tomik Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Okoń - bieżące rekordy haczyk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 Gatunek: okoń Data połowu: 2008.08.08 Godzina: ok 6:00 Łowisko:Zbiornik zaporowy Mostki(woj świętokrzyskie) Przynęta:żywiec (jazgarz) Długość 39cm Opis połowu: Nastawiłem się ze spławiczkiem na niewielkie ryby typu płotki po cichu licząc na linka . Brały dość dobrze płocie gdy nagle gdzieś przed 6:00 brania ustały. Wiedziałem że w miejscu nęcenia grasuje jakiś drapieżnik nie byłem pewny czy to okoń ale tak mi się wydawało gdyż szczupaka raczej rzadko spotykam na Mostkach a o sandaczu nawet nie wspomnę. Że miałem akurat złowionego jazgarza i wędkę na żywca postanowiłem podrzucić go w miejsce poławianych płoci. Nie upłyneło nawet 2 minut a bomka była już pod wodą. Hol utrudniło dość gęsto zarośnięte miejce połowu ale dałem rade Jest to największy okoń w moim życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 33 - Data połowu:(dzień, miesiąc, rok): 22.08.2008 - Godzina połowu: (wg. 24 godzin): ok. 18 - Łowisko: jez. Wieldządz - Przynęta: 8cm twister relax - Bardzo krótki opis połowu: w dniu połowu było ciepło (25*C) i bezwietrznie, łowiłem na stoku kamienistego wypłycenia, ryba została wypuszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 gatunek -okoń dlugosc - 40cm waga - 1,1kg data - 10.09.2008 godzina - 17.00 miejsce - śląski Zbiornik Czechowice przyneta - czerwona obrotówka zarzuciłem, poczekałem az przyneta opadnie na dno, 2 energiczne poderwania z dna, zacząłem powoli zwijac i bach…2min holowania, zwiatpilem w momencie, gdy ryba zamurowala w glebinie wśród gestej roślinności i stala w bezruchu przez ok. 30s, pozniej szybkie ciagniecie do powierzchni i jak wiadomo – pęcherz plawny okonia nie wyrobil jako ciekawostka - wedkowalem kijem federowym, bo reszte sprzetu zostawilem u rodziny ... lowilo sie duzo wygodniej, a holowanie ryb (jeszcze byl szczupak na granicy wymiaru) przebiegalo niezwykle spokojnie i przewidywalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 37 - Data połowu:(dzień, miesiąc, rok): 25.09.2008 - Godzina połowu: (wg. 24 godzin): ok. 18.30 - Łowisko: jez. Zamkowe - Przynęta: 10cm slider - Krótki opis połowu: łowiłem w płytkiej i zarośniętej zatoce, branie było agresywne, hol nie trwał długo, z racji mocnego szczupakowego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byxtarr Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 38,5 - Data połowu:(dzień, miesiąc, rok): 27.09.2008 - Godzina połowu: (wg. 24 godzin): ok. 7:30 - Łowisko: jez. Gąbińskie - Przynęta: 3cm mann's predator biały z czarnym grzbietem - Krótki opis połowu: Kijek mistralla do 8gr, paproszki na 2gr główce i ruszamy. Nad wodą przywitała mnie piękna mlecznobiała mgła - widoczność około 10 metrów, po rzucie słychać było tylko plum, ale gdzie spadło nie było widać dokładnie. Po odpłynięciu kawałek od pomostu w pierwszą obiecującą zatokę kilka rzutów i siedzi +-20cm. Następny rzut - opad do dna (głębokość około 6-7metrów), dwa ruchy korbką i delikatne puknięcie, zacinam i siedzi. Chwila walki na żyłce 0,12 i siedzi w łódce. Ładny, największy w tym sezonie. Zdarzały się od miesiąca takie ponad 30staki, kilka po 35-36, ale ten największy. Co gorsza większy odpiął mi się pod samą łodzią, ale jeszcze go dopadnę. Tego ranka jeszcze dwa większe niż 30cm plus 20kilka takich po +-20cm, mniejszych nie liczyłem też było sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 - Gatunek ryby : Okoń - Długość w cm : 32 - Data połowu: 17.10.2009 - Godzina połowu: 14,20 - Łowisko : Topiołki, Ćmielów, woj. Świętokrzyskie - Przynęta : wobler - Żyłka 0,16. Branie około 5 metrów od brzegu na głębokości 1m, okoń fajnie jeździł na bardzo mocno odkręconym hamulcu, pikował ostro w przybrzeżne zarośla ale udało mi się go odciągnąć. Tego dnia okonie bardzo dobrze współpracowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 30 - Data połowu: 01.11.2009 - Godzina połowu: 10.30 - Łowisko: staw Augustowo - Przynęta: paproch "denaturat" z brokatem - Krótki opis połowu: dzien sloneczy , dosc silny wiatr, branie z opadu w pierwszym rzucie, rybka oczywiscie dalej plywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 31,8 - Data połowu: 15.11.2009 - Godzina połowu: 16.10 - Łowisko: staw Augustowo - Przynęta:duzy twister na 8 gr glowce, zielono - zolty z brokatem - Krótki opis połowu: dzien sloneczy, cieply, branie z opadu, rybka oczywiscie dalej plywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 32 - Data połowu: 15.11.2009 - Godzina połowu: 16.15 - Łowisko: staw Augustowo - Przynęta:duzy twister na 8 gr glowce, zielono - zolty z brokatem - Krótki opis połowu: dzien sloneczy, cieply, branie z opadu, rybka oczywiscie dalej plywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 42 - Data połowu: 27.11.2009 - Godzina połowu: 8.45 - Łowisko: staw Augustowo - Przynęta:duzy twister na 6 gr glowce, zielony z brokatem - Krótki opis połowu: dzien sloneczy, lekki wietr, branie z opadu, okon wrocil do domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 33 - Data połowu:(dzień, miesiąc, rok): 28-03-2010 - Godzina połowu: (wg. 24 godzin): 18:00 - Łowisko: Rzeka Struga k/Orłowa - Przynęta: Pęczek czerwonych robaków - Krótki opis połowu: Dzień bardzo wietrzny i momentami padal drobny deszczyk. Ryby przez cały dzień nie brały, dopiero ~17 zaczęły zagryzać. Łowiłem na ciężko na drgającą szczytówkę. Brania były mocne, zdecydowane. Złowiłem jeszcze 2 ale mniejsze okonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Gatunek: okoń Długość w cm: 36 Data połowu: 05-05-2010 Godzina: 14.00 Łowisko: jez. Portowe, Szczecin Przynęta: obrotówka rozm. 3, brudnobiała matowa Krótki opis połowu: Ryba wzięła kilka metrów od stromo schodzącego w głębinę brzegu, na głębokosci ok. 2,5 metra. Tego dnia nie miałem innych brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Gatunek:Okoń Długość w cm: 31 Data połowu: 17.06.2010 Godzina: 17:30 Łowisko: jez. Rożnowskie Przynęta: biały twister 8 cm Krótki opis połowu:Okonia złowiłem na skałkach w odległości 4 m od brzegu , na głębokości 3-4m.Kilka minut wcześniej kolega wyjął z tego miejsca okonia na 34 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 31 - Data połowu: 2010-06-29 - Godzina połowu: 9:55 - Łowisko: Skawinka - Przynęta: wobler Stork 3 cm - Krótki opis połowu: słoneczny poranek i łowienie kleni zaowocowało przyłowem w postaci okazałego okonia. Wziął pod podmytym brzegiem w typowo kleniowym miejscu na przytrzymywany wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Gatunek: okoń Długość: 32cm Data połowu: 30.10.10r Godzina: 14:45 Łowisko: staw w Jaworznie Przynęta: wobler Krótki opis połowu: branie ok 20m od brzegu, zdecydowany hol na plecionce 8lb. tego dnia było dość ciepło, rybka wróciła do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Gatunek: okoń Długość: 31cm Data połowu: 20.10.10r Godzina: 13:30 Łowisko: PARNICA Przynęta: kopyto małe Krótki opis połowu: branie ok 5m od brzegu, ryba złowiona podczas łowienia z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Gatunek: okoń Długość: 32cm Data połowu: 23.10.10r Godzina: 11:30 Łowisko: PARNICA Przynęta: kopyto małe Krótki opis połowu: branie ok 15m od brzegu, ryba złowiona podczas łowienia z opadu na haczykowych zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 33cm - Data połowu: 01.05.2011 - Godzina połowu: 09.50 - Łowisko: ODRA - Przynęta: kopyto relax'a + 10g główka - rozpoczęcie sezonu, pomimo pięknego słońca bardzo wietrznie. Agresywne branie "w pół wody" w kopyto relax'a na 10g głowce. Ryba wypuszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 32cm - Data połowu: 10.06.2011 - Godzina połowu: 22.00 - Łowisko: ODRA - Przynęta: kopyto relax'a różowe fluo + 15g główka - stado okoni goniło drobnicę.. rzut pod zwaloną wierzbę.. 3 podbicie.. siedzi.. pływa dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Gatunek: okoń Długość: 30cm Data połowu: 10.07.2011r Godzina: 5.00 Łowisko: staw niedaleko Poznania Przynęta: dendrobena Krótki opis połowu: rybka wzięła na dendrobenę, znajdującą się tuż nad dnem, głębokość około 1 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 - Gatunek ryby : Okoń - Długość w cm : 35 - Data połowu: 10.10.2011 - Godzina połowu: 17,10 - Łowisko : Topiołki, Ćmielów, woj. Świętokrzyskie - Przynęta : obrotówka - Wziął na meppsa 10 metrów od brzegu, miałem jeszcze podobnego gabarytowo niestety spiął się przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 - Gatunek ryby: okoń - Długość w cm: 33 cm - Data połowu: 22.10.2011 - Godzina połowu: 16:40 - Łowisko: Stara Odra - Przynęta: 4 cm kopytko żółte z czarnym grzbietem + 10g główka - przynęta prowadzona jednostajnym tempem, został odprowadzony przez kolegę i po krótkiej sesji zdjęciowej wrócił pływać dalej razem z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi