macko Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 dzisiaj male pstrągi na Rudawie, jeden większy jak zwykle nie dal sie wycholować po kłusolach zostalo tylko wiadro z butelkami po piwie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybaaa Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Dzisiaj na Rudawie..kilkanaście okoni,największy 35 cm,niestety klenie,ani pstrągi nie współpracowały,ale miła niespodzianką był mały sandacz Wszystko na woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 No i mamy w końcu zakaz połowu ryb i raków na Rudawie na dawnym odcinku KTWS. http://ktws.pl/72,zakaz-polowu-ryb-lososiowatych-na-rudawie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Tylko czemu dopiero teraz?? Wniosek był złożony w styczniu...do mnie nie trafia to tłumaczenie w załaczonym piśmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 I dobrze, po tym co zobaczyłem na tej rzece wcale sie nie dziwie i jestem również zdziwiony ze dopiero teraz zakaz ustanowili... Nie zabrałem znad rudawy ani jednej rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Lepiej późno , niż wcale! A może chodzi o te małe łososie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Może, ale akurat w ich przypadku jest to jedynie odwleczenie egzekucji.... Ok, koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Wydaje mi się ze chodzi o kłusowników bo faktycznie niesamowicie tą wodę przetrzepali. Tym łososiom nic nie zaszkodzi ich obecnośc jest już szkodliwa sama w sobie Jestem przekonany że tam i tak bedzie kłusoli kupe zawsze byli i zawsze bedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Tym bardziej że zakaz łowienia, nie będzie wędkarzy więc kto ich złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybaaa Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Przy bardzo niskim stanie wody..wczoraj 4 klenie z czego największy 34,kilka okoni i dwa odprowadzenia 40+...praktycznie wszystkie brania pod przeciwległym brzegu,gdzie woda jest trochę głębsza,niż w głównym nurcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 czy jest ktoś chętny do pomocy w pilnowaniu porządku na Rudawie ?? moze ktoś z krakowskich haczykowców wybiera się na szkolenie SSR na NH ?? Panowie jeśli PZW Kraków ma w tym roku zarybić Rudawe pstrągiem to musimy pokazać, że zależy nam na tej rzece i potrafimy się o nią zatroszczyć ... inaczej znowu pozostaną tylko żale i pretensje, PZW jest nieudolną organizacją ale z pomocą wędkarzy może być znacznie lepiej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 michcio byleś dzisiaj na szkoleniu SSR ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Witam.Mam pytanko.Gdzie teraz się składa opłate by wędkować na Rudawie??Na jakim odcinku wolno wędkować a na jakim nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
początkujący Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Ja tam niewiem ja niekiedy łowiłem tu koło błoń i bez karty i bez oplat i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 to wędkuj tak dalej do czasu aż spotkasz mnie podczas kontroli Rudawa jest wodą ogólnie dostępną i w każdym kole możesz opłacić, jest podizelona na odcinki nizinny, górski C&R (opłata górska pełna), i odcinek górski ( opłata górska niepełna), wszystko dokładnie jest napisane na stronie pzw kraków, tylko poszukać i poczytać !! dam linka bo może ktoś nie znajdzie :/ http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/24325/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_w_roku_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Dzięki macko , a powiedz mi jest możliwość wykupienia dziennej składki? a jak tak to gdzie taką wykupie.Ja w tamtym sezonie na Rudawe złego słowa powiedzieć nie moge, złowiłem pare szczupaczków i pstrągów o okoniach nie wspomne...........na różnych odcinkach rzeki.Nie mniej jednak na pstrąga polecam odcinek w Strzyglicach , a szczupak okolice Salwatora , jest tam pare ładnych dołków co upodobał sobie te miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 masz na myśli odcinek pomiędzy jazami w mydlnikach i szczyglicach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
początkujący Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Macko tylko raz mi sie to zdarzylo więc mnie tam nie spodkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Tak macko..........dokładnie ten odcinek.A jak wyglada sprawa z Salwatorem?Gdzie wolno łowić a gdzie nie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 na całym odcinku nizinnym od jazu w mydlnikach można łowić bez ograniczeń, nie słyszałem o tym żeby gdzies nie wolno było łowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Mozna wykupić dzienna licencje czy tylko roczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 mozna ale to się nie opłaca, lepiej wykupic na rok składke okręgowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Panowie wybieram sie po niedzieli nad Rudawe , powiedzcie mi gdzie wykupie dzinną licencje i ile kosztuje?Dawno nie byłem w swych starych dobrych miejscach, czas je odwiedzic i zobaczyć co w wodzie słychac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybcok1985 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Byłem w tym roku juz chyba dziesiec razy nad Rudawą i zawsze schodzilem o kiju...pomijam 2 słabe brania na początku kwietnia...łowiłem na odcinku nizinnym...Ktoś połowił na tej rzeczce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Rybcok a łowiłeś w okolicach A4 ?Okolice Szczyglic? W lasku co jest niedaleko A4 , oczywiście powyżej od A4 około 500 m , tam są fajne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi