tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Gaz mam,a 4 rok na KRAV MAGA chodze-mam nadzieje,ze nigdy nie bedzie mozliwosci użycia izraelskiego systemu czy gazu I to jest zdrowe podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja tam guza nie szukam wole sobie po cichutku w spokoju rybki łowić a Rudawa spasowała mi wyjatkowo bo sam tam ryby takie jakie łowie. Pozdrawiam miłosników gazu i sztuk wali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Jeśli już weszlismy na temat Krav Waga to dla mnie to żadny styl walki tym stylem nic sie nie wskura im .Jeśli goście są cwani to nawet ten styl nie pomoże , 1 ich konkretne uderzenie i kol. Kamilu jest po Tobie.Znam ten styl walki i dla mnie to nic specjalnego. KRAV to SYSTEM,nie STYL -to spora różnica . Największą umiejętnością jest...unikanie konfliktu.Zresztą,uczęszczanie na treningi Bóg wie jak długo nie gwarantuje,ze zawsze damy sobie rade z każdym.Ok,koniec OT... Łowił ktoś teraz na Rudawie odkąd woda opdała??Ja byłem wczoraj przetestować nowego woblerka i miałem branie w pierwszym rzucie,niestety dość niespodziewane bo w momencie styku przynęty z wodą i zaciąć nie zdążyłem.Chwile później dość agresywne branie i siedzi ładna sztuka,czułem ja może 1 sekunde i...luz.Szczupak poszedł wraz z woblerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Łowił ktoś teraz na Rudawie odkąd woda opdała??Ja byłem wczoraj przetestować nowego woblerka i miałem branie w pierwszym rzucie,niestety dość niespodziewane bo w momencie styku przynęty z wodą i zaciąć nie zdążyłem.Chwile później dość agresywne branie i siedzi ładna sztuka,czułem ja może 1 sekunde i...luz.Szczupak poszedł wraz z woblerkiem Kolego kiedy ustawiamy sie na wspólne wędkowanie na rudawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 znamy się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 znamy się?? Nie, ale chyba zawsze mozna sie poznać i wyskoczyć nad rzekę wspólnie ? Czy nie za bardzo? W krakowie spininguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Ostatnio byłem na szczupaku Szczupak podszedł jest go bo efektem mojej wyprawy nie był tylko jeden szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalar 3 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Jestem z toruńskiego i w naszym regionie jest zakaz nawet na okonia do 1-szego maja a o szczupaku to wiadomo, że nie wolno to jakim cudem taki facet pisze w czasie ochrony o łapaniu szczupaka----- tylko kłusol.Tylko lincz. poz.Leszek --------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Jutro rano mam zamiar się wybrac na rudawę na pstrąga kupiłem na allegro podobno killery więc pasowało by je przetestować. Jeśli ktoś chce się wybrac ze mną zapraszam. Jak coś pisac na gg, pasowało by je przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Też wybieram się jutro popołudniu na Rudawę, mam nadzieję że warunki będą sprzyjające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Też wybieram się jutro popołudniu na Rudawę, mam nadzieję że warunki będą sprzyjające. Ja niestety nie będe miał okazji po południu tam sie wybrac, rano około 6 chce tam powrzucać troszkę blachy do wody. Nie orientuje sie ktoś czy koło salwatora są pstrągi? he he bo ja raczej bede wedkował blisko pętli tramwajowej aby pozniej szybko sie ewakuuowac do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 na tym odcinku mozesz teraz liczyć na okonia,klenia i jazia,pstrąg siedzi wyżej. Ja zaraz ruszam na Wisłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 na tym odcinku mozesz teraz liczyć na okonia,klenia i jazia,pstrąg siedzi wyżej.Ja zaraz ruszam na Wisłe Zabawa z okoniem rownież jest przednia więc fajnie mam nadzieje ze chociaż zobaczę jakaś rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Własnie powróciłem z nad rudawy, pierwszy wypad nad tą rzeczkę, wyglada super chociaż udało mi się złowić okonia o wymiarze chyba 7 cm niemniej jednak super wrażenia. Miałem też zacięte coś dużego ale po 30 sekundowym holu się spieło. Napewno tam wróce bo rzeka jest naprawde super. Jako niedoświadczony na tego typu łowiskach moja przynęta czesto lądowała na przeciwległym brzegu łowiłem na gumy oraz na obrotówki. Testowałem tez woblerki pstrągowe ale tylko chciałem zobaczyć ich pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Tundrom jak chcesz na pstrąga to Szczyglice lub Mydlniki pomiedzy tymi miejscowościami możesz wyciągnąć pięknego potokowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Na pstraga najlepiej spisze sie woblerek Rapala z agresywną praca imitacja szczebli potokowej , przynajmniej w mym przypadku a z blaszek to http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=5982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 dzisiaj wpadlem na sprzątanie Rudawy, nie spodziewalem sie ze sami mieszkancy okolicznych osiedli zebrali się i posprzątali rudawe od ujscia do mydlinik, trche sie spoznilem bo wlasnie konczyli sprzatac w mydlnikach, wiec pojechalem do Szczyglic na dawmy odcinek KTWS, łowilem tylko na obrotówki, sprawdzil sie jeden mepsik który w metnej wodzie wabil kropkowańce, jeden calkiem spory odhaczyl sie w wodzie, złowilem 4 pstrągi : 37 cm największy, pozostale mniejsze wrócily do wody gdyby nie kaczki które płoszyly ryby i mętna woda, przez którą pstrągi raczej siedzialy pod brzegami wyniki mogly by byc bardzo ciekawe, byl to mój pierwszy wypad w te tereny i Rudawa jest tam naprawde piękna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 macko-skąd sie dowiedziałes o akcji sprzatania Rudawy??też bym sie chętnie do takowej przyłaćzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 wlasnie nie wiedzialem pojechalem na rybki, tylko ze juz po sprzątaniu bylo łodzią plyneli strazacy od mydlinik i zbierali worki do samej wisly, łowisz moze w szczyglicach albo wyzej na Rudawie ?? piekne miejsca sa ale trzeba odczekac jak woda sie oczysci i opadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybaaa Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzisiaj okolice błoń 3 klenie największy 32 cm i kilka nie zaciętych brań z powierzchni,szkoda że sprzątanie rudawy nie było nagłośnione tak jak chociażby Szreniawy.Napewno sporo osób nie wiedziało o akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Jakby ktoś z krakowa jechał w okolicę mydlnik na pstrąga to chętnie sie przyłącze i dorzuce sie do paliwa, dla mnie avalible jest rudawa w okolicy salwatora tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 szkoda ze organizatorzy na forach, w sklepach wędkarskich nie dali informacji o tym sprzątaniu, ale mysle ze jak karzdy wędkarz po lowieniu pozbieral by worek smieci i zabral znad Rudawy takie akcje nie byly by potrzebne, hmm cos mi sie przysnilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 wlasnie nie wiedzialem pojechalem na rybki, tylko ze juz po sprzątaniu bylo łodzią plyneli strazacy od mydlinik i zbierali worki do samej wisly, łowisz moze w szczyglicach albo wyzej na Rudawie ?? piekne miejsca sa ale trzeba odczekac jak woda sie oczysci i opadnie Mysle,ze woda juz raczej nie opadnie a i jest juz dość czysta-wiele się już nie zmieni,tylko trawska urosną W Szczyglicach i wyżej nigdy nie łowiłem(tyłka sie tam ruszyć nie chce),ale kiedys zapewne się pojawie.Łowie własciwie tylko na odcinku Salwator-Mydlniki, a to ze wzgledu na pogoń za kleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Powyżej Szczyglic to juz raczej mniejsze szanse na coś większego. Dawniej tak z 3-5 lat temu jak Rudawa była zarybiana dużym pstrągiem od Zabierzowa do Szczyglic , wtedy 50 cm pstrąga nie było problemem złowić.Teraz jeszcze idzie ładnego pstraga złowić na odcinku Szczyglice -Mydlniki w pewnych "dołkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Było KTWS-były ryby.Niebawem "większe ryby" w Rudawie to będą takie co to uciekły z mydlnickich stawów bądź to co z Wisły podeszły. Ciekaw jestem co się stanie z dawnym odcinkiem specjalnym po przetargu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi