Sieja Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Podobno wpuścili karpie i szczupaka, wybieram się dziś lub jutro na spining. Byłem w sobotę 3 błyskujących i kilku na żywca i jeden błyskował z łodzi, lecz tak jak ja nic nie mieli. Cytuj
Sieja Napisano 9 Października 2010 Napisano 9 Października 2010 wpuscili szczupaka lecz włacznie z tym dużo drobnicy nic nie bierze, ani na żywca, ani na błyski Cytuj
perwer Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Jeden szczupak 40cm o 5 rano na karaśka ,dwa okonki po 18 cm na kiełbiki,białej ryby oraz sumika o tej porze juz nie zobaczycie .Wpuścili karpia ,ale mozna pomazyc.Znajomi którzy byli w tym roku na chehle zgodnie mówia że cos sie z ryba dzieje nie tak.Bran jak na lekarstwo Cytuj
Gość drewniany Napisano 30 Września 2011 Napisano 30 Września 2011 A jak tam teraz z karpiem? Chcę się wybrać w najbliższe dni jak chodzi o sumika to mi nie przeszkadza Cytuj
Sieja Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 |Z karpiem słabo, lecz Szczupaczki fajne chodzą do 50 Cytuj
perwer Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Koledzy troche łapią szczupaczka (nie mylić z szczupakiem) z łódki.Karpia wyciągnięto sporo w tym sezonie.Kilka 10 kilówek i sporo 4-6 kilówek.Nikt sie nie chwali,bo nie chce mieć na głowie masy wędkarzy....troche sie działo... Cytuj
Radzio19871 Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 Czy tylko ja zauważyłem że zbiornika Chechło-Nakło nie ma w rejestrze na rok 2013? Haha ale sie porobiło, jeden z fajniejszych zbiorników i nici z wędkowania. Cytuj
Robek Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Nie podpisali dzierżawy z LP. No to będzie się łowiło na dziko . Cytuj
Gość Anonymous Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Nie podpisali dzierżawy z LP. No to będzie się łowiło na dziko . Jeśli to wszystko prawda a nie tylko przeoczenie to się mozesz zdziwic. Leśnicy w jednym nadleśnictwie mają więcej strażników leśnych niż liczba SR w cąłym okręgu. Do tego uprawnionych do wypisywania mandatów wędkarzom jak zwykły SSR czy PSR. Patrolują oni swój teren codziennie. Jeśli LP nie zalezy na zbiorniku to może przymkną oko w co wątpię bo lasy za dużo kosztuje wywózka śmieci pozostawianych na ich terenie, w każdym innym przypadku nikt tam nie połowi bez odpowiednich zezwoleń (jesli wogole bedą takie ). niezłe jaja Cytuj
Robek Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Myślę, że na razie dadzą ludziom spokój . Podobnie jest na Stargańcu, ludzie łowią i nikt się nie czepia. Całokształt : http://tarnowskiegory.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1581479,zalew-naklo-chechlo-nie-bedzie-sie-rozwijal-jesli,id,t.html PZW : Bytom 7.12.2012 NADZWYCZAJNE ZEBRANIE PRZEDSTAWICIELI KÓŁ VIII REJONU W dniu 7.12.2012 w siedzibie koła PZW Bytom o godz. 17.00 zebrali się przedstawiciele kół VIII Rejonu aby omówić i podjąć decyzje w sprawie umowy zbiornika Nakło-Chechło jaką to przedstawił dla wędkarzy Gminny Ośrodek Rekreacyjny Świerklaniec. Na zebraniu brak kół: Miasteczko, Relax Piekary,Brzeziny. Zaproszeni goście: Iwański Mirosław Prezes Okręgu, Ciura Konrad V-ce Prezes ds. Gospodarczych Okręgu, Brylski Henryk dyrektor Okręgu. Kol. Gauszciec Joachim przedstawił zarys problemu Zbiornik Nakło-Chechło wraz z terenami przyległymi jest własnością Lasów Państwowych które to wydzierżawiły Gminie Świerklaniec a ta wydzierżawiła zbiornik PZW Okręg Katowice a gospodarzem zbiornika zostało Koło PZW Tarnowskie Góry. Posiadając rybaczówkę i przystań wraz z łodziami prowadziło działalność na rzecz wędkarzy. Odpowiedzialnym za działalność na zbiorniku i terenach przyległych jest Gminny Ośrodek Rekreacyjny który to przedstawił nowe warunki wędkarzom gospodarowania nad zbiornikiem. Nowa umowa przeanalizowana przez przedstawicieli Okręgu i Koła Tarnowskie Góry niemo że być przyjęta. Umowa dzierżawna między Gminą a Lasami Państwowymi wygasa w 2014 roku. Kol. Iwański Mirosław zadał pytanie Prezesowi Koła Tarnowskie Góry czy kiedykolwiek istniały poważne konflikty między Kołem a Gminą. Kol. Kiszkis Edward określił , że do tej pory współpraca między wędkarzami a GOR odbywała się względnie poprawnie . Jedynie w okresie letnio – wakacyjnym problemy przysparzali wczasowicze którzy to najwięcej mieli pretensji do wędkujących. Kol. Iwański Mirosław zaproponował aby zbiornik Nakło-Chechlo przekształcić w zbiornik licencyjny, wówczas to będzie sprawniejsza kontrola wędkujących i możliwość wyeliminowania konfliktowych wędkarzy. Kol. Greczichen Henryk zaproponował aby na zbiorniku można było wędkować tylko z łodzi bez tworzenia łowiska licencyjnego. Kol. Kliszka Zbigniew podał propozycję aby zaniechać zarybień karpiem , gdyż w okresie pozarybieniowym tym gatunkiem dochodzi do nasilenia się konfliktów miedzy wędkującymi a wczasowiczami. Kol. Ciura Konrad określił że nowa umowa od samego początku jest skierowana przeciwko wędkarzom . Rozmowy z przedstawicielami GOR odbywały się w szybki i mało konstruktywny sposób. Gminie Świerklaniec nie zależy aby nad zbiornikiem Nakło-Chechło gospodarzyli wędkarze z Kola Tarnowskie Góry . Podejrzewa , że gmina ma swoje na razie ukryte plany. Po wypowiedziach i dyskusji nad umową zaproszonych gości i przedstawicieli kół uczestnicy zebranie jednogłośnie odrzucili nową umowę. Kol. Brylski Henryk zaproponował o wznowienie rozmów z Wójtem Gminy, Nadleśniczym i Przewodniczącym Gminy Świerklaniec o nową umowę Na tym zebranie zakończono Sekretarz zebrania Opiekun VIII Rejonu Kliszka Zbigniew Greczichen Henryk Cytuj
Robek Napisano 15 Stycznia 2013 Napisano 15 Stycznia 2013 "Pragniemy poinformować, iż w końcu po trudnych i długich negocjacjach 14.01.2013 r. Okręg PZW w Katowicach podpisał umowę z GOSiR Świerklaniec na użytkowanie zbiornika Chechło-Nakło. Więcej szczegółów w najbliższym czasie." Podobno trzeba będzie wpłacać jakiś depozyt czy cuś, zobaczymy. Cytuj
perwer Napisano 15 Stycznia 2013 Napisano 15 Stycznia 2013 W stanicy wędkarskiej trzeba będzie wykupić ,a raczej wziąść w depozyt za 50 zł specjalne pozwolenie i na koniec roku przy zdawaniu zezwolenia 50 zł jest zwracane. przy zgubieniu zezwolenia 50 zeta przepada. Cytuj
tom79 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 panowie podpowiedzcie gdzie z wiosny można za karpikiem zasiąść pozdrawiam Cytuj
tom79 Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 wszystkim najlepszego w nowym roku panowie i panie czy w tym roku połapiemy normalnie na chechle czy znów trzeba zrobić osobną opłatę Cytuj
bonk Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Jak się nauczysz stawiać kropki i przecinki, to uda ci się użyć gugli, tam jest wszystko napisane. http://www.katowice.pzw.org.pl/ Cytuj
tom79 Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 Jak się nauczysz stawiać kropki i przecinki, to uda ci się użyć gugli, tam jest wszystko napisane.http://www.katowice.pzw.org.pl/ dziękuję za lekcję i już wszystko wiem. Zapomniał bym nie gugli tylko"google" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi