.Ciężko trafić, żeby mieć wolne a zarazem znośną pogodę.Ale na pewno wykorzystam najbliższą okazję i napiszę co nad wodą.Będę raczej szukał okonia. W Kamieniu wędkuje już ponad 15 lat i obraz pełnego wiadra ryb nie jest wyjątkiem,zdarzało się,że pełne były i dwa...Te czasy pewnie już nie wrócą, ale i tak nadal jest całkiem przyjemnie. Jak będę nad wodą- dam znać.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
litoszek Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Witam kolegów byłem na swińcu w ubiegłą sobote wylosowałem stanowisko nr 14 czyli w środku stawki duzej płoci nie było , na zawodach było 28 osób i padła tylko jedna powyzej 0.5 kg .Przez pierwszą godzine łowiłem ukleje póżniej zacząłem kombinować z krapiem brał przy dnie ale słabo branie nastepowało co pare minut zdarzały sie płoteczki ale małe .Koncowy wynik to 8880 pkt .Byłem tam pierwszy raz i teraz wiem ze jak jest ukleja to trzeba ja łowic przez cały czas trwania zawodów , z moich obliczeń powinno to wystarczyc na jakies 12000-14000 pkt bez problemu.Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie informacje od was na temat łowiska .Maciek ps Zazdroszcze wam tego łowiska takich (wielkich) ukleji dawno nie łapałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Witam. Mam zamiar wybrać się jutro na kanał. Podpowiedzcie, czy lepiej jechac od strony Grabowa, czy od strony pomp i gdzie szukać stanowiska - czy próbować na kanale gdzie chodzą pompy, czy na głównym kanale (Świńcu), czy może jeszcze gdzieś dalej iść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Czesc wam.Chcialbym ci Aro pomoc ale niestety niemam duzego doswiadczenia na kanale bylem tam dopiero 3 razy ale bardzo lubie tam jezdzic mam zamiar sie wybrac w sobote jak bedziesz mogl zapodaj jakies wiesci z kanalu jak tam z rybka czy gryzie i na co ci najlepiej brala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Witam.Dziś nie byl to dobry dzien na kanale.Brania były słabe z dużymi przestojami.Moje niezawodne miejsce obdarowało mnie płotką-okolo 5 kg- na kukurydzę +pęczak. .Jak na cały dzień to niewiele,ale za to była gruba,największa 37 cm i dobrze ponad pół kilo.Jeśli chodzi o okonia to klapa całkowita,nie złowiłem ani jednego. Aro, kanal gdzię pompy nie polecam tam trzyma się w większości drobnica z ukleją.Albo przejdź go mostkiem i w prawo do kanału głównego,tam powodzeniem cieszy się cała prosta.Albo z parkingu od razu idź w prawo i jak dojdziesz do kanału głównego,dobre miejsca są aż do kwadratu i dalej.Jak cieplo szukaj ryby na płytkiej wodzie i na odwrót.Dziś udało się coś wydłubać wyłącznie z płycizny z lini roślin. PS Jak kanał stoi to ciężko o dobre brania,trzeba dużo ruszać spławikiem albo próbować na grunt.Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Witam kolegow wedkarzy.W sobote bylem na kanale przed pompami od strony mostu i bylem bardzo zadowolony pogoda piekna cieplutko jak na prawie listopad i swietnie brala ploc na kukurydze i peczak, polapac mozna sobie bylo do syta :grin:Nastepny wypad planuje w sobote albo w niedziele. A co u was panowie slychac piszczie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielM Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Dzisiejszy dzień zaskoczył mnie tak wielką liczbą wędkarzy.Pogoda wprost idealna: ciepło i cały dzień woda szkło, ale wysoka.Okonia nie ma a płoć brała falami i co ciekawe tylko na pęczak.Kukurydzy nawet nie trąciła.Można było ładnie połapać grubej płoci, nierzadko takiej po 30 cm.Brała przede wszystkim na odcinku pierwszej prostej w prawo od pomp.W sumie dzień udany.Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sambo Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Witam wszystkich milosnikow wedkarstwa panowie a moze i panie co tam na kanale brzeczy w niedziele wyjazd juz sie nie moge doczekac oby tylko nie padalo bo prognoza pogody niezbyt ciekawie na weekend sie zapowiada miejmy nadzieje ze bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi