mirek z Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Krisis mnie równierz jest miło nie wypadało rozgadywać się przy dziadkach, ale polecam miejscówke na której siedziałem...jeśli się dopchasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wcześniej napisałem że zbiornik jutro jest otwarty właśnie z tamtąd wróciłem i jutro są jakieś zawody więc jest zamknięty do godziny trzynastej, z okazji festynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Krisis mnie równierz jest miło nie wypadało rozgadywać się przy dziadkach, ale polecam miejscówke na której siedziałem...jeśli się dopchasz wiem że tam jest dobra miejscówka bo nieraz tam bywam na rybach tylko dość mocno zarośnięta i sporo jest zaczepów Wcześniej napisałem że zbiornik jutro jest otwarty właśnie z tamtąd wróciłem i jutro są jakieś zawody więc jest zamknięty do godziny trzynastej, z okazji festynu dzieki za cenne info, bo miałem rano własnie jechac na Mitręge i "pocałował bym w klamkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Dlatego nie każdy decyduje się tam łowic , ale jak nie pozwolisz prosiakom iśc w krzaki to są twoje zaczepów już nie ma(to było takie moje zabespieczenie przeciw geriatryczne)zostały usunięte,bez wolnego biegu szpuli z hamulcem na granicy wytrzymałości przyponu i nie ma mocnych połowisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 witam. dzisiaj byłem zanęcić i przy okazji na spina wyjąłem szczupaczka 42 cm . na bardzo plytkiej wodzie . zawsze to jakis kontakt z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Ja nastawiam się na sobotę po dwóch tygodniach nęcenia czas sprawdzić efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Ja też jak będzie pogoda to może w sobotę tam się zamelduje , bo na siamcach na których najczęściej wędkuje obniżyli zaś stan wody dość dużo i nie da się wędkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Czy są planowane zawody w najbliższy wekend na Mitrędze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Dzisiaj zaraz po pierwszym meczu skoczyłem nad zalew z zamiarem połowu okonia. Wczoraj wyczaiłem, że dość intensywnie żeruje. Pare rzutów i od razu mój rekord - okoń 33 cm, później trafił się taki 31 cm, a reszta po 20-25 cm. Co ciekawe złowiłem 2 sandacze, największy 40 cm. 2 dni temu znajomy chycił 2 karasie po 36 cm. Rybka zaczyna brać, aczkolwiek trzeba dokładnie trafić w odpowiednią pore. [ Komentarz dodany przez: sinus: 13-06-10, 20:10 ] fota sandacza niezgodna z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 no ładne okonki, ja ostatnio jak byłem tydzień temu to złapałem 2 linki podobnej wielkości do tego okonka ogólnie jest lipka czytając różne fora, w ten wekend mam zamiar wybrać się na Mitręgę i Siamce lub Poraj na nocke na sandacza, więc zdam relację co słychać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 W ostatni weekend na Poraju też nie był wesoły z piątku na sobote jeden sandacz 56 cm na cztery wędki z wywózki a na spinning z łódki trzy krótkie we dwóch na pięć godzin pływania z soboty na niedziele w nocy bez brań rano na godzinkę pływania jeden 60 cm ogólnie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 efekty nęcenia zadowalające pierwsza zasiadka i coś przewruciło tripoda i wlekło wędkę w staw zaciąłem ryba głęboko w tatarakach poszła w ......druga zasiadka nie ruszałem się z fotela(sikając w spodniobuty) i karp 87cm 12kg ....i to by było na tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 no ładnie,ładnie, ja jak siąde to z doskokoku bo na nęcenie nie mam czasu a szkoda bo widzę ładne efekty nęcąc. Bede w sobotę lub niedzielę to może się spotkamy, naraśka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 W sobotę mam wesele muszę iść w niedziele do pracy na noc więc na rybkach będę jutro i pojutrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 a ja pomomo necenia miejscówki nie zanotowałem większych brań. mirek nie wiesz jak idzie temu starszemu gosciowi co siedział obok mnie ostatnio? on tam ciagle siedzi wiec jest chyba dobrym kalendarzem brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Bronek ten gość Alek tak ma na imię widział jak wyciągałem dwunastkę i teraz siedzi na molo próbując podrzucać w moje łowisko...ponadto on nęci kuku z puchy więc większych efektów miał nie będzie wszystko wyje mu drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Bronek Alek siada koło Ciebie bo widział też moje ryby teraz nie chodzę na Mitręge ale wcześniej wiedział że siadam po południami i jak był wcześniej odemnie to siadał u siebie a rzucał na moje miejsce przerzucał wędki w swoją stronę dopiero jak się rozkładałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Heh, to dobrze wiedzieć, że nadal zajmują nęcone miejscówki, miałem nęcić kulkami, ale to chyba nie ma sensu jak mi ma ktoś później zając miejsce... Pozostaje tylko spinning ;] Dziś wyskocze, może trafi się coś ciekawego. Ostatnio tylko 2 miarowe jazie na spinning i nic więcej, oczywiście wypuszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-koticz. Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Witam też mam zamiar ponęcić kulkami nad zalewem ale jak już dziadki a na czele alek nauczyli się kulki na włoś zakładać to jest już źle. Ale myśle zeby nęcić gdzieś na środku gdzie te dziadki nie dorzucą . Albo zostaje mi tylko gliniak . tylko jak aluś sie gdzie dowie ze ktoś co złapie na gliniaku to znowu tam zacznie jeździć hehe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Bida wie jak to jest... półbiedy ,że alek nie wrzuca byle czego w łowisko tylko czasem podrzuci haczyk z przynętą kiedyś gość wrzucił mi w miejscówke worek chleba z ospą i to był ból... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIDA Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Dokładnie jeśli chcę podsiąść to niech to robi mądrze niech łowi na co chce tylko niech niczego nie wrzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Z przykrością powiadamiam iż 20-06-2010 o godz. 4 -10-sięć złowiono amurka 98cm ponad 10 kg I TO NIE BYŁEM JA!!! ,niestety ryba nie wróciła już do wody o czym powiadamia pogrążony w smutku mirek z i Marcin , który nęcił tą miejscówkę...jednego "walczaka" mniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Witam, no niestety ja też to nie byłem, a niestety bo ja bym go napewno wypuścił ja byłem na Siamcach w ten wekend też z dobrymi efektami, no ale nie takimi Miras, jak będziesz miał chwilę to skrobnij na gg 4345882. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martic Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Szkoda Naprawdę Szkoda Takiej Rybki szkoda ale nic nie poradzimy - , apel tylko do tego kolegi co go wyłowił - jak nie będziesz miał co zjeść to daj znać to ci coś kupię ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek z Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Może wieczorem teraz biore kije i zmykam nad zalew dziadki zmieniły obiekt zainteresowania to może połowie , teraz Marcin musi się martwić jak tu połowić narka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi