Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach?

Kubiak

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ja od soboty łowię leszczyki w jeziorze Dolskim. W sobotę koło południa trafił się najładniejszy( foto niżej) poza tym same małe leszczyki, kilka sporych wzdręg i karaś. Łowiłem głownie na spławik, ale kilka wyciągnąłem też na sprężynę.

http://img25.imageshack.us/img25/3036/1d74d38830.jpg

Dodam że rybka została złowiona w nienęconym miejscu, a w nęconych same małe żyletki;) dokładnego wymiaru nie znam, bo nie miałem miarki;/ rybka oczywiście wróciła do jeziora:)

Napisano

Prosna - 8:40:14:30:

Cztery okonie wymiarowe (dwudziestki) i szczupak kaliski, inaczej szczupak miniaturka, tyż dwudziestak. Wszystko chwyciło na ripperka motor oil 3,5cm.

Na blaszkę, woblery (podchodziłem klenia, ale się nei dał), drop shota, boczny trok, wahadłowkę - nic.

Były to moje premierowe ryby złowione na gumę z główką jigową. :oops:

:mrgreen:

Napisano

Gratki dla wszystkich :wink: mimo nie wymiarków! Ja wczoraj odbyłem godzinny spacer nad nieregulowana Bzurą lecz bez okazów!!! Satysfakcja jedynie z miło spędzonego czasu no i krajobraz przepiekny :smile:

Napisano

Trzy godzinki nad Widawą.Bardzo mało wody,ale w moim "wiosennym" miejscu coś się działo.Nie wiele,ale zawsze.2 kleniki i płoteczka.Poniżej zdjęcie większego klenika.Prezentuje taką fotkę ,ponieważ odrazu w wodzie był uwalniany,a byłem sam.

2ce84f0cb54322a4m.jpg

Napisano

Dziś o 16 melduję się nad Stawem Górnym. Zrażony wcześniejszymi niepowodzeniami w połowie karpi (od czerwca, na tym łowisku nie miałem żadnego karpia na brzegu), rozłożyłem tylko jedna karpiówkę, a zamiast drugiej rozłożyłem spławikówkę, i zacząłem łowić. Wyholowałem płotkę i okonia. Nagle zaczęło bardzo mocno padać. Połowiłem jeszcze 10minut i schowałem się z tatą w samochodzie. Spędziliśmy tam prawie godzinę. Deszcz ustał i ponownie zacząłem łowić. Trafiły się jeszcze cztery płotki (10cm-15cm), dwie ukleje (około 15cm) oraz okoń wielkości palca. Na karpiówce cisza. Około 19 nawet drobnica przestała brać, więc zakończyłem wędkowanie.

W piątek pierwsza w moim życiu nocka :grin:

Napisano

Wczorajszy, życiowy Boleń 73cm. Wielkie emocje i nerwy podczas holu, ale dzięki wskazówkom Supersobiego wszystko zakończyło się sukcesem :grin: dziękuję kolego!

b38b398cdd52cb2dmed.jpg

Napisano

Mogę potwierdzić że w Szczecinie bolek bije jak nawiedzony. Dzisiaj przed deszczem popołudniu bolki dały niezły pokaz :razz:

Policjanci na łodzi postraszyli kosiarzy i nad wodą zrobiło się milej ;)

A na rybach od 16 do 21 była zabawa z krąpiami, płoć 30 + i kilka leszczyków pod 40. Generalnie nie było tak źle pomimo deszczy i wiatru. Później pogoda wyklarowała się.

pepe17, gratulacje ale uważaj na Supersobiego bo to zło wcielone :mrgreen:

Napisano
ale uważaj na Supersobiego bo to zło wcielone :mrgreen:
Tak, dostał już nawet ksywkę od mojej żony, chociaż nigdy go na oczy nie widziała - Wujek Samozło :mrgreen::mrgreen:
Napisano
A na rybach od 16 do 21 była zabawa z krąpiami, płoć 30 + i kilka leszczyków pod 40.

starszy szeregowy Kiciuś "KRZESEŁKO" w jaką grę grałeś? :mrgreen:

PS.Wędkarz 2 ? :razz:

Napisano

Wczoraj moje spinningi przezbroiłem na gruntówki , na hak poszła wątróbka czego efektem były dwa sumy jeden 30 cm drugi około metra :razz: - nie mierzony miarką ale sięgał do pierwszej (największej przelotki) w Powermeshu. To kolejny plus dla właśnie tego kija - cw 18g a daje rade z takimi gigantami , żyłka 0,20 .Wystarczyło dwadzieścia minut i rybe miałem w rekach. Jak zwykle niemiałem aparatu a emocje wzięły górę i nawet telefonem mu fotki nie zrobiłem :mad: .

Napisano

No i stało się.. :grin: nagroda za 2miesięczne niedospane noce i wczesne pobudki, regularne i mozolne czesanie wodyw poszukiwaniu grubego zwierza...

..Branie w pół wody, piękna walka, mocne odjazdy, ucieczki w zarośla.. no i wreszcie podebranie przez kolege pepe17 (zapalonego towarzysza wypraw boleniowych)

Adrenalina i potężne emocje.. ukazuje się konkretna złota maciora.. lądowanie.. miarka..

81cm boleniowego megaszczęścia :!::!:

Micha sie cieszy - serce wali - pełna radość - nowa życiówka - podbita o 3cm po 6ciu latach.. :grin::grin:

wedkarstwo i miłość do boleni - bezcenne :!::!::grin::grin:

Rybka oczywiście wróciła do wody - machnęła płetwą w podzięce i szybko uciekła na głębinę..

92d4fa9efcdd902emed.jpg

podziękowania dla młodego za podebranie - sam napewno bym nie dał rady w tych warunkach..

c947162759715d8bmed.jpg

Dzisiejszy 13-ty okazał się być moim szczęśliwym dniem (w końcu, jak "coniektorzy" zrzędzący "mastersi" mówią: Wójek SamoZło :wink: ). :grin:

Napisano
No i stało się.. :grin: nagroda za 2miesięczne niedospane noce i wczesne pobudki, regularne i mozolne czesanie wodyw poszukiwaniu grubego zwierza...
81cm boleniowego megaszczęścia :!: :!:

No piękny kawał ryby :!:

Supersobi gratuluję zasłużonej życiówki i życzę kolejnej rekordowej rapy :grin:

Napisano

Kubiak, w którym miejscu siedzieliście? Ja właśnie wróciłem - relacja wieczorem :wink:

Gratuluję pięknych bolków!!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.