robipow Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 o kolego bacyk graty za jaziola! widzę że się coś rusza rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 W niedziele zaliczyłem spontaniczny wypad nad Widawe. Był to doskonały pomysł, mimo że wskaźniki pokazywały "susze". O swicie widac było pieknie chodzącą wierzchem rybę. Udało mi sie trochę połapac. 2 klenie, szczupak, okoń i dwa piękne Jazie. Kolega na feederze 4 szt jazia. Od 10 zaczęły żeni się szczupaki, więc uciekałem z moim zestawem kleniowym na płytsze miejsca. Tam mnóstwo drobnicy startowało do smużaczków, co umilało pobyt nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Dzisiaj trzy godziny koło mostu w swiniarach ,po pierwsze mała woda ,po drugie trawa po pachy , nie ma dostępu do wody co do rybek jedno wyjscie pieknego klenia do wobka,dobrze że nie zapial się bo brzeg wysoki i marne szanse ,dla zorientowanych na pralce trze się świnka piękny widok , z pozdrowieniem wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Latwiej chyba nie będzie,a wody raczej w najbliższych tyg spodziewac się nie mamy co. Dobrze,że Kolega Wasyl rekonesans zrobił dzisiaj, bo ja mam zamiar w niedzielę tego Kleniozaura wyciągnac co go Wasyl oszczędził Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Czyli jednak Widawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Czyli jednak Widawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 byłem dzisiaj nad Widawą. Szczupak + masa okonków , widziałem klenie ale nie współpracowały. Najsmutniejsze jest to , że na brzegu przy moście w Świniarach pełno łusek ryb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Jak napisałem tak zrobiłem, kleń upolowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Pięknie Kolego, właśnie miałem pisać co słychać nad rzeczką, a tu taka niespodzianka przed jutrzejszym widawskim porankiem. Gratuluję, jutro moja kolej ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Dzieki, daj znać jak poszło. Miałem jeszcze 2 brania, jeden klenik spadł chwilę po zacięciu i jedno pudło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Zameldowałem się nad rzeczką 4:45. Klmat bajeczny, bo mgła taka, że można było zobaczyc jak żyłka tnie powietrze. Nestety woda jakby martwa... do godz.8 Gdy tylko słonko przebiło się przez mgłę zaczeły się pojawac rybki. Trafłem 3 malutkie kleniki na rafie na smużaczka i wtedy zobaczyłem stojące 4 kabany, że skóra mi ścierpła Oddallem się od gniazda jakies 15-20 metrów zacząłem męczyc wszystkie skarby z mojego pudełka. Za pięcdzesiątym rzutem wir, cmok i czuje jak kijaszek trzeszczy. Kolejny wir i osa Jaceenowa wystrzeliwuje z wody prosto w daszek mojej czapki. Przypomniały mi się wszystkie nieparlamentarne łacińskie słowa, cedzę je przez zęby... Robie kolejne podejście wstrzymuje przynęte w przelewie i czuje nagle luz na żyłce, chyba zbyt poźno zrozumiałem, że "ubot" ze mne zadrwił i ruszył z impetem w moim kierunku. Zwjam szybko żyłkę, zacnam, czuje opór i znów wystrzał przynęty, tym razem na brzeg... tak własnie zakończyłem dzisiejszy dzień nad najładnejszą z podwrocławskich rzek... ale wróce, na dogrywkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 bacyk 0 uboty 2 ale dzień i tak udany oko ocalało ehh ostatnio brak mi motywacji na tak wczesne wstawanie z wyra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Wczoraj udało mi się wyskoczyć nad wodę 8-10 rano okolice "sielskiej zagrody", niski stan wody mnie trochę odstraszył i pierwsza godzina to było szukanie ryb potem zaczęły skubać okonie około 10 sztuk raczej małe brały jak klenie na smużaki z powierzchni no i klenik był: A na koniec wyjąłem Świnkę ale foto nie daję ,bo nie miała wymiaru. Fajna zabawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Witam panowie! Jak tam połowy na Widawie? W piątek byłem na chwilę(bo czasu mało) niski stan wody o rybki nie było łatwo ale: coś się udało Czy to jest świnka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Jak dla mnie to Jazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Też w tej rybie widzę jazia:) We wrocławskim ZOO w "Odrarium", jest kilka świnek, przepięknych świnek. Obecnie mógłbym mieć problem z rozróżnienie od certy. Jednak, jak systematycznie łowi ktoś te ryby, to nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam, był ktoś ostatnio nad Widawą? Jest tam jeszcze jakaś woda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Woda jest bardzo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Witam towarzystwo,był ktoś ostatnio nad widawa koło mostu w świniarach,da radę zostawić auto na dole?woda pewnie mała,może ktoś ostatnio wedkowal bo na forum cisza. Z pozdrowieniem wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Hej, ja bylem w zeszly weekend. Auto spokojnie mozna zostawic.Wody bardzo malo. Bardzo slabo zerowaly ryby. Spiningowalem przez 4 h i jedno wyjscie na smuzaka. Potem 1h z feederem na kukurydze i 2 klenie: 47 i 42 cm. Zatem cos jeszcze tam plywa ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Hej, ja bylem w zeszly weekend. Auto spokojnie mozna zostawic.Wody bardzo malo. Bardzo slabo zerowaly ryby. Spiningowalem przez 4 h i jedno wyjscie na smuzaka. Potem 1h z feederem na kukurydze i 2 klenie: 47 i 42 cm. Zatem cos jeszcze tam plywa witam kolegę,dzięki za info,miałem rano być ale zapomniałem że żona jest w komisji wyborczej i musiałem zostać z synem w domu,może uda się w przyszłą niedzielę,z pozdrowieniem wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik08 Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Witam, szukam chętnych osób które chciałby by się wybrać na wspólne łowienie ryb. Często chodzę na widawe na spining ale bez większych efektów < kleń 37 cm > Może ktoś jest chętny wspólnie połowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Witam, ktoś chetny na wypad do świniar w ten weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 19 Września 2015 Share Napisano 19 Września 2015 Wczoraj, Leszcz 38cm a dziś Jaź 47cm: do tego multum brań i przewaznie płotki okolo 20cm i takie same krąpie. Jutro CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik08 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Gratulację -- może wspólny wypad kiedyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi