misiekkrk Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Witam w dniach 24 25 26 mam zamiar wybrac sie na zasiadke na mały lub górny staw w Starym Sączu i szukam kompana lub kompanów na taki wyjazdzik jestem z Krakowa i jestem zmotoryzowany Karpiarstwem zajmuje sie od niedawna tak ze z checia wybiore sie z kims kto juz od dłuzszego czasu łowi Misiaczki lub zaczyna tak jak ja Chętnych do zasiadki prosze o kontakt na GG 1544291 Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Polecam piekna woda:) Moi wujkowie lowia tam ciagle piekne szczupaki i mega okonie. Co do karpii to mowili ze tez sa kolosy:) Polamania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Korci mnie żeby się tam wybrać - a jak wyglądają sprawy kosztów ?? I mniej więcej regulamin ? 2 -3 wedki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Co do kosztów to płaci sie 10 zł dniówke i łapie sie na 2 kijki.Powiem tak Misiaczki tam sa straszne amurki zreszta też Dwa tygodnie temu wyciągłem misiaczka 7 kilo na 7 godzinnej wyprawie:)No i klimacik jest super kto był to wie ja byłem raz i musze tam jechac na nocna zasiadke :)Aha rybek nie można zabierac dlatego pływaja tam takie potworki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 W następnym tygodniu jade najprawdopodobniej od wtorku do czwartku. Jakby był ktoś chętny to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa_ns Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 no polecam te stawy wszystkim ja jestem z Nowego Sącza wiec mam tam 10 km i jestem tam bardzo czesto tydz tem na malym (dolnym ) stawie na wyspie tam z tylu wyciagnelem swoja zyciowke sum 146 cm i 20 kg wag za niedlugo zamieszcze tu jego fotki , oczywiscie rybka wrocila cala i zdrowa do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 gratuluje suma , daj fotki to obejzymy potwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa_ns Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 prosze o to zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 oczywiscie rybka wrocila cala i zdrowa do wody prosze o to zdjecie mam pewne wątpliwości co do tego czy rybka wróciła do wody cała i zdrowa.... malpa_ns, ryby o dużej długości i masie trzymane pionowo mogą doznać urazów kręgosłupa (o ile dobrze pamiętam zerwanie się pod własnym ciężarem) więc rada na przyszłość jest taka żebyś dużych i ciężkich ryb nie trzymał w pionie tylko poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simba Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 oczywiscie rybka wrocila cala i zdrowa do wody prosze o to zdjecie mam pewne wątpliwości co do tego czy rybka wróciła do wody cała i zdrowa.... malpa_ns, ryby o dużej długości i masie trzymane pionowo mogą doznać urazów kręgosłupa (o ile dobrze pamiętam zerwanie się pod własnym ciężarem) więc rada na przyszłość jest taka żebyś dużych i ciężkich ryb nie trzymał w pionie tylko poziomo To czy rybka wróciła do wody to jest tylko sprawa tego co ją złowił , a jeśli już ją wypuścił to jet tylko jego dobra wola , poza tym ma prawo trzymać ją jak chce.Przy prawie każdym zdjęciu znajdują się komentarze tego typu i zaczyna mnie to naprawdę wkurw.....denerwować.Poza tym jak by ją trzymał za brzuch to zaraz znalazłby sie filozof ktory by stwierdzil ze za brzuch nie wolno , bo tez mozna jej cos uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 simba, inteligentny młody człowieku... powściągnij język, a jeżeli masz zamiar pisać tego typu głupoty to po prostu nie pisz nic bo o ile masz rację co do tego, że sprawą wędkarza jest czy rybę wypuści czy nie, o tyle jak ją trzyma nie jest jego sprawą bo trzymając w zaprezentowany sposób wypuszcza do wody ryb, która raczej nie przeżyje - więc pisanie że pływa cała i zdrowa może być nieprawdą. mój post natomiast był dla niego radą, jak postępować żeby nie wyrządzić rybie krzywdy a czy tobie się to podoba czy nie i jakie to wywołuje uczucia kompletnie mnie nie interesuje (podobnie jak większość użytkowników) więc zachowaj to dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa_ns Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 sluichaj wiem jak sie trzyma ryby ale dziekuje za rade a raczej przypomnienie tego co wiem a wiem tez ze jezeli sie juz je trzyma pionowo to trzeba to zrobic delikatnie i nie trzymac dlugo tylko pare sekund do zdjecia... te samo zdjecie jest w gaziecie wedkarskiej WW w tym grudniowym numerze i takich komentow nie dostalem od nikogo. dodam ze ten sumik wyladaowal na macie i byl na brzegu zaledwie 2min a na pozegnanie podziekowal mi plaskaczem w twarz i fontanna wody wiec napewno nie byl w zlym stanie teraz tylko poluje na jego wiekszego 30 kilowego braciszka ktorego tam zlapano i wypyszczono (aha czy widzicie te zdjecie?? bo ja go teraz nie widze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 fotka gdzies sie podziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa_ns Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 heh wlasnie niewiem czy ktos ja usunal czy co sie z nia stalo ....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 heh wlasnie niewiem czy ktos ja usunal czy co sie z nia stalo Nikt nie usunął i nie twórzcie teorii spiskowych ,fotka jest tylko się nie otwiera .Radze wstawiać przez fotosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Witam Kolegow i mam pytanko, czy w zwiazku z powodzia nie wymylo przypadkiem stawow w Starym Saczu? Czy ktos sie orientuje jaka jest tam sytuacja? Dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Z tego co pisali z P.E.T.Y to Sącz nie ruszony i ryba gryzie nieźle (chyba sprawdzę to za tydzień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Ufff to super Dziekuje za info... Dozobaczenia nad woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishfighter Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam , mam zamiar wybrać się na dwu dniową zasiadkę na małym stawie w Sączu , i mam kilka pytań do bardziej obeznanych kolegów . Mianowicie , jak wygląda sprawa z opłatami , czy na małym stawie bez pontonu jest szansa złapać coś , nie nastawiam się na okazy ale raczej na zabawę z rybkami . Za wszelkie info dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Co do opłat to nie pamiętam jakie są (na pewno małe). Bez pontonu spokojnie połowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Do niedawna było 15pln za dobre od dwóch wędek a jeżeli z góry na tzry dni to wtedy opłata wynosi 35pln.Łowić spokojnie można bez pontony (wysondować w zasięgu rzutu płytszy garb i można łowić).Galuch bardziej doświadczony ale chyba się zgodzi ze mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Ostatnio tam byłem od piatku od popołudnia do niedzieli i zapłaciłem 35 zł za całe łowienie, złowilismy przez cały weekend kilkadziesiat kg ryb, miejsce fajne, ale duzy staw wg mnie atrakcyjniejszy ale bez łódki do wywozu zanęty albo bez pontonu średnio połowisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishfighter Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Wybieram się tak w połowie czerwca na mały staw , nie chce brać pontonu , mimo to liczę na udane wędkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Witam, bylem tam w ciagu 2 tyg. 3 razy na spinning i za kazdym schodzilismy z kolega o kiju Zreszta inni wedkarze tez nie mieli szczescia... Co sie dzieje ze szczupakami, jeszcze za ciepla woda, za duza presja wedkarska czy po prostu sie skonczyly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glazer Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Był ktoś ostatnio na tych stawach? Warto sie tam jeszcze tym roku wybrać? Biorą ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi