Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sobota 11 lipca

Byczek jakieś 25 cm i leszcz około 1,20 kg (wrócił do wody)

Dwa tygodnei wcześniej 19 byczków największe dwa około poł kilograma każdy, do tego mase małych okonków od 5 do 7 cm jeden 12 cm :)

Wszystko złowione nie w Parku tylko na Sępolnie na kanale.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Od 6 rano do 11 jeden okonek wymiarowy i coś zerwało mi zestaw a tak to lipa starszna inni co siedzieli takie same mieli wyniki.

Sępolno kanał.

• 2 months later...
Napisano

Mam pytanko co do terenów wodonośnych, podobno nie mozna tam nęcić :evil: Wogóle napiszcie mi coś o tym gdzie się zgłosić aby uzyskać przepustkę, najlepiej w jakim okresie( ktos pisał w temacie że pod koniec roku, to prawda?) jak to jest z tym regulaminem, na co wolno łowić, czy wolno np. na spining... z góry dziękuję bardzo.

• 1 month later...
Napisano
..czy na tych lowiskach, o których pisaliście-olawka park ..... trzeba miec pozwolenia od mpwik?

W parku nie trzeba. Sępolno kanał - nie wiem

--

Pozdrawiam

Napisano

Odcinek Odry za "Ranczo" od ul. Na Grobli do ul. Opatowickiej jest chroniony i trzeba mieć pozwolenie. Tak było kiedyś i chyba tak jest obecnie, bo dawno tam nie zaglądałem. Na mapce zaznaczyłem czerwoną linią tak dla orientacji. Warto upewnić się przy jakiejś wyprawie i zlokalizować tablice informacyjne, bo kontrole są z wody i z lądu.

69c7cb6963c471dem.jpg f75cd096ed75b09bm.jpg

• 3 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam,

Chciałem się jutro wybrać na odcinek Oławy koło Siechnic, orientuje się ktoś jak teraz wygląda woda na tej rzeczce? Poziom, czystość, nurt, itp.

• 1 month later...
Napisano
Odcinek Odry za "Ranczo" od ul. Na Grobli do ul. Opatowickiej jest chroniony i trzeba mieć pozwolenie. Tak było kiedyś i chyba tak jest obecnie, bo dawno tam nie zaglądałem. Na mapce zaznaczyłem czerwoną linią tak dla orientacji. Warto upewnić się przy jakiejś wyprawie i zlokalizować tablice informacyjne, bo kontrole są z wody i z lądu.

Obrazek Obrazek

A czy na tym rozlewisku z dołu można łowić czy też trzeba mieć specjalne pozwolenie?

Napisano

Na tereny zarządzane przez MPWIK potrzebna jest przepustka.Otrzymuja ja członkowie "przyzakładowego" koła wędkarskiego MPWIK oraz osobnicy "obcy" z tą różnicą ze na tych drugich przypada limitowana ilość wejściówek (w tym roku 200szt ),i kosztują one 200zł .Wydawane są one na podstawie podania które sie sklada w sekretariacie MPWIK i oczywiscie opłaty.Obowiązuja na okres roku kalendarzowego,i w tym roku gdy wystapiłem o takową na początku lutego usłyszałem ze już niestety pula się wyczerpała :(

• 1 month later...
Napisano

mam pytanie czy cos sie ruszyło z ryba nad oławką?

byłem w tamtym tygodniu od ul.wilczej poza płoteczkami po ok 15 cm nic wiecej nie chciało brac drapieznika tez nie zaobserwowałem

Napisano

dzisiaj od 5 do 10 standardowo od ul.wilczej 15 płotek i szczupak 50 cm na zywca

troche przeszkadza roslinnosc wodna ale chyba przez powódz jest jej troche mniej

pozdrawiam

Napisano

Wczoraj wieczorem odwiedziłem stare kąpielisko na Niskich Łąkach, efektem było 5 ładnych leszczy, największy około 60 cm. Brały z gruntu na kanapkę czerwonego z białym. Dla ciekawostki dodam, że podobno parę dni temu złowiono tam amura dosyć ładnego :shock:

DonBzyk, łapiesz przed mostkiem od strony działek, czy za mostkiem w stronę pałacyku ?

Pozdrawiam

Napisano

Marcin26Wro łowie przewaznie przed mostem od strony działek w prawa strone choc ostatnio byłem w lewo od mostu to brały te płotki no i wyciagnełem szczupaka 50 cm

• 4 weeks later...
Napisano

Witam. Mam pytanie. czy w parku wschodnim na Oławie można łowić na białego robaka?

Wiem że na terenach wodonośnych nie można. A to jest ta sama rzeka i mpwik bierze z niej wodę dla Wrocławia więc chciałbym wiedzieć.

Pozdrawiam.

W zeszłym tygodniu mój kumpel wyhaczył w parku byczka ze 40 cm poważnie, wielki był jeszcze takiego nie widziałem

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Witam

Byłem wczoraj na Oławce w okolicach Niskich Łąk na spacerku ze spiningiem , kontaktu z rybką nie stwierdzono ;) Trochę wędkarzy siedziało nad wodą - efekty mizerne , rybki nie chciały współpracować.

• 2 months later...