piotreg Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 O 9.03.2017 o 20:12, wasyl1968 napisał: Czyżby Widawa opadła ? Dzisiaj przejeżdżałem przez Psary to płynęła korytem, jak na innych odcinkach ? Widawa zdecydowanie wróciła do swojego koryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Krótki rekonesans na ulubionej rzeczce aby podjąć decyzje czy opłacić haracz pzw (tfu!) Wrocław. na ostatnim zdjęciu niepokojąca ilość skladowanego kamienia, mam nadzieję, że nie dotyczy on samej rzeki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Bacyk, a widać jakiś ruch w rzece?? Rybki już się powoli budzą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 13 minut temu, carloss83 napisał: Bacyk, a widać jakiś ruch w rzece?? Rybki już się powoli budzą?? Rybek nie widziałem, ale woda podniesiona, piękna i co najfajniesze czyściutka. Byłem od 17 stej do zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Więc się niedługo zacznie łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 też miałem być dzisiaj zobaczyć ale kanał zwyciężył, ostatnio jak byłem to tego tłucznia nie było, woda jeszcze za wysoka trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Kolego wasyl1968 z tego co pamiętam, to często odwiedzasz kanał rózanka, coś tam się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Powiem tak, gdyby nie okoliczności przyrody, które nie pozwalaja mi byc przez najblizsxy tydzien na rybach, to zapewne jutro juz bym ćwiczyl na widawie. 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Ach bacyk tymi fotami ruszyłeś mi wspomnienia sprzed kilku lat, I jest szansa ,że w tym tygodniu tam połażę chwilę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 4 minuty temu, jacolan napisał: Ach bacyk tymi fotami ruszyłeś mi wspomnienia sprzed kilku lat, I jest szansa ,że w tym tygodniu tam połażę chwilę Nie zapomnij dać znać, no i zostaw "coś" dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Pewnie, że dam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 34 minut temu, Booseib napisał: Kolego wasyl1968 z tego co pamiętam, to często odwiedzasz kanał rózanka, coś tam się dzieje? póki co to na kanale i zatoce nic się nie dzieje , nawet dziadków gliździarzy 😉 nie widać a to o czymś świadczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 13 Marca 2017 Share Napisano 13 Marca 2017 A może w czwartek ktoś ma ochotę i czas wyskoczyć do Świniar od godzin południowych do oporu..? Na weekend zapowiadają gwałtowne załamanie pogody... Myśle, ze woda będzie mieć około 7 stopni to może ruszą się odrzańskie kluchy....;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Kilka fotek z 4 godzinnej wyprawy nad Widawę Przyjazd około 11. Pod mostem w Świniarach praca wre.....koparki ciężarówki. Zszedłem 500m niżej. Woda jeszcze wysoka ale w miarę klarowna. Większość zeszłorocznych przeszkód w postaci pali, drągów, pni , gałęzi została zmieciona. Ledwo poznawałem miejscówki które obławiałem w 2016. Ku mojej uciesze, utworzyły się fajne miejsca na sznurowanie za letnimi kluseczkami. Jest gdzie pomachać, gałęzie i zatopione drzewa poznikały. W niektórych miejscach wiatr dał o sobie znać. Zeszłoroczne tamy zniknęły I powstały nowe fajne miejsca Korzystając z pięknej pogody i wolnego czasu, postanowiłem podejść na odcinek przyujściowy i zrobić fotkę na ujście Bystrzycy. Niestety silny wiatr szybko zniechęcił mnie do przebywania na otwartym polu. Wróciłem nad Widawę i podziwiałem przyrodę. Widok na Sky Tower i most Rędziński Widawa o tej porze roku jest przepiękna. Latające robactwo powoli się pokazuje. Niestety z aktywnością ryb jest jeszcze mizernie. Miałem tylko jedno delikatne skubnięcie, jestem tego pewny, gdyż zaobserwowałem ruch przy powierzchni wody i posłałem tam woblera, w pierwszym rzucie był kontakt, później cisza. Wracając do auta spotkałem jednego spiningiste , oraz starszego pana , który sprzedał mi niebywała a zarazem przerażająca historię . Otóż twierdził , że niedawno znaleźli w Widawie pod mostem w Świniarach tułów człowieka....sam tułów..... ale była bardzo miły i dał mi mepssa 2, którego znalazł kilka minut wcześniej Następne wyjście nad Widawę za tydzień. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Noo Odys, tymi zdjęciami rozbudziłeś ochotę odwiedzenia Widawy ze sznurem. Zresztą, odwiedzenia tak w ogóle. Kawał czasu tam nie byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 Ja jutro wybieram sie na taki spacer. Odys dzików nie spotkałeś? przy takiej "pozmieniane"j wodzie który brzeg jest lepiej dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 15 Marca 2017 Share Napisano 15 Marca 2017 26 minut temu, michalvcf napisał: Ja jutro wybieram sie na taki spacer. Odys dzików nie spotkałeś? przy takiej "pozmieniane"j wodzie który brzeg jest lepiej dostępny? Wydaje mi się , że oba są ok. Ja szedłem lewym, patrząc w dół rzeki. @tom@ha jak by teraz tam była aktywna ryba i dała się na muchę (najlepiej sucha) łapać to bym tam codziennie siedział. Nie ma pokrzyw, żadnego zielska przy brzegu , które by przeszkadzało w sznurowaniu. Może za tydzień.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Bacyk z wiadomych powodów nie odwiedziłem Widawy Cholera ta mniejsza woda daje ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 19 minut temu, jacolan napisał: Bacyk z wiadomych powodów nie odwiedziłem Widawy Cholera ta mniejsza woda daje ryby Trudno, walcz w LŚ ! Ja od wtorku bardzo rzetelnie sprawdze rybostan w Widawie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Zresztą jak są żniwa to trzeba kosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 25 Marca 2017 Share Napisano 25 Marca 2017 Dziś wybrałem się na przepływanke na Widawe w okolicach Korony. Woda jeszcze duuuuzo przekracza możliwość wędkowania..:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 1. Odys80 2. Fido (przeboleję tą samołówkę DS) 3. Booryss ( może ze 3 razy wyskoczę nad Widawę) 4. jaceen ( ja postaram się być przynajmniej 4 razy;) 5. michalvcf( z 5 razy napewno bede bo nad wode kilka krokow) 6. carloss83 7. jacolan (postaram się być 2 razy więcej niż w zeszłym sezonie) 8. MARCIN82 9. DAZ (tez sie pewnie pojawie kilka razy) 10. fullwengjel (w tym roku powalcze Odysie :P) 11. wojtt (daleko nie mam to i ja sie pojawie) 12. Marcinecki 13. rabo (przejdę się kilka razy, może coś się uwiesi) jak Bóg da i partia spódnic pozwoli to tez się pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 Dzisiaj odebrałem woblery na nagrody za zeszłoroczną ligę: odwiedziłem @Booryss w pracy i przekazałem mu jego należność teraz tylko @michalvcf musimy gdzieś spotkać się nad wodą po odbiór wobków. Niech biorą na nie same potwory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 Fajne maluszki jutro testuje😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 @Odys80 woda wraca już do koryta wiec za niedługo możemy wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi