Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wlasnie jestem ciekawy czy sledzia mozna zlapac wczesnie z ranca... tzn o 5 czy o 6 godzinie?

panowie? i jak polowy w lebie czy wladyslawowie?

dzieki za info.

ja mam zamiar sie jutro wybrac z rana, tylko czy ma to sens?

pozdro.

Napisano
wczesnie z ranca... tzn o 5 czy o 6 godzinie?

O takiej godzinie możesz zapomnieć o jakimś dobrym miejscu :twisted: Śledź najlepiej bierze jak słońce zacznie dobrze świecić , ale niektórzy podobno już o 3 rano się ustawiają w dobre miejsca :lol:

Napisano

moze ktos w najblizszym czasie sie wybiera na sledzia? chetnie bym sie nauczyl czegos nowego w okolicach Łeby lub Władka? pozdrawiam.

Napisano
moze ktos w najblizszym czasie sie wybiera na sledzia? chetnie bym sie nauczyl czegos nowego w okolicach Łeby lub Władka? pozdrawiam.

Kolego w Łebie już śledzia nie połowisz od 26.04 do 25.05 jest zakaz wędkowania w porcie

• 5 months later...
Napisano
Jak na razie nie było i raczej już w tym sezonie nie będzie. Najbliższe 4 dni ma wiać dosyć mocno z N-NE. :cry:

2 lata temu jakoś o tej porze nieźle połowiliśmy śledzie i to nie byle jakie.

Napisano

To mnie zaciekawiłeśgreenlife, to w październiku nie wolno w morzu już spiningować :shock: Dotyczy to tylko połowu śledzi czy jak???? I co z tym jednym haczykiem, w kwestii zestawów gruntowych chya wszystko po staremu, znaczy się 2 haki są ok ???

Napisano

Na morskich wodach wewnętrznych, w granicach wód portów morskich:

Darłowo, Dżwirzyno, Kołobrzeg, Łeba, Rowy, Ustka.

W okresie od dnia 1 października do dnia 31 grudnia w stałych obwodach ochronnych, zabrania się:

a) prowadzenia połowów wędką:

- w godzinach od 17;00 do 7;00

- metodą spinningową,

B) prowadzenia połowów przy użyciu wędki z linką zakończoną więcej niż jednym przyponem oraz uzbrajania przyponu w więcej niż jeden haczyk o jednym ostrzu.

Napisano

Dzięki za wyjaśnienie tej zawiłości. Jak widać człowiek uczy się przez całe życie :grin:

Co prawda mnie to i tak nie za bardzo dotyczy bo ograniczam się do rejonu Władysławowa ( mam najbliżej :mrgreen: ), ale wiedzieć zawsze warto

• 4 weeks later...
Napisano

Co dzieje się w Łebie w połowie listopada z plaży?

Jadę z ekipą na dorsza TZN> Oni na kuter ja na plażę z surfcastingówką. Dzięki za ewentualne wskazówki.

Pozdrawiam całą BRAĆ !!!

• 4 months later...
Napisano

witam panowie

tez zastanawiam sie czy wybrac sie na sledzie, ja planuje do darłówka

chyba ze polecicie jakaś lepsza miejscówke gdzie przy okazji wybiore sie kutrem na połowy duuuuzych dorszy :)))

• 3 months later...
  • 8 months later...
Napisano
nowy sezon, a wiec ponawiam pytanie sprzed roku - pojawily sie juz gdzies sledziki ? :)

W Gdańsku (Czerwona latarnia przy wyjściu z portu za Westerplatte, latarnia morska w Nowym Porcie, zakręt Pięciu Gwizdków) się pojawiły już kilka dni temu. Sam łowiłem na tej latarni za Westerplatte, a w Nowym Porcie niemal że codziennie od dwóch dni jak mogłem rzucić tam okiem to widziałem ponad 40 osób penetrujących kanał.

• 4 weeks later...
  • 3 years later...