freut Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 decyzją nie zarzadu a pana dyrektora zabrali wszystkim przepustki. w zeszłym roku poszly solidne zarybienia to musiał się pozbyć wędkarzy zeby sobie odłowić bo po co ma ktoś widzieć.....(miałem przepustke przez ostatnie 4 lata i mi zabrali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 To lipa. Chciałem zobaczyć sobie te tereny. W tamtym roku za późno się zorientowałem. W tym roku taka nie miła niespodzianka. Dziwne podejście wg mnie. Podnieśli opłatę a rezygnują z osób z poza firmy. Chyba nie potrzebują dodatkowych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Wczoraj na spining parę okonków w przedziale 15-25 cm na małą obrotóweczkę Od spotkanych kolegów po kiju dowiedziałem się, że biała rybka nie chce współpracować. Mile zaskoczony byłem kontrolą Policyjną, szkoda tylko, że nie dawała mandatów nie posiadającym Karty Wędkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Witam, byłem wczoraj nad jednym z Wrocławskich kanałów w raz z kolegą, złapaliśmy po 1 szczupaczku, spinningistów mase ale bez efektów, co się dzieje z tą rybą? LOL - we Wrocławiu jeszcze mozna łowić bez karty wędkarskiej skoro policja nic za to nie kara;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 LOL - we Wrocławiu jeszcze mozna łowić bez karty wędkarskiej skoro policja nic za to nie kara;) Słowne upomnienia rozdawała, kazała zwijać sprzęt i uciekać... Mnie przetrzepali dokładnie od Karty po Pozwolenie i Rejestr... Takie Państwo taka Sprawiedliwość... Szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Wczoraj wieczorem spławiczek oraz gruncik na Oławce od ul. Wilczej. Na spławik sama drobnica-masa leszczyków i krąpików w przedziale 10-15 cm Z gruntu ani brania, gdyby nie spławik pomyślałbym, że nie ma ryb w wodzie Rzeczka fajnie zarasta, mnóstwo "oczek" w których można przysiąść na linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elasto Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 witam wszystkich jestem jednym z wielu wędkarzy którzy polubili oławke i powiem wam ze szczupaka jest tam bardzo dużo ale niestey nic powyżej 50cm oprócz 2szt jeden 58cm a drugi 73cm a jak tam wasze wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesMAN Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Ja w tamtym roku złapałem takiego 56 cm to może ten sam w tym roku nie byłem ale tak to same maluchy łapałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elasto Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 witam po raz kolejny jak tam połowy na oławce panowie słyszałem że ostatnio ktoś złapał tam łądnego szczupłego ponad 100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 W niedzielę nic nie brało ale przynajmniej pogoda ładna to miło posiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 słyszałem że ostatnio ktoś złapał tam ładnego szczupłego ponad 100cm Jak to ten sam złapany koło "zielonego mostku " to pływa dalej Przeważnie trafiają się takie około 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 W niedziele w Olawce został złowiony szczupak 115cm i został zabrany - na żywca, może to ta sama ryba którą już ktoś złowił? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 To co oni chca zlapac zakladajac 115cm szczupaka na zywca? Szczupaka 330 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 duże gratki kolego,ja wczoraj z kolegą na żeglugowym łowiliśmy, poza jedna płocią bez efektów,gdzie dokładnie łowiliście jeżeli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 No właśnie biorąc pod uwagę 'jakość' wody w Odrze czy Ślęzie (do której mamy 2min piechotą) wybraliśmy Oławkę bo wydaje się być najbardziej czysta i spokojna. Okolice Parku Wschodniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Jeszcze raz się przywitam i jeszcze raz napiszę posta, bo coś namieszałem, przez co moderatorzy usunęli posty. 2 dni pod rząd Oławka ze znajomym, DS i spławik. Pierwszy dzień - kilka leszczy (największy 44cm), 15 płoci (największa 25cm) parę jazi i jeden mały klenik. Drugi dzień - sobota, we dwóch ok. 30 jazi, 25 płoci (największa 34cm), kilka kleni, kilka leszczy i krąpików i na białego.... boleń, 56cm. Wszystko na białego i pinkę w 3 kolorach. Wszystko pływa sobie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Dziś znów Oławka ze znajomym, od 14 do 20. Brania co chwile, ryby nie liczone, ogólnie po kilkadziesiąt płoci, krąpików i wzgręg. Kilka dodatków typu boleń, jaź czy kleń. Wszystko śmiga znów w wodzie, może jutro skuszą się ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 sez fajnie łowisz na tej rzece. W poniedziałek przeszedłem od m. Rakowieckiego przez Wilczą do p. Wschodniego. Kilku wędkarzy wiedziało po co ma wędki i nie gorzej sobie radzili. Na niektórych odcinkach drapieżniki niesamowicie dawały znać o sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzięki jaceen. Dziś w rejonach Parku Wschodniego boleń już tłukł niesamowicie, szczególnie na rozlewiskach, które się utworzyły przez podwyższony stan wody. Dziś znów powtórka, gorzej niż wczoraj ale nudno nie było. Ryby te co zwykle czyli leszcz, krąp, płoć i sporo małego bolenia. No i znajomy trafił leszcza 50 w miejscu, gdzie większość podejrzewała by występowanie co najwyżej uklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 sez, mam pytanko na co tak ładnie wchodzą te rybki, biały? pinka? kuku? Z góry dzięki za odpowiedź, może się wybiorę na dniach na Odre bo z tego co zaóważyłem uciąg zmalał i woda opadla może coś się ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Tylko biały i pinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aikidas Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Byłem wczoraj - płotki miedzy 20 a 15 cm, mały bolek i klenik. Na czerwonego byczek szt. 1. Wszystko na pickera z koszyczkiem . Dużo delikatnych brań na pojedynczego białego robaka, delikatnych i trudnych do zacięcia. Wszystko pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Witam, wedkuje ktoś ostatnio na Oławie? u mnie narazie same krótkie szczupaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Dziś Oławka z kolegą, u mnie pojedyncze puknięcia , u kolegi kilka jazi i kleni. Jaziki takie jak ten z obrazka, największy kleń 44cm, ładnie spasiony. Wczoraj kolega sam 19 jazi i 1 płoć. Woda niska, lekko trącona. Przy powierzchni widać już żerowanie drobnicy. Wszystko nadal do złowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warun Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Witaj Kolego sez. Czy możesz podpowiedzieć jakieś ciekawe miejsca na spławik (np. na tyczkę) poza terenami wodonośnymi na Oławie. Chodzi mi o Park Wschodni w dół rzeki. Niedługo mam zamiar, o ile czas pozwoli, wybrać się na tę rzekę a kompletnie jej nie znam (nie jestem z Wrocławia). Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam Adrian "Warun" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi