Mikado94 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Wiec moje pytanie jest jaka zanente stosujecie na tzw.Przetoku Na co lowicie grunt czy spławik .? jakich zanent uzywacie ? Prosze o pomoc wybieram sie tam na ryby i nie wiem na co łowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel77 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Lepiej daj sobie spokoj z tym lowiskiem... Bylismy tam raz i jak dla mnie to wystarczy i wiecej sie tam nie pojawie. Jak wpuscili karpia to wyciagali po 10 i do siaty. Raz chcielismy zostac tam na nocke i okolo 21.30 klusole jachali z siatka... Zebralismy sie i pojechalismy na Zabie doly - tam przynajmniej nie ma takiej chamowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Kolego to skoro widziales kłusoli to czemu nie zareagowałes??? Nie wiesz co nalezy zrobic w takiej sytuacji??? Nie mogles tego zglosic na policje lub zadzwonic do Okręgu??? Jak na zbiorniku maja być ryby skoro biernosc wędkarzy przekracza wszelkie granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Lód już zszedł. Podobno pierwsze płotki połapane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Płoć bierze, sam widziałem dzisiaj znajomy połapał z 5 kg płoci, ale wszystko takie do 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Płoć bierze, sam widziałem dzisiaj znajomy połapał z 5 kg płoci, ale wszystko takie do 20 cm Potwierdzam. Byłem dzisiaj godzinkę z wędeczką razem z córką. Brały małe płotki i wzdręgi, ale przynajmniej dziecko miało radochę no i widac było, że woda zyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Ja wybiorę się chyba we wtorek bo ma być cieplejszy dzień. Nie wiem tylko czy o 8 rano czy o 15 po południu, ale prędzej rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 17 Kwietnia 2010 Share Napisano 17 Kwietnia 2010 W piątek mały rekonesans a dzisiaj od 5.30 nad Przetokiem. Miała byc Pogoria, ale jak to w zyciu bywa...z braku czasu padlo na Przetok. Efekty zadowalajace. 4 godzinki lowienia i na brzegu zameldowały się: 5 jazi 32-36 cm, dwa karpie 42 i 43 cm, karaś i plotki. A poza tym piekna pogoda (choc rano były 3 stopnie), słoneczko, słaby wiaterek... żeby tam jeszcze ludzi mniej bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Może ktoś podać dokładniejszą lokalizację tego łowiska? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Może ktoś podać dokładniejszą lokalizację tego łowiska? Pozdrawiam Michał Prosze bardzo. Jadąc powiedzmy od centrum Czeladzi w stronę Bytomia, dajmy na to od skrzyżowania Staszica z 1-go Maja (na rogu jest Statoil), przejeżdżamy mostek na Brynicą i od tego miejsca licząc, jakiś 1 km po prawej stronie będziesz miał lowisko. Zbiorniczek jakieś 3-3,5 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Dzięki bardzo za pomoc, we wtorek będę w tym rejonie to na pewno podjadę na rozpoznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1973 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Co słychać na tym zbiorniku? Dzieje się tam coś ciekawego? Jak z rybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Co słychać na tym zbiorniku? Dzieje się tam coś ciekawego? Jak z rybami? Byłem w sobotę. Złowiłem z 10 leszczyków do 30 cm i jednego jazia. Ogólnie ryba sie tarła. Wszędzie sie trawy przy brzegu ruszały. Z efektami słabo. Nie widziałem, zeby ktos cos konkretnego złapał a ludzi troche było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1973 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Dziękuję kolego, zawody spławikowe mi sie tam szykują więc dlatego pytam. Nie znam tej wody kompletnie więc każda informacja na wagę złota. Z niecierpliwo.ścią czekam na dalsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1973 Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Witam ponownie. Koledzy ma ktos aktualne wieści jak wygląda sytuacja z białą rybą na ty zbiorniku? Mam zamiar sie tam wybrać więc za wszelkie info będę wdzięczny. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 W sobotę mamy tam zawody grand prix wiec jak juz bedzie po to ci napisze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Powodzenia Radzio na zawodach. Może tym razem szczęście dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1973 Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Bede zobowiązany za wszelkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Wyniki zawodów są takie http://www.pzw.org.pl/czeladz/wiadomosci/36422/66/4_memorial_mariana_lisika Jeśli chodzi o rybostan to dominowała bardzo drobna płotka, leszczyk, krąpik i hybryda leszcza z plocią. Poza tym bardzo mała wzdręga uprzykrzała życie większości zawodnikom w tym mnie, jako że miałem stanowisko zamykające przy trzcinach (stanowisko nr 27). Poza tym Przetok strasznie zarósł Rogatką, koledzy z koła cały dzień wyciągali to cholerstwo grabiami żeby mozna było wogóle łapać!!!! Jeśli ktoś nastawia się na łapanie gruntowe to odradzam gdyz jest szansa poplątania zestawu. To tyle jak cos to pisać. P.S Ostatnie zawody w kole odbędą sie 2 października. Jako że planowany jest poczęstunek zapisy odbędą sie nie tak jak zwykle, czyli nad wodą tylko w kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 23 Września 2010 Share Napisano 23 Września 2010 Szybki wypad nad Przetok. Skończyło się na dwóch krótkich sandaczach i szczupaczku 53 cm. Mały ale cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Bardzo ucieszył mnie twój post Już myślałem że na Przetoku nie ma drapieżnika bo jest strasznie dużo drobnicy, a tu niespodzianka. Wszystko złapałeś na żywca??? A sandacze jakie duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Wszystko na żywca. Sandacze miały 44 i 45 cm i... jest to dobry prognostyk na przyszłość. O ile nikt nie będzie takich ryb zabierał... Może własnie dlatego tak ciężko skusic drapieżniki do brania, bo mają w bród drobnicy. Samych niewymiarowych wzdręg jest masa! Nie mogłem złapać płotki, bo co chwila wieszały sie krótkie wzdręgi. Nawet z dna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 No niestety wzdręgi jest masa. Na chwilę byłbym jednak za tym aby wprowadzić zakaz zabierania szczupaka i sandacza conajmniej w tym roku, a może i w następnym na Przetoku. Dlaczego??? Aby dać im czas na ograniczenie takiej ilości ryby, bo poza tym że woda dzięki nim "żyje" nie ma z wzdręgi żadnych korzyści. Drapieżnika wogóle jest strasznie mało, w zeszłym roku sporo odłowili i są tego efekty Zresztą wzdręga to nie jedyne zmartwienie. Jest mnóstwo leszczyka i krapika, równie małego. Chociaż w tym przypadku to jest duży plus bo na zawodach dają punkty Naprawdę nie wiem co za idiota wymyślił wymiar ochronny dla wzdręgi, przecież wszędzie jej pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 No niestety wzdręgi jest masa.Na chwilę byłbym jednak za tym aby wprowadzić zakaz zabierania szczupaka i sandacza conajmniej w tym roku, a może i w następnym na Przetoku. Dlaczego??? Aby dać im czas na ograniczenie takiej ilości ryby, bo poza tym że woda dzięki nim "żyje" nie ma z wzdręgi żadnych korzyści. Drapieżnika wogóle jest strasznie mało, w zeszłym roku sporo odłowili i są tego efekty Zresztą wzdręga to nie jedyne zmartwienie. Jest mnóstwo leszczyka i krapika, równie małego. Chociaż w tym przypadku to jest duży plus bo na zawodach dają punkty Naprawdę nie wiem co za idiota wymyślił wymiar ochronny dla wzdręgi, przecież wszędzie jej pełno A jakiego drapieznika sporo odłowili w zeszłym roku? O sandaczu mówisz? Bo słyszałem juz od kilku osób, że szczupaka to tam jak na lekarstwo... Z wzdręgą faktycznie nieporozumienie. Żadnego znaczenia gospodarczego praktycznie nie ma a wszędzie zaczyna jej byc pełno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz w. Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 robson.b, dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi