Arbiter Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Sobota 11 lipca Byczek jakieś 25 cm i leszcz około 1,20 kg (wrócił do wody) Dwa tygodnei wcześniej 19 byczków największe dwa około poł kilograma każdy, do tego mase małych okonków od 5 do 7 cm jeden 12 cm Wszystko złowione nie w Parku tylko na Sępolnie na kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Od 6 rano do 11 jeden okonek wymiarowy i coś zerwało mi zestaw a tak to lipa starszna inni co siedzieli takie same mieli wyniki. Sępolno kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SochaPOL Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Mam pytanko co do terenów wodonośnych, podobno nie mozna tam nęcić Wogóle napiszcie mi coś o tym gdzie się zgłosić aby uzyskać przepustkę, najlepiej w jakim okresie( ktos pisał w temacie że pod koniec roku, to prawda?) jak to jest z tym regulaminem, na co wolno łowić, czy wolno np. na spining... z góry dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joop Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Koledzy, czy na tych lowiskach, o których pisaliście-olawka park i sępolno kanal, trzeba miec pozwolenia od mpwik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swienty Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 ..czy na tych lowiskach, o których pisaliście-olawka park ..... trzeba miec pozwolenia od mpwik? W parku nie trzeba. Sępolno kanał - nie wiem -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Odcinek Odry za "Ranczo" od ul. Na Grobli do ul. Opatowickiej jest chroniony i trzeba mieć pozwolenie. Tak było kiedyś i chyba tak jest obecnie, bo dawno tam nie zaglądałem. Na mapce zaznaczyłem czerwoną linią tak dla orientacji. Warto upewnić się przy jakiejś wyprawie i zlokalizować tablice informacyjne, bo kontrole są z wody i z lądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Już ciągnie mnie nad wodę i dla tego wybrałem się do Parku Wschodniego we Wrocku, aby zrobić parę fotek Oławie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucekk Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam, Chciałem się jutro wybrać na odcinek Oławy koło Siechnic, orientuje się ktoś jak teraz wygląda woda na tej rzeczce? Poziom, czystość, nurt, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Odcinek Odry za "Ranczo" od ul. Na Grobli do ul. Opatowickiej jest chroniony i trzeba mieć pozwolenie. Tak było kiedyś i chyba tak jest obecnie, bo dawno tam nie zaglądałem. Na mapce zaznaczyłem czerwoną linią tak dla orientacji. Warto upewnić się przy jakiejś wyprawie i zlokalizować tablice informacyjne, bo kontrole są z wody i z lądu. Obrazek Obrazek A czy na tym rozlewisku z dołu można łowić czy też trzeba mieć specjalne pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszmiel Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 teren jest pod zarządem MPWiK Wrocław, potrzebne jest zezwolenie( chyba ok 200zł) jeśli się myle to poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babylonx Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Na tereny zarządzane przez MPWIK potrzebna jest przepustka.Otrzymuja ja członkowie "przyzakładowego" koła wędkarskiego MPWIK oraz osobnicy "obcy" z tą różnicą ze na tych drugich przypada limitowana ilość wejściówek (w tym roku 200szt ),i kosztują one 200zł .Wydawane są one na podstawie podania które sie sklada w sekretariacie MPWIK i oczywiscie opłaty.Obowiązuja na okres roku kalendarzowego,i w tym roku gdy wystapiłem o takową na początku lutego usłyszałem ze już niestety pula się wyczerpała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 mam pytanie czy cos sie ruszyło z ryba nad oławką? byłem w tamtym tygodniu od ul.wilczej poza płoteczkami po ok 15 cm nic wiecej nie chciało brac drapieznika tez nie zaobserwowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazzap Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Już jest normalka w parku wschodnim,a bolki górą biją w ogromne ławice uklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 dzisiaj od 5 do 10 standardowo od ul.wilczej 15 płotek i szczupak 50 cm na zywca troche przeszkadza roslinnosc wodna ale chyba przez powódz jest jej troche mniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Wczoraj wieczorem odwiedziłem stare kąpielisko na Niskich Łąkach, efektem było 5 ładnych leszczy, największy około 60 cm. Brały z gruntu na kanapkę czerwonego z białym. Dla ciekawostki dodam, że podobno parę dni temu złowiono tam amura dosyć ładnego DonBzyk, łapiesz przed mostkiem od strony działek, czy za mostkiem w stronę pałacyku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Marcin26Wro łowie przewaznie przed mostem od strony działek w prawa strone choc ostatnio byłem w lewo od mostu to brały te płotki no i wyciagnełem szczupaka 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zordon Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam. Mam pytanie. czy w parku wschodnim na Oławie można łowić na białego robaka? Wiem że na terenach wodonośnych nie można. A to jest ta sama rzeka i mpwik bierze z niej wodę dla Wrocławia więc chciałbym wiedzieć. Pozdrawiam. W zeszłym tygodniu mój kumpel wyhaczył w parku byczka ze 40 cm poważnie, wielki był jeszcze takiego nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Zordon to nie tereny wodonosne wiec łowisz na co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zordon Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 ok dzięki wielkie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Był może ktoś ostatnio na Oławce ? Jakieś efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 byłem w zeszłym tygodniu. zero puknięć - spinnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonBzyk Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 byłem w niedziele od ul.wilczej spinningowałem ale bez efektów jedynie 1 okonek sie trafił 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 jak tam na Oławką??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Witam Byłem wczoraj na Oławce w okolicach Niskich Łąk na spacerku ze spiningiem , kontaktu z rybką nie stwierdzono Trochę wędkarzy siedziało nad wodą - efekty mizerne , rybki nie chciały współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Chciałem w tym roku uzyskać przepustkę na tereny wodonośne. Decyzją zarządu MPWiK, w tym roku nikt z poza firmy nie dostaje przepustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi