madry_bogdan Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Akwen otoczony lasami, podobno jest dużo karpia, podobno jest karaś, lin i sum, ale...no właśnie łowi ktos tam ?? Z tego co wiem karpiarze ustawiają się zaraz przy zaporze i sobie ponoć nieźle (przynajmniej w zeszłym roku) połowili. Ma ktos jakieś sprawdzone miejscówki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Spory zbiornik obfitujący w karpia jazia lina suma. Najwięcej jednak jest płoci. Fakt karpiarzy najwięcej okupuje miejsca przy zaporze lina i jazia od strony lasu (na wysokiej skarpie) problem jest tam z dojazdem. Na karpia z doskoku raczej nie ma co liczyć ci co tam wędkują jadą raczej na kilkudniowe zasiadki. Z tego co wiem karpiarze ustawiają się zaraz przy zaporze i sobie ponoć nieźle (przynajmniej w zeszłym roku) połowiliPo tygodniowych zasiadkach a na te już nie każdy ma tyle czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madry_bogdan Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 był ktoś ostatnio na tym zbiorniku ?? jak teraz tam z rybą ?? ma ktos może jakiej miejscówki do polecenia wykluczające wywóz zestawów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Tak byłem w tym roku na cieszanowicach jeśli chodzi o rybę to z brzegu jak zwykle płoć górą. Natomiast ja karpiuję i powiem ze udało się nam 10 karpika złapać. Oczywiście pływa nadal w cieszanowicach . Niestety żeby łapać na cieszanowicach trzeba wywozić daleko od brzegu. Pozdrawiam. NO KILL!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek640 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 prosiłbym o informacje na temat tego zbiornika 1. od której strony, gdzie warto się tam zastawić tak na weekendowe wędkowanie - na gruncik matchówka itd. 2. Czy jest tam dużo szczupaka i suma , słyszałem że tak ale wiecie jak to jest.... 3. jak z karpiem ?? jest szansa złapania go z gruntu z brzegu ?? 4. na jakie ryby można się jeszcze tam nastwić w lipcu sierpniu, oprócz płotki karpia jak tam można dojechać?? za odpowiedzi z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 http://www.kolo27.pl/articles.php?cat_id=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o karpia to z gruntu mozna go złapać praktycznie tylko w korycie tak mniej więcej na 200m od brzegu. Byłem ostatnio i połapaliśmy kilka dużych karpi . Innych gatunków nie poławiam więc nie mogę odpowiedzieć .Jeśli chodzi w weekend jest tam dużo ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmirek5 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 witam chciałbym się dowiedzieć czy na cieszanowicach wolno pływać na silniku spalinowym, i czy normalnie od 1-go maja czy tak jak na poraju od 1-go czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Napiszcie co tam w Cieszanowicach mam zamiar we czwartek odwiedzić ten zbiornik. Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmirek5 Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 koledzy byli jeszcze w maju i połapali szczupłe takie po 40 pare i 2 sandaczepo70 z groszami ale to był maj . oczywiście wszystko wróciło do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Strasznie wiało i bez brania ,jedna płotka na spławik . Już się zaczoł sezon kąpielowy i żeglarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Nasza wyprawa na zdjęciach http://foto.onet.pl//52p1p,gstg4g0gwa3k,nw3hg,u.html#0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Nasza wyprawa na zdjęciachhttp://foto.onet.pl//52p1p,gstg4g0gwa3k,nw3hg,u.html#0 A gdzie ryby na zdjęciach edmund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 A ryby to w wodzie, nic nie brało ,12godz nad woda i zero rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morinio Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Wie ktos z Was gdzie sądobr miejsca na sandacza w tym zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Cieszanowice jak z braniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał74 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Witam Wczorajszy wypad na zalew dosc udany,jak na nasze warunki,polowilismy kilka wzdrek,pare leszczyków,bez jakis super okazow.co do karpi ,amórów i drapieżnika to podobno dopiero ryba zaczyna sie ruszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 witam, co słychać na zalewie, bierze coś, ryba się ruszyła??? Kto coś wie, niech pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil2116 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Ale o leszczach i to dosc sporych to nikt nie wspomni.... Czas odswiezyc temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Sam niestety nie byłem, ale wystarczy spojrzeć na fishexperta - w listopadzie kilka szczupaków ponad 50 cm. Widać że ryba bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Lubie tam jeżdzić , bylem w lipcu upał nie miłosierny, łowiliśmy leszczyki od 25-35cmi i sumiki po 25 cm, płotki też się trafiły .Łowiliśmy ja wszyscy na sprężynę. https://plus.google.com/photos/111995889326375761134/albums/5901493839613873921 Do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Lubie tam jeżdzić , bylem w lipcu upał nie miłosierny, łowiliśmy leszczyki od 25-35cmi i sumiki po 25 cm, płotki też się trafiły .Łowiliśmy ja wszyscy na sprężynę.https://plus.google.com/photos/111995889326375761134/albums/5901493839613873921 Do zobaczenia nad wodą Edmund Fajne zdjęcia. Chyba czas dopisać to miejsce do kalendarza w 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Był już ktoś w tym roku tam połowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Widać, że nikt z forumowiczów tam nie łowi a wędkarzy pełno, szczególnie w niedzielę. Złowiliśmy tam w ostatni wekeend po kilkanaście mikropłotek i takiż samych wzdręg. Brały też nieustannie sumiki karłowate, co zarzut to rybka. największy był jak butelka od piwa, z reguły brały jednak mniejsze. Nic innego nie złowiliśmy. (Swoja drogą te sumiki, to całkiem smaczne rybki, szkoda że nie były większe.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 jakie miejscówki polecacie pod białoryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi