qazqq2 Napisano 17 Listopada 2013 Napisano 17 Listopada 2013 30stka gumy do 35g i woblery do 10cm glownie executory o mocnej pracy model fd10 teoretycznie miał być do troka ale głównie kończyło sie 10cm gumą na 15g główce i jazda... bo akurat okonie nie brały a miałem przy sobie jedną wędkę więc ganialem szczupaki.....napewno od początku słychać wyraźnie rolkę ale do konca chodziła płynnie wiec to nie problem . ogólnie ilość łożysk i metalowych elementów zaskakuje w tym przedziale cenowym. Cytuj
Gość Khazkryo Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Dragon Millenium HD Pike 270/35 - Szukam kołowrotka do tego kija, poławiane nim będa szczupaki. Chcę wydać jak najmniej ale z drugiej strony nie chcę kupić czego na 2 miesiące Czytając forum jedynie SPRO Passion 740 FD pasuję do moich kryteriów ale zapytam dla pewności - czy znajdę coś lepszego? Cytuj
jarosek Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Dla mnie nr 1 zdecydowanie PENN . Sargus wystarczy w zupełności. Cytuj
wojtyna51 Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Kolego Khazkryo 1,5 tygodnia temu nabyłem ten sam kij i stałem przed takim samym dylematem jak ty z tym passionem ale czekałem na ofertę ze sklepu smok24 bo oni sprzedawali go z dodatkową szpulą w gratisie niestety nie wiadomo czy będą mieli je tak szybko na stanie,więc musiałbym kupić osobno młynek osobno szpulę więc ok 200zł a wyczaiłem sklep który ma promocję spro red arc za 300zł więc 100 zł drożej od passiona ale młynek cudo zresztą wiele pozytywnych opinii ma także przemyśl sprawę Cytuj
EsoxHunter Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 To zależy, ile to znaczy "jak najmniej". Jeśli 300 zł się tu nie miści, to wtedy Passion będzie dobrym wyborem. Natomiast warto dorzucić tak jak mówi kolega wyżej i kupić Red Arca. Ten sprzedawca jest pewny, nie ma co się bać, że to jakiś szmelc, a Red Arc w porównaniu do Passiona wydaję się "maszynką do mielenia mięsa", przy okazji lepiej się kręcąc. Mam obydwa modele - Passion nowy, Red Arc po intensywnym sezonie i niełatwym(obrotówki 4-5, przynęty 30g+, deszcze, zamoczenia w wodzie, w rolke troche syfu dostal i nawet konkretne obicia sie zdarzaly ), jeśli możesz - bierz Red Arc'a. Cytuj
Gość Khazkryo Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 Bardzo bym chciał ale nie na ten sezon Na następny spokojnie tak, wtedy już będę zarabiać a w tym widocznie zostaję mi SPRO Passion 740 Cytuj
EsoxHunter Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 Jeden sezon ten kołowrotek spokojnie wytrzyma. A na następny rok do spinningu możesz kupić sobie choćby Red Arca'a, a Passiona przypiąć do innej wędki. Cytuj
Gość Khazkryo Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 Kolega się czai na tego Red Arc, powiedzcie jaki rozmiar będzie najlepszy? Na nim pletka i docelowo szczupaki, rzadko sandacz. 4000? Cytuj
EsoxHunter Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 Wielkości 10300 i 10400 różnią się chyba tylko wielkością rotoru i szpuli... Ale chyba 10400 będzie lepszy, zawsze jest zapas na szpuli. Cytuj
apsik35 Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 Bierz 10400, można do niego dokupić szpulkę Matchową Cytuj
jobi Napisano 17 Stycznia 2014 Napisano 17 Stycznia 2014 proszę o pomoc w zakupie kołowrotka do spiningu dł. 2,70 z cw. 10-35gram. producent-dragon infinity. myślę o zakupie o kołowrotka ryobi lub penn. jaki rozmiar i model do tego kijka pasuje ?dodaję ,że ustawiam się na szczupaka i sandacza w tym roku Cytuj
Booseib Napisano 17 Stycznia 2014 Napisano 17 Stycznia 2014 Witaj jobi - jeśli planujesz łowić szczupaki, czy sandacze to proponuje rozmiar kołowrotka 3000, bądź 4000. Z marek które wymieniłeś znam ryobi, polecam Tobie model Zaubera, bądź jego klona, którego sam używam czyli spro red arc - świetny młynek użytkuje go 2 sezony przy sandaczowniu i dość ciężkim opadzie i nie ma żanych luzów, ani nie wymaga smarowania.. Penny teź są w porządku, przykładowo battle, ale nie miałem ich w ręku. Cytuj
jobi Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 witam. w tym roku zamierzam cały sezon wędkować spinningiem. posiadam dwa kijki spinningowe, pierwszy to cormoran hecht/zander 2,70 cw. 10-48g i drugi kijek to dragon infinity 2,70 cw. 10-35g. szukam właściwego kołowrotka do tych spinningów. proszę o pomoc w wyborze zakupu a noszę się z zamiarem zakupu :penn sargus 2000 lub 3000, slamer 260,360, beattle 3000 lub ryobi zauber 2000 lub 3000.który z tych był by najbardziej uniwersalny z plecionką power pro 0,15 do woblerów, gumek i blaszek . dodaje ,że szykuje się na szczupaka i sandacza oczywiście po zakończeniu okresu ochronnego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi