radzio2210 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Witam. Mam takie małe pytanie od jakiegoś czasu zaczełem się interesować spiningiem ale mam problem z wyborem kołowrotka czy ma on być z przednim czy tylnim hamulczem mam zaniar przeznaczyć 200zł. Z góry dziękuje za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Do spiningu stosuje się kołowrotki z przednim hamulcem ponieważ jest on bardziej precyzyjny. W tej cenie niczego szczgólnego nie kupisz, lepiej dozbieraj sobie do spro blue lub red arca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Ja polecam TD z serii iz. To dobre mocne kolowrotki ktore dobrze układają linkę, mają precyzyjny hamulec. U mnie spisuje się bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio2210 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Co myślicie o kołowrotku Cormoran CHRONOS AL 6PiF 3000 może ktoś go używa jakieś wady, zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Mówię Ci dozbieraj sobie do spro blue arca a bedziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio2210 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Jak oglądam te wszystkie kołowrotki to zaczynam się gubić powoli w sumnie to zaciekawiły mnie dwa kołowrotki 1.Cormoran CHRONOS AL 6PiF 3000, a 2.K Daiwa PROCASTER 1500X chciałybym się zmieścić na początku w tym przedziale cenowym co nich myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Cormorana nieznam a ta daiwa to pewnie tak jak z shimano- w tej cenie to zapewne szajs. Shimano i daiwa mają bardzo dobre kołowrotki ale z wyższej półki cenowej a te tanie to są wątpliwej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Możesz zerknąć na Okume np model Epix pro, może gdzieś być jeszcze na allegro bądź w jakimś sklepie internetowym w dobrej cenie bo od tego roku już go nie produkują. Ma dużo dobrych opinii, sam go kupiłem i na razie nie mam powodów do narzekania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Witam szanownych Kolegów po kiju! Mam mały dylemat i chciałbym zasięgnąć Waszej fachowej rady. Chcę dokupić troszkę sprzętu, konkretnie zestaw spinningowy do średniego spinningu. Mam okazję zmontować ten zestaw z następującego (używanego) asortymentu za ok. 150-180 PLN: Shimano Joy XT Spin 270 MH 15-40g Shimano BeastMaster AX 270XH SHIMANO VENGEANCE SPINNING LIMITED EDITION 270 H Shimano Diaflash EX 270MH do tego: Shimano TwinPower 4000 XT-RA Shimano Twin Power 2500 XT-RA Shimano Exage 4000 RB Shimano Twin Power 4000 XT-RB Shimano Stradic 1000 - made in Japan Daiwa Whisker Tournament SS 1300 Daiwa Whisker Tournament SS 1600. Nie jestem maniakiem Shimano, choć mam Catanę 2500 i nie narzekam, ale takie są fakty i chciałbym Waszej opinii na ich temat. Czy znacie ten sprzęt? Coś z tego jest może całkowicie do kitu a coś innego absolutny mus...? Z góry dzięki! P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kilerpulawy Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Witam albo sobie kolega jaja robi ,albo nie wiem o co tu chodzi. Za 180zł to nawet używanego młynka z tych co podałeś nie dostaniesz. No nic jak masz taką okazje wyrwać sprzęt z takiej półki to brałbym kijka do 30g wyrzutu i kręcioł 2500-3000 jak ma to być średni spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 piotreksalek, ja tez mam wrazenie ze albo brakuje 0 przy 150 - 180 albo mowimy o innej walucie jak np funcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 @grzechuce @kilerpulawy Dzięki za odpowiedzi! ... ale właśnie tego się obawiałem... nie chodzi o to za ile... Chodzi o Wasze opinie na temat konkretnego sprzętu... Ale jeszcze raz dzięki za chęci... Może ktoś inny zna te konkretne graty? Co z tymi Daiwami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 co do kijkow musisz okreslic polawiana rybe Shimano BeastMaster AX 270XH tj 50 - 100g bardzo ciezki spinning na suma, glowatke oraz szczupaka na trollingSHIMANO VENGEANCE SPINNING LIMITED EDITION 270 H mam wersje 3m vengeance 20 - 50g spinning na suma na lzejsze przynety, szczupak na ciezko, glowatka oraz troc. bardzo dobry rezonans i niezla akcja. moze nie jest to demon szybkosci ale na duze blachy i woblery w zupelnosci wystarczaShimano Diaflash EX 270MH 15 - 40g szczupakowka z wyzszej polki moze byc oczywiscie odpowiednio uzyta rzy polowie innych gatunkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 @grzechuce dzięki za odpowiedź! właśnie o to mi chodziło! Więc Beastmaster odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 piotreksalek, beastmaster to seria. nie przekreslaj go bo jest wysokiej klasy. tylko zwroc uwage na oznaczenia c.w. podpisane M H MH H XH itd dal spinningow idzie tak: UL 2-10g L 3-15g ML 5-20g M 10-30g MH 15-45g H 20-50g XH 50-100g te c.w. nie dotycza wersji super sensitive i sensitive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Wiedziałem, dlaczego zwróciłem się do Was z moim problemem... @grzechuce BIG THANX!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 ...eeee... WIEM dlaczego zwróciłem się... itd... sorry, dzisiaj jakoś nie mój dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 piotreksalek, z kreciolow wez Exage jak Cie stac a jak masz mniej pieniedzy to Nexave ~160 pln za wielkosc 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Decyzja... w końcu: Red Arc 10300 (a moze jednak 10400...?) SHIMANO VENGEANCE LIMITED EDITION 270 H Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 piotreksalek, mocny sprzecik nie ma co ukrywac. nie wiem tylko czy wyrzut H tj. 20-50g przy SV bedzie jak dla Ciebie odpowiedni. napewno nie bedzie w kazdych warunkach mial swoje zastosowanie. ja tego kijka uzywam do duzych woblerow 12 - 20 cm, bardzo ciezkiego jiga glowka 40 - 50g i bardzo duzych blach 40 - 80g z kilku wzgledow: 1. lubie ten kaliber przynet 2. 3m kijek + waga przynety pozwala uzyskac znaczne odleglosci w rzucie co czesto jest wrecz koniecznoscia 3. na rzeke jak odra gdzie jest dosc mocny uciag do przeczesywania dolow 4. wody z duza iloscia zaczepow do forsowego holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Kolowrotek doszedl, RedArc 10400. Chodzi jak maselko, nic nie stuka, nie puka, zadnych luzow... Wrazenie robi baaaardzo pozytywne. Jako ze gosc, od ktorego kupilem na Ebay'u wedzisko, jakos sie nie kwapi, zeby mi je przyslac, zglosilem sprawe na policje i szukam dalej. Na razie zakladam mlynek do mojej Catany 240 15-30 g. Zobaczymy, co sandalki i okonie na to... Jeszcze tylko plecionka... Co byscie polecali? Jaka grubosc? Jakas konkretna firma? Ile jej nawinac na szpule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Sproboj sobie seri Dragona Guide ,jest bardzo wytrzymala ,znajomy lowi juz sandacze drugi sezon na jedynie co to pierwsze 20 metrow mu wyblaklo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenekkuba Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 jak myślicie i prosze o opinie przymierzam sie wkoncu do kupna nowego kolowrotka do spinningu wczesniej lowilem dragonem expres nie narzekalem bo w sumie co mozna chciec więcej za te pieniadze do dziś świetnie wyglada i pracuje , ale mimo to chce kupic nowy przedział cenowy to 250zl! zastanawiają mnie kołowrotki firma takich jak spro, dragon , ryobi , z firmy ryobi upatrzyłem takie model : amazon 3000 koszt około 150 zl , ryobi zauber 3000 koszt 250zl , ryobi applause 3000 koszt 220zl z firmy dragona tylko maxima hs spinn w sumie najbardziej zainteresowało mnie jego przełożenie , nad spro się nie zastanawiałem tylko prosze nie krzyczeć dołuż 50 zl i kup spro red arc bo za te 50 chce kupić plecionke , mile widzianie również inne sugestie kołowrotek ten ma służyc głównie do łowienia kleni i pstrągów , ale chicałbym też połowić czasem na koguty do max 24g wagi a wiem że ta metoda potrafi zajechać kołowrotki więc co polecacie?? podkreśle też że bede uzywać plecionki więc powinien ja dobrze nawijać o to mi głownie chodzi ale wiem że za tą kase cudow wymagac nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Też się zastanawiam... ale mój dylemat tkwi między Team Dragonem 1220 a Okumą Trio 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenekkuba Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 to jak pomoże mi ktoś ?bo niechce zkładać nowy tematow i zaśmiecać forum kolego zdrapek właśnie dzis powstał temat w tym działe na temat tej okumu jeszcze niema zbytnio o niej wiadomosci ale jego właściciel juz narzeka poniewaz nierowno mu nawija plecionke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi