arek_glogow Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 wojciech_z, ja tez poszukuje kleniowego kija narazie mam Jaxona Perseusza 270 do 17 wklejanka a takie pytanko mam jakie kolory wasze ulubione bo moje to zielone z czarnym grzbietem i czarny w żółte kropki a wasze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 witam chciał bym od tego sezonu zacząć z kleniem nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac mam sprzęt wędka york mamba jig wklejanka do 17 gram kołowrotek york ferris 205 i żyłe 0,16 będe łowił na rzece wełnie fotki poniżej jest to mała rzeczka zaczynająca swój bieg 6 kilometrów od Gniezna czyli od mojego miejsca zamieszkania i w związku z tym moge tam być co weekend a w miejscu w którym łowie jest płytko z 1 metr wody góra i są krzaki wchodzące do wody trzciny wędke mam 2,4 nie za krótka ????? moje pytania woblerki małe to wiem ale kolor widziałem w takiejryyybie jak pan Grzesiek zarębski na wiśle łowił woblerkami w tonacji ciemnej w obec tego jaka kolorystyka oto fotki mojej wełny http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29078900cd76935d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29078900cd76935d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 prosze od odpowiedz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 No niestety z tymi kolorkami to ciężka sprawa , na każdym łowisku są inne kilery i nie koniecznie są to woblery a obrotówki. Sprzęt wydaje sie prawidłowy choć wędka mogłaby mieć 2,7 m ale 2,4 spokojnie da rade chociaż wklejkę może Ci troche wyginać przy prowadzeniu przynęty w szybszym nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 24 Marca 2009 Share Napisano 24 Marca 2009 no właśnie o ta wklejka się martwie nie bede widziałkiedy ciąc bo ona się wygina jak głupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 no więc co zrobić?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 no więc co zrobić?/Ciąć jak będzie ci chciało zabrać kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Jak ci czterdziestak uderzy to będziesz wiedział , klenie biorą bardzo agresywnie często nie ma potrzeby zacinać. Zawsze możesz kupić kijek pod klenia , ja tak zrobiłem będe testował na kleniach już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek 307h Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 klenie i jazie hym nawet niejestem pewin czy tam są jak to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 zlapal ktos z was juz w tym roku klenia albo jazia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ja zacząłem w tym roku polować na te ryby ze spinningiem, jak na razie bez rezultatu. Myślę że warto byłoby założyć osobny temat, i chwalić się sukcesami w tym zakresie (np. klenie/jazie 2009), No, ale niech zacznie ktoś, kto złowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 to dobry pomysl bo jest okon, pstrag to czemu nie moze byc o jaziu i kleniu prawie kazdy je lapie jazie to moze nie ale klenie napewno. Ja dopiero rusze za nimi jak snieg stopnieje i woda spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Ja w niedziele pięćdziesiątaka zaliczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Witam mam zamiar pojechać właśnie na klenia lub jazia mam do wyboru dwie rzeki wisłe okolice Torunia lub drwęce niziną okolice mierzynka (którą wybrać), patrzyłem na pogode i zapowiada się do końca tygodnia ciepło, w sobote 15°C i słonecznie. Ostatnio kupiłem wobki salmo tiny i erka i mam jeszcze pare obrotówek. Ale czy warto jechać? czy coś złapię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 czy coś złapię? Kocham takie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Fantastycznie nie musiałeś tego ujawniać tylko zatrzymać dla siebie a nie zaśmiecać forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thugdogg Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 jezeli stan wody nie bedzie wyskoki to mozesz pojechac a jak wiadomo pogoda na klenia tez wazna bo przewaznei zeruja najbardziej w godzinach poludniowych jak slonce najmocniej swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 johny, Na Drwęce odradzam za wysoko woda. W moich okolicach na łąkowych terenach nieprzeszedłbyś nawet stu metrów wzdłuż brzegu. Myślę że wodery niewiele pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 no u nas też się podniosła ale tak bardzo nie wylało. Czyli przejechać się nad wisłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Niewiem nieznam sytuacji na Wiśle ale myśle że tam prędzej połowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 U nas na Narwi woda tez wysoka i łąki pozalewane. Chyba trzeba troche poczekac az woda troche opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Panowie tu jest wszystko co do stanu wody w naszych rzekach http://www.pogodynka.pl/hydrobiuletyn.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 A tu widać wyraźnie gdzie jest wysoka woda http://www.pogodynka.pl/hydro.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesh Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 No niestety teraz się na większości rzek nie połowi. Ale tak apropos klenia zauważyliście może, że czasami atakuje"oczojebną" przynętę a czasami od niej ucieka. I jak tu łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 No niestety teraz się na większości rzek nie połowi. Ale tak apropos klenia zauważyliście może, że czasami atakuje"oczojebną" przynętę a czasami od niej ucieka. I jak tu łowić tak niestety woda wysoka dlatego nie ma widoomosci o lapanych kleniach jak wiadomo kleń to raczej rzeczny osobnik jeśli chodzi o te przynety to masz całkowitą racje raz rzucisz żarówe to nie odgonisz sie od kleni a raz po prostu jej unikają wiąze sie to chyba z okresem w jakim lapie sie te rybki w zimie raczej kolory stonowane a w lecie blyskotki, zarowy itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi