erwinnf Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 co sądzicie o kołowrotku Shimano SIENNA FB?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristoferson Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 a ja po mimo wszystko kupilem ten model jak narazie bez zastrzezen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Dodam kilka słów od siebie. Mam exage 2500 ra 2 lata używany był tylko do bocznego troka na paproszki. Jestem zawiedziony- chodził od początku jak mały traktorek, ale to nie przeszkadzało w łapaniu, wczoraj zakończył prace ponieważ po godzinie łapania nie idzie nim kręcić chodzi coraj nciężej z coraz większym oporem- może ktoś zna przyczynę techniczną to proszę o prywatną wiadomość. Wnioski jakie jakie same same się nasuwają NIE KUPOWAĆ chyba że do sławiczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 2 lata używany alex, a konserwowałeś go i czyściłeś regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Niestety dzisiejsze shimano to juz nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxsz Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Witam! Mam problem z kołowrotkiem Shimano Super 2500 GT FA. Odmówiła posluszeństwa rolka prowadząca żyłkę. Kilkakrotnie ją rozkręcałem i smarowalem olejkiem załączonym do kołowrotka.... niestety nie pomoglo. Ktoś może spotkał sie z takim problemem i wie jak temu zaradzic? Kołowrotek ma pół roku. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 maxsz gwarancji już nie uznają. Zauważą, że był rozkręcany. Więcej nie wiem. Powiem tylko, że mogłeś go reklamować a nie sam kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 maxsz, czy ten kręcioł posiada łożysko na rolce czy tylko teflonik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 parę dni temu smarowałem rolkę i ma śliczne łożysko myśle ze trafiles na wadliwy model bo mój Super GT chodzi bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxsz Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Homegeon, masz chyba inny kreciol bo u mnie nie ma łożyska tylko jest teflonik. artech, wiesz jak temu zaradzic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 maxsz Ty masz z przednim hamulcem a Homegeon z tylnim. Może dlatego jest co innego? Albo któryś z Was sie pomylił albo kłamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxsz Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 U mnie na 100% jest teflonik. http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=251&Itemid=105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 może rzecz w tym ze ja mam z tylnym. a łożysko jest i ma sie bardzo dobrze następnym razem wkleję fote jak będę smarował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxsz Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 Inna sprawa, ze w kołowrotku tej "klasy" łożysko byc powinno. Poza tym kolowrotek przy obciazeniu zaczyna glosno pracowac... Zawiodlem sie na Shimano. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 maxsz Ty masz z przednim hamulcem a Homegeon z tylnim. Może dlatego jest co innego? wobler129 ma racje jeśli przyjrzymy się bliżej schematom: SUPER GT FA oraz SUPER GT RA Widać jak na dłoni ze Super GT FA ma tulejkę (część o numerze 6682 ) , a Super GT RA (część o numerze 7786) ma w tym miejscu łożysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Unises to trochę dziwne, że dwa takie same kręcięciołki tylko FA i RA - taka różnica tylko - a mają co innego w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 To normalne, zawsze między, kołowrotkiem tej samej lin i wielkości ale z innym umiejscowieniem hamulca występują różnice konstrukcyjne ,stąd też bierze się czasami spora różnica w cenie obu wersji. ("F" są droższe) Wygląda na to, że paradoksalnie akurat w tym szczególe (rolka) Super Ra wypada znacznie lepiej niż jego brat FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 u mnie nie ma łożyska tylko jest teflonik. artech, wiesz jak temu zaradzic?? niestety nie wiem, gdyby było łożysko to trzeba by było wymienić a z tą tulejką to mnie mało ........ nie strzelił przy moim shietmano. Smarowanie pomagało na 15 min potem znowu szumiała więc wymieniłem ....................kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Ale i shimano idzie chyba na psy, SUPER GT RB 2500 niestety nie ma łożyska... na rolce : OTO PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Shimano Super GT-RA - dobry sprzęt, ma ułożyskowaną rolkę w kabłąku, chodzi płynnie, używam go do spinu - koguty, woblery. Chodzi bardzo dobrze. Co do S-GTM-RA, nie wiem mam co prawda Stradica gtm-ra ale to super gtm. Tak jak napisałeś, ma wyższe przełożenie, więc szybciej zwija żyłkę. Stradic - sprzęt super. Teraz SUPER GT-RB - czyli nowość 2007 - kołowrotek ten NIE MA JUŻ ŁOŻYSKA W ROLCE !, nie wiem dlaczego to spaprali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 mam pytanie do uzytkownikow Spro Red Arc miedzy innymi pana Artech, bo jak dobrze wyczytalem posiada pan ten kolowrotek mianowicie chodzi mi o to jaka ten kolowrotek ma blokade obrotow wstecznych? czyli tak po prostu, jak zwijamy zylke, to przy szybkim zatrzymaniu korbki cofa sie ona do tylu o jakies milimetry czy staje w miejscu i nie ma nawet najmniejszego wyczuwalnego przeskoku wstecz? nurtuje mnie to pytanie, bo jest to dosc istotna sprawa, zwlaszcza biorac pod uwage klase i cene tego kolowrotka. dziekuje z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Szybko dowiedziałem się od znajomego, że korbka zostaje na miejscu, bez cofania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 dzisiaj macalem jeden fabrycznie nowy egzemplarz i sam juz teraz nie wiem czy mi sie wydawalo czy byl doslownie milimetrowy przeskok, czy to moze lekko wadliwy egzemplarz czy po prostu moje subiektywne i bledne odczucie :/ tak to jest jak sie maca drozszy sprzet i wtedy watpliwosci jest cala masa, albo sie szuka na sile wady ktorej nie ma bo chce sie miec w rekach perfekcyjna maszynke. gorzej tylko jezeli ten milimetrowy przeskok podczas uzytkowania przeksztalci sie w wieksze luzy. sam juz nie wiem co myslec a jak to jest u was w modelach juz troche eksploatowanych, pojawia sie cos podobnego? nie przy lekkim zatrzymaniu korbki tylko przy takim gwaltownym zatrzymaniu z proba ruchu wstecz. bo moze ten nowy wcale nie byl taki nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 to są luzy korbki nie przekladni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 pana Artech posiada pan ten kolowrotek nie panuj mi tutaj czyli tak po prostu, jak zwijamy zylke, to przy szybkim zatrzymaniu korbki cofa sie ona do tylu o jakies milimetry czy staje w miejscu i nie ma nawet najmniejszego wyczuwalnego przeskoku wstecz? Kołowrotek posiada natychmiastową blokadę obrotów wstecznych czyli poprostu łożysko oporowe.zwlaszcza biorac pod uwage klase i cene tego kolowrotka. w tej chwili łożyska oporowe mają nawet kołowrotki po 100 PLN, na pewno jednak różnią się one jakością od tych lepszych. W RedArc działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi