maniek Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Żyłke mam na 14 kg i spławik 1g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utopia Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 żyłka 14kG? prawie jak na suma......... napisz co to za wedka ? obawiam sie że to sztywny kij od miotły czyli albo mocny spining albo gruntówka i w tym tkwi problem do spławika 1g dałbym max 0,14-0,16 -poprostu tak lekki zestaw niepociagnie grubej i sztywnej żyłki . podpowiem Ci że na bacie 8 metrów mam żyłkę 0,16 i uzywam spławików do 5gram jeśli kij bedzie zbyt sztywny to nawet plecionka niepomoże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Ja mam zwykła wędke 2 m Normalna wedka z oczkami. To co radzicie?Żyłke mam na 14 kg Po pierwsze zmienić żyłke na 16 ew. 18 powinno troszkę pomóc po drugi to ten kijaszek jest za krótki i myślę że on wogóle nie nadaje sie do spławikówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 2 m Żyłke mam na 14 kg Tego się obawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Ja mam zwykła wędke 2 m Normalna wedka z oczkami. To co radzicie?Żyłke mam na 14 kg Co radzicie ? Kup dłuższą wędkę z przelotkami a nie z oczkami, na kołowrotek nawiń cięńszą żyłkę a pod nią podkład z tej grubej żeby szpula była pełna (ale bez przesady, tak około 1 mm od krawędzi) i załóż cięższy spławik (2-3 g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Spławik długi i cieńki, typu waggler, a zobaczysz jak poleci . Ja młaśnie taki używam 3g, bardzo długi, potem kupiłem 5g, grubszy i mniejszy, myślałem, że im większe obciążenie, tym dalsze rzuty, wagglerem jednak miałem dłuższe . I do tego mam wędke 3.60 i daleko rzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Który wybrać do feeder'a?? Shimano Nexave ABU Cardinal 100 Series Okuma Epix Pro, Zeon, Electra Daiwa Regal-4i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Daiwa Regal-4i ten odradzamOkuma Epix Pro, ten jest ciekawy, do feedera polecam rozmiar 30Shimano Nexave może przy feederze da radęreszty nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 erwinnf ja mam przy obu feederkach Okumę Payback Baitfeeder i sprawują się super. Mają nawet wolny bieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 co z tą Daiwą nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 erwinnf, Powiem Tobie tyle, że jak szukałem kiedyś kołowrotka i wspomniałem koledze o tej Daiwie to powiedział mi że mi swoją (miał ją chyba dwa miesiące) za flaszkę odda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Shimano Nexave lowie ten sezon feederem i jak narazie daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 znajomy ma okume zeon FD 40, używa go do ciężkiego spinningu, podobno spisuje sie świetnie - żadnych zastrzeżen! czy ktoś jeszcze używa tego kołowrotka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 zeon FD 40, używa go do ciężkiego spinningu Okuma Zeon to świetny kołowrotek za rozsądna cenę. Mam juz parę sezonów Zeon-a FD 20 używam go do paprochówki lub do spininngowania mini woblerkami.Kołowrotek jak już wspomniałem bardzo dobry ale na pewno nie do ciężkiego spinningu jest za słaby. Acha może określmy co to za "ciężki spinning" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 może przesadziłem z tym ciężkim spiningiem. po prostu ma go przy spinningu Dragon Mystery Salmon Power 3m 30-70g i z tego co zauważyłem używa dość sporych, ciężkich przynęt. podkreślam ja sie na spinningu za bardzo nie znam wiec wybaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek76 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 heja! konger to nie najlepszy pomysł - z tej półki lepsze są wpsomniane wyżej crossfire, a już 3500 rządzi zdecydowanie, za tę kase warty grzechu! pozdro i Wodom cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Mam ten kij od kilku lat. Jeszcze z pierwszej w Polsce tzw. zielonej serii (od poświaty blanku). Przetestowałem w zestawie z nim kilka kołowrotków. To co mogę podpowiedzieć. Nie kupuj do niego najmniejszych rozmiarów typu/rozmiaru 1000. Nawet te z dobrym nawojem żyłki, szybciej ją plączą. Poza tym, żyłka po pewnym czasie zapamiętuje kształt szpuli i małe zwoje utrudniają dalsze rzuty (mała średnica przelotek przy tej wklejance). Nie napiszę konkretnego modelu ale kup rozmiar 2500. Będzie dobrze wyważał ten kij. P.S. Osobiście używam do zestawu Exage 2500 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Hej zbliza sie zima lecz ja dostalem troszke kasy i chce je wydac na kolowrotek chcialem kupic catane ale niespodziewanie jako ze zbliza sie zima trafilem na wyprzedaz kolowrotkow okumy Espina FD 40 co myslicie o nim?? Dodam ze musi byc to kolowrotek ktorym chwile pokrece w wakacje do szwecji rodzina wyjechala i mam mozliwosc lowienia tam dodam ze to bedzie moj 1 wyjazd i nie chcial bym aby kolowrotek sie zepsul czekam na odpowiedzi Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Hej zbliza sie zima lecz ja dostalem troszke kasy i chce je wydac na kolowrotek chcialem kupic catane ale niespodziewanie jako ze zbliza sie zima trafilem na wyprzedaz kolowrotkow okumy Espina FD 40 co myslicie o nim?? Dodam ze musi byc to kolowrotek ktorym chwile pokrece w wakacje do szwecji rodzina wyjechala i mam mozliwosc lowienia tam dodam ze to bedzie moj 1 wyjazd i nie chcial bym aby kolowrotek sie zepsul czekam na odpowiedzi Pozdro A jakimi przynętami masz zamiar łowic (chodzi mo wage) Ja mam Catane 2500 RA i max używałem główek 20g, ale to jest dla tego kolowrotka za dużo. Moim zdaniem max cięzar przynęty to 12g-14g P.S Jestem z tego kolowrotka bardzo zadowolony, używany oczywiscie do spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 hmmm... mysle ze tak gdzies od 20g w gore No chyba ze okonie to troszke mniejszymi przynetami ale jak narazie do okoni mam jakiegos jaxona za 30zl i kreci sie juz dosyc spory kawal czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 witek150, nie miałem tego kreciołka w rekach ( okumy Espina FD 40 ) ale na glowki od 20 gram w gore, moze byc problem i nie bedzie wygody w łowieniu. W tej cenie okumy masz dobry krecioł DRAGON MAXIMA napewno sie nie zawiedziesz, zwroc rowniez uwage na tansze modele SPRO np. PASSION albo swietne tanie młynki spiningowe RYOBI, nie pamietam modelu ale znajomy ma i sobie chwali. Pamietaj jeszcze nie lec na promocje, bo przeceniaja sprzet ktorego nikt nie kupuje bo poprostu nie warto Przyjzyj sie temu, troche drozszy ale warto http://www.allegro.pl/item261675938_ryobi_applause_2000_3000_4000_24m_gwarancja_w_wa.html PS miałem go juz kiedys kupic, wczesniej dokladnie sprawdzony wiec polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek150 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=17&producer=861&kind=4360 hmmm a co myslisz o tym bo byl bym w stanie kupic ten kolowrotek albo ta catane ale chyba ten jest o niebo lepszy od catany?? Co o tym myslicie?? Czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Nie wiem czy o niebo lepszy bo catany nie używałem ale z całego serca polecam.Cały sezon używam,przy tym zbytnio nie szanuję,a plecionka cały czas równo nawijana,żadnych luzów,żadnego choćby dżwięku przy zwijaniu.nie jestem z firmy dragon ale cudze chwalicie a swojego nie znacie Dał sobie rady z moim ostatnim szczupłym bez problemu więc zachęcam do kupna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Tak witek150, jak pisałem wyzej MAXIMA to dobry krecioł za nie duze pieniadze, ludzie go chwala wiec mozesz go kupowac napewno bedziesz zadowolony. A catane szybko zajedziesz na 20gr głowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Tez jestem fanme maximy i podwierdzam slowa @chomika i @jarossa. Sam na wiosenke przymierzam sie do kupna dwrugiej tym razem 40 do grutu lub 20 na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi