Kubiak Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Dodam jeszcze, że łowi Votusem. Używa go do feedera i do połowu sandaczy na gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexus Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 jakim masz kreciol takim bedziesz lowil, jednak te z wolnym biegem sa ciezkie i przeznaczone do metod typowo gruntowych takich jak feeder, moze byc tez trupek... spiningujac wedke caly czas masz w rece wiec wolny bieg jest zbedny, a waga kolowrotka powoduje zle wywazenie calej wedki co bedzie powodowalo szybsze meczenie reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Tak jak napisałem co sądzicie o tym kręciołku , a może ktoś posiada taki . Prosiłbym o wypowiedzi na jego temat a kołowrotek ma służyć do połowu jazi, kleni i okoni czasem szczupaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek99 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 posiadam wedke savagear prologic jig n spin 7-25g poradzcie jaki do tego kołowrotek kupic do 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Jak juz mowilem,jak dla mnie to rewelka za te pieniadze. Jak sie nastepnym razem stykniemy to wezme od kumpla to sobie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 ok spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszczyk_xP Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 prosze o odpowiedź ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skunk Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 A widizałeś Okume Spectrum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Screamer Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Jak uwazacie ktory z tych kolowrotkow za 150zł wybrac. Przeznaczenie lekko-sredni spinning DAIWA REGAL SPRO DRAGMASTER OKUMA AVENGER OKUMA FLAME OKUMA ZEON SPRO INSPIRATION SPRO Seasons FD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilio Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Co sądzicie o tym kolowrotku Temptation 4006 FD. Będzie wykorzystywany do łowienia szczupaków i okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastor Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Cześć, poleciłbym któreś z modeli shimano przedniohamulcowe, do 150zł, JEST TEGO MNÓSTWO. Dlaczego Shimano: mam od 6 lat stare 2łożyskowe Shimano SGT 3000M, do dnia dzisiejszego spisuje się dobrze na średnim spinningu w zakresie gramowym jak napisałeś, co sezon przesmarowuje we własnym zakresie i działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Mam zamiar kupić kołowrotek do szczupakowego spiningu na jezioro i rzekę , przynęty do 30g. Po długiej selekcji wytypowałem 3 modele. Ryobi Applause 3000 Spro Blue Arc 730 Okuma Epix Pro FD 30 Który Waszym zdaniem będzie najodpowiedniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris83 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Witam,jestem wedkarzem gruntowym, od tego roku postanowiłem sprawdzic siły w spining ( w tej technice jestem laikiem, przewaznie łowie na rzece wiśle.Mam zamiar łowic szczupaki sandacze,bolenie... Wybrałem wedkę Dragon Mystery XT Turbo Spin 2,70m, 10-35g , tylko mam problem z doborem kołowrotka ( cena ok 150-200zł ) moje typy to 1) Dragon Millenium hi-tec fd900i 2) Dragon Manta fd 800it Który byłby z nich odpowiedni ewentualnie prosił bym o pomoc doboru innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orwon Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2255&postdays=0&postorder=asc&start=0 Wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Kris83, jezeli juz chcesz ta mante to juz kupisz 600i za SPORO mniej niz 100zł(FM) i wtedy reszte gotowki mozna do spina dolozyc. jak dopiero zaczynasz i jescze nie kupiles kija to warto by bylo sie zastanowic nad czyms ciut lzejszym np. 5-25 w zupelnosci wystarczy na rybk io ktorych piszesz, takze mozna troszke dolozyc i kupic wygodniejszy kij np. millenium, powermesh, jest spory wybor. przy 226g jest niewatpliwie wygodniej kijem 50g lzejszym, na mystery bym sie zdecydowal jedynie z bardzo ograniczonym budzetem. powiedz ile masz dokladnie gotowki i koniecznie czy kij juz kupiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris83 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 kijka juz zamowilem, na allegro mam nadzieje ze bedzie dobry, a na kolowrotek chce przeznaczyc do 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Kris83, to niema co przeplacac za mante, za dwie stowy bym sie pokusil nawet o cos metalowego, team dragon czy ryobi zauber ale to by trzeba ostro poszukac. moze destiny fd ? mial go ktos moze ? wyglada dosc ciekawie, choc obudowa nie ejst ewnie w calosci aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris83 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 dzieki Damian21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 pozdrawiam brac wedkarska jestem poczatkujacym wedkarzem wiec jak palne jakas gafe to wybaczcie. od paru lat lowie bardzo amatorsko, od czasu do czasu na splawik a w tym roku chcialbym sprobowac troche spinningu. mam w domu dwa kolowrotki: leeda assassin match z ratio 5.2:1 i dragon millenium fd820i z ratio 5.0:1. w zeszle lato zlamalem szczytowke w mojej nowej wedce teleskopowej (nigdy wiecej!) i w tym roku mam zamiar zmotac cos sobie z dwuczesciowych spiningow shimano. z racji ograniczonego budzetu (max 150zl)moj wybor padl na shimano alivio 2.7 metra z cw 7-25gr. ktory kolowrotek Waszym zdaniem bardziej sie nada? mam zamiar lowic na londynskich kanalach, troche jeziorek i zbiornikach retencyjnych. cel to glownie okonie i jak sie uda to moze jakies male szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 dragon millenium fd820i z Ja wybrałbym ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastor Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Przychylam się do propozycji ARTECH-a, Dragon to dobry wybór. PS. Ale dodatkowo proponowałbym zastanowić się nad tym kijkiem Shimano Alivio,kiwałem nimi i wiem że można w tej cenie kupić nie koniecznie Shimano ale materiałowo lepsze wędzisko. Popatrz na forum w temacie"wędki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 kręciołek dragona jak najbardziej. Ja sam mam dragon viper 520fd i zadowolony jestem z niego bardzo, trzeci sezon i tylko trochę lakier się obdrapał. A co do wędek shimano to są przereklamowane, jak radzi kolega pastor, sprawdź w dziale wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 dzięki za zainteresowanie. no to kołowrotek już mam jeśli ktoś chciałby coś doradzić w sprawie wędziska to zapraszam do tematu "wybór spiningu". w piątek jak zdążę wybiorę się do następnego sklepu i sprawdzę czy wszędzie mają takie szalone ceny czy po prostu ja źle trafiłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego kręcioła na klenie i jazie. Co mi doradzicie tak do 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal452756 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam was zastanawiam sie nad kupnem kołowrotka na początek i niestety funduszy nie mam dużych i proszę o opinię który lepszy. Odrazu mówię że nie będe łapał wielorybów tylko do 60 cm rybki. proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi