Gofer Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Jeśli chodzi o nęcenie rakietą to pewnie byście jej nie stracili bo wylądowała by na przeciwległym brzegu A jeśli chodzi o nęcenie to można by się dogadać i ja bym wam mógł przygotować stanowisko. Poco macie jeździć codziennie tylko po to żeby zanęcić jak ja mieszkam na miejscu. Mysle, że nie tylko w kwestii necenia warto by się dogadać, ale i w kwestii wspólnego łowienia. Co miejscowy to miejscowy Tym bardziej, że zbiornik znam tylko z opowieści Bronka Obawiam się tylko presji, z doświadczenia wiem, że po małych zbiornikach wieści gminne rozchodzą się znacznie szybciej i łowisko mozna przygotowywać... z tym, że w finale niekoniecznie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 E może wam nikt nie podsiądzie. Trzeba tylko nikomu sie nie chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Jeśli chodzi o nęcenie rakietą to pewnie byście jej nie stracili bo wylądowała by na przeciwległym brzegu A jeśli chodzi o nęcenie to można by się dogadać i ja bym wam mógł przygotować stanowisko. Poco macie jeździć codziennie tylko po to żeby zanęcić jak ja mieszkam na miejscu. Mysle, że nie tylko w kwestii necenia warto by się dogadać, ale i w kwestii wspólnego łowienia. Co miejscowy to miejscowy Tym bardziej, że zbiornik znam tylko z opowieści Bronka Obawiam się tylko presji, z doświadczenia wiem, że po małych zbiornikach wieści gminne rozchodzą się znacznie szybciej i łowisko mozna przygotowywać... z tym, że w finale niekoniecznie sobie. damy radę. będziemy nęcić z partyzanta. będziesz walił rakietą z pobliskiego lasu niech tylko nadejdą jakieś ciepłe dni to się ugadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 To do wiosny jak się ociepli to połowimy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Jak panowie myślicie, czy nadchodzi już wiosna?? i upragniony sezon wędkarski? Ja myślę ze to już koniec zimy i czeka nas już ocieplenie tak upragnione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Cześć. Jak tam na zalewie, zszedł już lód? Prosze o jakieś info jak ktoś wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 jeszcze nie. przynajmniej jak jechałem tamtędy w sobote to jeszcze był. pare dni słonca i mozna startować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 OK dzięki za wiadomości. I jak byś czasami przejeżdżał (lub ktoś inny) i widział ze już nie ma lodu lub ludzie moczą kija to daj cynka na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Obecnie na zbiorniku siedzi masa ludzi łowiąc ... No właśnie co oni mogą tam złowić jeszcze ! Na samym początku zbiornik SUPER - masa karasi i karpia, na nastepny rok zbiornik zaatakowały szczupaki (bez problemu dało sie złapać miarowca) - znam 3 osoby, które niestety w ciągu roku wzięli z niego koło 80/90 szczupaków miarowych. Obecnie zbiornik jest pusty, mało ryb, karasi już prawie nie ma, złapanie szczupaka graniczy z cudem Tuskowym, karpia idzie złapać okazyjnie. Do tego dochodzi nie miły zpach, na zbiornik spuszczają szamba z okolicznej wioski, więc jest syf. W tamtym roku woda była skażona (zakaz kąpieli) i w tym roku zanosi się na to samo. Znajomi już złapali pare karpi (30-40 cm) lecz je wypuscili, bo miały plamy. Szkoda mi tego zbiornika, ale to głupota ludzka nie zna granic ! Swego czasu łapałem karpie po 5 kg i szczupaki ponad 70 cm. Niżej fotki tych ryb. http://photos.nasza-klasa.pl/3715128/19/main/edb628e64e.jpeg http://photos.nasza-klasa.pl/3715128/6/main/94ded5d791.jpeg Wczoraj złapali zaś szczupaka 90 cm, później wrzuce filmik jak go wypuszczają. Naprawdę szkoda zbiornika, niestety ale ze wzgledu na te fakty postanowiłem nie płacić za karte. W tamtym roku na tym zbiorniku nic nie złapałem, a seidziałem bardzo często. Zresztą w 08' zabrałem do domu tylko szczupaka 55 cm i chyba jednego karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 No to nie ciekawe wiadomosci wypisałeś. Nawet nie wiedziałem ze ryby maja tam jakies plamy, a mialem zamiar w najblizszym czasie tam sie wybrac. W zeszły poniedziałek tam byłem i kompletnie nic nie chciało brac, a było z 10 osób i kazdy miałtakie samo zdanie o braniach jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Tzn. nie wszystkie ryby mają plamy, ale możesz po prostu złapać karpia z plamami ... Kolega złapał 4 sztuki, ale z tego 2 wypuścił, bo właśnie miały plamy. No spowodowane to było upałami jakie były w tamtym roku i te bakterie, hyba Coli czy cos takiego. Ale ogólnie zbiornik super tylko szkoda, że obecnie jest w tak kiepskim stanie. Może władze postarają się z tym coś zrobić, bo żeby drugi rok z rzędu był zbiornik zamknięty dla kąpieliczów to przesada. Seba tam dużo ryb nałapał to pytajcie sie go o miejscówki, bo zna bardzo dobrze to łowisko i spoko koleś z niego - Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 potwierdzam to co kolega napisał. straszna studnia zrobiła się z zalewu. przejeżdżałem dzisiaj obok - więcej ludzi niż ryb w zalewie zbiornik ładny, z dobrym dojazdem tylko qrna nie ma w nim ryb. w tamtym roku wyjąłem szczupłego 62 cm ale to chyba był ostatni taki w tej wodzie ( no nie ostatni bo nadal pływa ...... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 potwierdzam, przedmówców, byłem w tamtym roku kilka razy na tym zbiorniku, i nawet płotki nie złapałem byłem raz w lato przy wysokich temperaturach to fetor był taki jak z szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Macie tu tego szczupłego...Filmiku jak został wypuszczony nie wrzucam, bo jest fatalnej jakości Zdjęcie niezgodne z regulaminem usunięto [sinus] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 I co tam panowie? Łapiecie cos na zalewie, był ktoś ostatnio? Ja byłem 2 dni temu na kilka godzin ale niestety bez efektów a było chyba 4 ludzi wiec wszyscy chyba wiedzieli ze nie biorą i dlatego było duzo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 To znaczy że dobrze się ukrywam jak każdy myśli że nie biorą. 8 dni nęcenia pierwsza wyprawa od godziny 15 do 19 7 amurów dwa koło 30cm reszta między 60 a 70cm 2 karpie 62 i 34cm 1 karaś 33cm 1 lin 30cm drugi wypad te same godzinki troszkę słabiej 2 amury między 60 a 70cm 1 karp 46cm Kolega nęcił dwa stanowiska obok mnie to też połapał, jak się nie nęci to się nie łowi, no chyba że na łowiskach specjalnych. Na początku tego tematu pisałem że mogę przygotować stanowisko i znęcić rybki ale chyba nikt mi nie uwierzył bo nie miałem żadnej wiadomości. Następne podejście będę robił jesienią jak amurki nabiorą siły bo holowanie takich wychudzonych i osłabionych po zimie nie daje większej przyjemności nawet na odległościówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 No to gratulacje. No to prawda ze jak nie "po smarujesz to nie pojedziesz", ale na to nęcenie to trzeba mieć czas a nie każdy go ma. A mam takie pytanie: Łapiecie ktoś tam w ogóle w nocy? A jak tak to z której strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Nam się jeszcze nie zdarzyło łapać w nocy max do 20:00 Poco się męczyć jak w dzień dobrze biorą. Widuje przyjezdnych którzy łowią w nocy ale jak efekty to nie wiem bo nie rozmawiam z nimi. Jeśli ktoś łowi w nocy to stara się w miarę blisko auta (jedni z obawy o samochód a drudzy po to żeby mieć bliżej do bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 moze kolego jakies fotki z tych łowów , bo jestem karpiarzem od ponad 10 lat znam ta wode i jakos zbytnio nie wierze w twe sukcesy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Może przez to że jesteś karpiarzem bo tam wystarcza proste ale kilkudniowe nęcenie. A jeśli chodzi o fotki to wstawię pod koniec sezonu będziecie mieli przegląd przez cały rok i wtedy uwierzycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 ok poczekamy ... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 To tak na zachętę pierwsza wyprawa w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 ojj chyba komuś sie nos utarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 czy utarł watpie , jak na mnie takie rybki nie robia wrazenia chodz musze pogratulowac koledze ze z takiej miernej wody je wylowil to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 ojj chyba komuś sie nos utarł wole takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi