Vlodac Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Czy warto wrzucac do stawu gnijace jablka? Wydaje mi sie, ze ekologiczne i sluszne...
tomek104 Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Jabłka, jako pokarm dla ryb możesz sobie odpuścić, zwłaszcza gnijące. Jak staw jest mały a wrzucisz tego dużo, to tylko "zepsujesz" sobie wodę. Ale... wiaderko takiego badziewia, wrzucone do sporego stawu wiosną, na płytką, nasłonecznioną wodę, na pewno przyczyni się do masowego rozwoju rozwielitek, słoniczek i innych małych skorupiaków, będących doskonałym (często podstawowym- obok drapieżnych oczlików) pokarmem dla narybku- dlatego wiosna. Inna sprawa to dostępność gnijących jabłek na wiosnę...
maniek Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Wydaje mi sie, ze ekologiczne i sluszne..Ani słuszne ani ekologiczne
konktenbit Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Inna sprawa to dostępność gnijących jabłek na wiosnę... eee każdy plantator w przechowalniach znajdzie kilka skrzynek zgniłków
artech Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Skąd ludziom do głowy takie pomysły przychodzą
spoon3r Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 Haha.! Ryby i zgniłe jabłka? Czego to ludzie nie wymyślą.. Zanieczyścisz sobie tylko wodę i później będzie zdziwienie "Czemu ryby tu nie przypływają?".. W ogóle od kiedy ryby jedzą jabłka?
Gość wobler129 Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 W ogóle od kiedy ryby jedzą jabłka? Amur chyba je owoce?
spoon3r Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 Amur chyba je owoce? Amur w stawie? Może i je, ale zgniłe? To tylko zaszkodzi wodzie..
jeux Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 panowie kłania się encyklopedia i troszkę wiedzy z ichtiologi wystarczy poszukać na necie a otrzymamy bardzo poważną odpowiedz na tak głupie pytanie .
spoon3r Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Amur w stawie? A co w tym dziwnego? Zacytuję: Dziwna to ryba, obca naszym wodom. Roślinożerna jak krowa. Gdy jest aktywna, potrafi zjeść tyle, ile sama waży, a ważyć może i dziesięć, i dwadzieścia kilogramów. O większych tutaj jak dotąd nie słyszałem - nie urosły. Może to i lepiej? Amury potrafią ogołocić z roślin całe jezioro. Dajmy na to, że staw ma 1 hektar.. Jak myślisz, ile mógłby przeżyć tam JEDEN amur? Jest to LOGICZNE, że amury w stawach nie występują. Mam nadzieję, że sprawa załatwiona
Gość wobler129 Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Jest to LOGICZNE, że amury w stawach nie występują. Ależ oczywiście że występują. Jest bardzo dużo stawów w których są amury Mam nadzieję, że sprawa załatwiona Nie załatwiona, bo głupoty piszesz
Lord Konrad I Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 jakoś łowiłem na hodowlance w kształcie elipsy o promieniu min 80 max 140m amury, więc nie wiem co kolega spoon3r pisze
spoon3r Napisano 9 Września 2008 Napisano 9 Września 2008 Może źle się wyraziłem.. Ale nie o tym temat Tematem było to czy można karmić zgniłymi łabłkami, odpowiedź już padła, więc po co dalej ciągnąć temat?
Gość wobler129 Napisano 9 Września 2008 Napisano 9 Września 2008 więc po co dalej ciągnąć temat? Po to, żebyś nie wprowadzał innych w błąd
Gość zbychoo Napisano 16 Listopada 2008 Napisano 16 Listopada 2008 Lepsze od jabłek są banany mają więcej witamin
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.