El Rifle Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Szukam dobrego kija do połowu brzan na potężne uciągi, więc także liczę na jakieś konkretniejsze uwagi w temacie tej Daiwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 El Rifle, zdecydowanie silny kij, nie wiem, co rozumiesz przez potężne uciągi, ale w silnym nurcie Wisły radzi sobie bardzo dobrze. To sztywny kij, niektórzy z moich kolegów mówią, że zbyt pałowaty nawet, ale mnie to nie przeszkadza. Akcja kija, plus długi dolnik, pozwalają solidnie machnąć sporym ciężarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 jestem pewien że nie będę żałował tego wyboruPowiem więcej "zakochasz" się w tym kijku {bez podtekstu] i na inny nie spojrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 jestem pewien że nie będę żałował tego wyboruPowiem więcej "zakochasz" się w tym kijku {bez podtekstu] i na inny nie spojrzysz Może i tak będzie Jak narazie zauważyłem tylko jeden mały minusik że nie ma oczka żeby haczyk zaczepić, ale najwyżej zawsze będę zestaw wiązał od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Rifle Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Potężny to taki, gdzie czasami ciężko ponad stugramowy ciężarek zakotwiczyć na dnie. Dzięki za uwagi Abu, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 El Rifle, w takim razie TD H feeder spełni Twoje oczekiwania z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Teraz tak patrzę żę zrobiłem świetny interes kupując tą Daiwę, ponieważ kupiłem ją w Kogutomanii za cenę 552,4zł a już teraz stoi za 689,84zł. Podobna cena jest w Fishing Marcie. Warto było kupić wczęśniej kiedy sezon był całkiem martwy Zawsze to trochę grosza w kieszeni na inne drobne akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Dużym czynnikiem na cenę w tym i na sprzęt wędkarski ma kurs euro ,popatrz jak dziś wysoko stoi Ojro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Dużym czynnikiem na cenę w tym i na sprzęt wędkarski ma kurs euro ,popatrz jak dziś wysoko stoi Ojro Całkiem możliwe że tak jest, ale w Fishing Marcie cały czas była ta wyższa cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Teraz tak patrzę żę zrobiłem świetny interes kupując tą Daiwę, ponieważ kupiłem ją w Kogutomanii za cenę 552,4zł a już teraz stoi za 689,84zł. Podobna cena jest w Fishing Marcie. Warto było kupić wczęśniej kiedy sezon był całkiem martwy Zawsze to trochę grosza w kieszeni na inne drobne akcesoria Super wędka, Gratulacje! Jak masz chwilkę to opisz ją dokładniej w dziale "Testy - wędki, wędziska" Chętnie dowiem się czegoś więcej o tym kiju. Wiem że niedawno go kupiłeś ale może chociaż jakieś pierwsze wrażenia no i fotki bo w necie jedynie małe zdjęcia katalogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Coś więcej będę mógł opisać po pierwszych wyprawach i jak dokupię kręcioł A fotki postaram się wrzucić jak znajdę trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Petryk_05, ciekaw jestem jaką wybierzesz maszynkę do tego feederka, używałem go dotychczas z z przedniohamulcowymi Spro w rozmiarze 3-4tys, a teraz szukam do niego młynka o większych możliwościach rzutowych i z wolnym biegiem, co by pełnej wykorzystać możliwości wędki. Skłaniam się ku Shimano Ultegra 5500 XTB http://www.szczupak.pl/index.php?site=shop∂=info&id=2099 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Odgrzeję temat, szukam teraz mega mocnego feedera, o ciężarze wyrzutu 200-250g, tak by można było swobodnie operować zestawem o masie 150 - 180g. Rzuciłem hasło w dziale giełda, bo szukam kija Sanger One Spirit Mega Feeder, niestety, nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie internetowym ani stacjonarnym. Znalazłem jeszcze taki kij Mosella Xedion Evo Long Cast Feeder Dł. 4.5m, c.w. 200g, pięć szczytówek, 2, 3, 4, 6 i 8oz. http://cgi.ebay.it/Mosella-XEDION-Evo-Long-Cast-Feeder-feederrute-feedern_W0QQcmdZViewItemQQitemZ260307335310 Nie upieram się przy tych markach, jeśli padną jakieś inne ciekawe propozycje, to chętnie dowiem się czegoś na temat feederów wagi ciężkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Petryk_05, ciekaw jestem jaką wybierzesz maszynkę do tego feederka, używałem go dotychczas z z przedniohamulcowymi Spro w rozmiarze 3-4tys, a teraz szukam do niego młynka o większych możliwościach rzutowych i z wolnym biegiem, co by pełnej wykorzystać możliwości wędki.Skłaniam się ku Shimano Ultegra 5500 XTB http://www.szczupak.pl/index.php?site=shop∂=info&id=2099 Jakoś przeoczyłem twojego posta :/ Ja zastanawiam się nad Spro Red Arc w rozmiarze 10300 a Browning Force Feeder Extreme. Może miał ktoś doczynienia z kręciołem Browninga? Tylko jego waga jest dosyć spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Petryk_05, do feedera Daiwy założyłem Shimano Ultegrę i dopiero zobaczyłem co ten kij potrafi w odległości rzutu. Dla porównania powiem Ci, że bezpośrednio wcześniej na feederze był Spro Blue Arc 9300, ta sama szpula co w Red arcu, tylko odległości rzutu nieporównywalne z Ultegrą. Browninga nie miałem w ręku, ale ze zdjęć wnoszę, że jego szpula pozwoli dalej rzucić. Poza tym jest jeszcze sprawa nawoju, mogę się mylić co do centymetra, ale jeden obrót korbką Ultegry daje mi jakieś 116cm. Zwijanie zestawu z pokaźnej odległości to moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 A, znalazłem jeszcze taki oto mocny feeder Sanger Master Edition High End Feeder do 250g http://cgi.ebay.de/Saenger-Heavy-Feeder-390-cm-bis-250-gr-Wg_W0QQitemZ260363845770QQcmdZViewItemQQptZDE_Sport_Angelsport_Angelruten?hash=item260363845770&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Abu a może taki feeder: Browning King River Feeder http://arnal-fishing.abc24.pl/default.asp?kat=19517&pro=327074 A i tak nawiasem to jak skoczyła cena Bob Nudd Legend Feeder (to pewnie przez ten kurs euro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Petryk_05, mało informacji mam o kijkach Browninga, mnie ta marka - może zupełnie niesłusznie - kojarzy się jedynie z bronią palną. To ma być kij w okolicy karpiówki, surfcasta, jeśli chodzi o ciężar wyrzutu i moc, jednak z zachowaniem czułości i funkcjonalności feedera, trochę mocniejszy o feederów Daiwy, które mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Jeszcze coś takiego znalazłem Sanger Master Edition Speed Feeder http://shop.angler-bedarf.de/Ruten/Feederruten/Saenger/Saenger-Master-Edition-Speed-Feeder::970.html Zaciekawiła mnie waga tego kija, przy długości 3.6m zaledwie 227g i ciężar wyrzutu 180g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekin175 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Teraz tak patrzę żę zrobiłem świetny interes kupując tą Daiwę, ponieważ kupiłem ją w Kogutomanii za cenę 552,4zł a już teraz stoi za 689,84zł. Podobna cena jest w Fishing Marcie. Warto było kupić wczęśniej kiedy sezon był całkiem martwy Zawsze to trochę grosza w kieszeni na inne drobne akcesoria No wiosna pełną glebą a jak kijek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Teraz tak patrzę żę zrobiłem świetny interes kupując tą Daiwę, ponieważ kupiłem ją w Kogutomanii za cenę 552,4zł a już teraz stoi za 689,84zł. Podobna cena jest w Fishing Marcie. Warto było kupić wczęśniej kiedy sezon był całkiem martwy Zawsze to trochę grosza w kieszeni na inne drobne akcesoria No wiosna pełną glebą a jak kijek ? Na wodą byłem dopiero niestety raz i akurat tego kijka nie wziąłem, w najbliższym czasie powinienem już coś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekin175 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Ok . Ps, też zamówiłem ten kij i już nie mogę się sam doczekać kiedy siądę z nim nad wodą , z opisu to jest kij jakiego potrzebuję mam nadzieję że będzie to to czego oczekuję .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Rekin175, to już chyba będziesz piąty w forumowym klubie posiadaczy tego feedera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekin175 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Jeżeli jest dobry tylko brać . Ja sprzedaję swojego Browninga od boba nudda na rzecz właśnie tego feederka od team daiwa .. Ps. ty też masz tego feedera to poproszę o real fotki już nie mogę się doczekać kiedy mój przyjdzie no i napisz coś o nim .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Rekin175, pisałem o nim na pierwszej stronie tego wątku a tym wątku dla kontrastu masz opis star'a. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=6808&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi