Nabuchodonozor Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Miałem tel. z Poraja (właściwie od kumpla, który mieszka w m. Jastrzą że z łódeczki ładnie pociągnęli sandacza. Na 2 osoby wczoraj między 18 a 21 padło 7 sztuk - 3 krótkie, reszta grubasy - największy ok 75cm... Nie kolosy ale fajne grubaski. Dla zorientowanych w przebiegu starego koryta podpowiem, że teraz to tylko tam pukajcie gumkami pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xabretm Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Byłem dziś na Poraju - jeden sandacz 57cm i jeden okoń przez prawie siedem godzin łowienia. Rozmawiałem też z chłopakami którzy byli na zawodach i raczej to nie napawało optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawcioone Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Chciałem się rozbić na prawym brzegu wraz z moją lubą i powędkować jakieś 3 dni lecz zastanawiam się czy to nie za długo żeby ktoś się nie przyczepił do podłogowego namiotu Byłem już tam pare razy i nie widziałem jeszcze by ktoś miał z tego powodu jakieś problemy a wszyscy "wędkujący" ostro pijący jakoś właśnie z podłogami sie rozkladali. Pytanie z innej bakki jak wygląda stan wody po ostatnich deszczach i powodziach na początku czerwca prawy brzeg był dłuuugo zarośnięty trawą poniżej wału... Dziekuje z góry za odpowiedz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Ostatni wypadzik na poraj zakończył się sukcesem. Dwukrotne nęcenie i pierwsza nocka 3 brania urwane. Następna nocka jedno branie i jeden karpik wziął na dwie kulki owocowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 ładny okaz, powiedz z której strony zbiornika go wyciągłeś i ile ważył ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Został złapany od strony ptasiej wyspy, wagi nie znam bo wrócił z powrotem do wody. Tu następny okazik ten niestety już nie cieszy się wolnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Sebastian10010, No piękny ,ale tą "cume"mogłeś odciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 ładny sebo, ładny, widzę że masz szczęście do tego zbiornika, bo ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Po prostu w ostatnich latach łowie tylko na Poraju i znam troszkę zwyczaje ryb i ukształtowanie dna a to jest polowa sukcesu. Dzisiaj kolejny wypad na spin do zmroku nocleg w aucie i od rana znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 na Poraju woda kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Na przeczycach to samo, wiec to chyba taki czas i za dużo zielska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grud84 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Tyle że ta woda na poraju albo już przekwita albo zaczyna kwitnąć... Przyjechaliśmy we wtorek z rana na Poraj i woda była czyściutka..kolejnego dnia z rana wraz z falą pojawiła się lekka zielona powłoka..na wieczór znów zaczęła znikać..kolejna wietrzna noc znów spowodowała że woda była klarowna. Łowiłem od Poraja - linii wysokiego napięcia, więc może od przeciwnej strony sytuacja wygląda inaczej. Obecnie bierze raczej drobny leszcz ->do 30cm, większe sztuki sporadycznie. 1karpika nad ranem udało się złowić..Jeśli Ktoś posiada informacje jak z braniami od strony rybaczówki, Masłońskich czy ptasiej wyspy to proszę o jakieś info. Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 czy może ktoś był na Poraju aby przedstawić obecną sytuację ?? czy kwitnie woda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio018 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam, byłem dzisiaj na Poraju i to co zobaczyłem tak mnie przeraziło, że prawdopodobnie już więcej na ten zbiornik nie pojadę Nad wodą wstawiłem się ok 5.00 w pobliżu ptasiej wyspy...na początku nie zwróciłem uwagi, ale później po zarzuceniu wędek zauważyłem masę ryb pływających przy tafli wody (oznaki tasiemca) a jeszcze więcej martwych przy brzegu. Idąc wzdłuż brzegu rozciągała się "kupa" martwicy...leszcze i płocie różnej wielkości Myślałem, że po za syfem zostawianym przez niby wędkarzy nic mnie nie zdziwi a jednak. Ogólnie przez 4h wędkowania jedno dość przyzwoite branie, lecz zacięcie niestety poskutkowało zerwaniem żyłki i stratą zestawu. PS. Jak ktoś kiedykolwiek złowi n/n rybę z koszykiem 15g i haczykiem proszę o zwrot:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 zauważyłem masę ryb pływających przy tafli wody (oznaki tasiemca) a jeszcze więcej martwych przy brzeguMyślę, że to może być przyducha. Od strony Ptasiej wyspy zakwit glonów o tej porze jest zawsze największy a sama tafla przypomina zielone bagno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Byłem tam tydzień temu od ptasiej wyspy i widziałem to samo, szok, nigdy nie widziałem tylu ryb pływających po powierzni jak paralityki, szkoda gadać a jest to raczej napewno tasiemiec, ale jak się ta rybka tam zaraziła to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut6 Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 A tu widok tej tragedii, ledwo 20 m brzegu pokazałem , połowa ryby jest chora a tu Film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Chol.. jasna ale tego duzo! I to same leszcze. I duze tez leza na brzegu. Kiepska sprawa. A wiecie cos moze co na to gozpodarze pzw łowiska??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 PZW powinno wg mnie zamknąć zbiornik do wędkowania na 2 lata, zrobić odłowy niewodem, sprzedać ten syf na mączkę rybną, przy okazji ograniczyliby populację leszcza, zarybiać drapieżnikiem i jeszcze raz zarybiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut6 Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Chol.. jasna ale tego dużo! I to same leszcze. I duże tez leża na brzegu. Kiepska sprawa. A wiecie coś może co na to gospodarze pzw łowiska??? Gospodarz ma to głęboko w d...e nikt nie odp nikt się nie wypowie każdy czeka aż przyjdź zima i to wszystko zgnije pod lodem, a ludzie jak zwykle zapomną, byłem ostatnio i syf i smród nad wodą szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xabretm Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Również ostatnio byłem na Poraju, woda już nie kwitnie, chorego leszcza jakby trochę ubyło, sandacza ani śladu, za to szczupak i okoń w miarę przyzwoicie gryzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba1982 Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 czy ktoś wie coś na temat połowu drapieżnika z lodzi w Poraju miał ktoś ostatnio jakieś konkretne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Jutro wybieram się na sandacza na Poraj.Ostatnio znajomy był i połapał,także trzeba spróbowac.Pogoda w sam raz,więc na sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Wojtek daj znać jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek89 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Oczywiście, że dam znać.Widać,że pogoda w miare, także jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi