Skocz do zawartości
Dragon

Zasiadka karpiowa - dolnoślązaków.

dudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
maniek napisał/a:

haki 1

Jakieś konkretne, bo u mnie z zakupami raczej ciężko z wyborem

Sie tym nie trap ,nie kupuj a ciężarków u mnie tyle ze na lata starczy ,chyba ze leszcza chcesz pomęczyć to co innego ,tu potrzeba koszyk 50-60 wystarczy bo na Odrze niżówka.
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 599
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Mirku, Mańku... no przeżywam, a co :razz:

Zobaczę co tam w wędkarskim jeszcze wyhaczę. A co do koszyków leszczowych to kwadraciaki jakieś, trójkątne ? Bo kurcze nie wiem jak ta Oderka ciągnie.

A co Ty mu chcesz do gardła wkładać :twisted::wink:

A już byś chciał wiedzieć :roll::razz:

Powodzenia na zasiadce :wink:

"Nie dziękuję" :grin:

Napisano
A co do koszyków leszczowych to kwadraciaki jakieś, trójkątne
Lepsze są kwadraciaki ,longi znaczy sie dłuższe ,ale jak nie ma to nie szkodzi.
Napisano

Dzięki Ci wielkie Maniuś :grin:

Choroba nie mam czasu żeby się ogarnąć i wszystko zaplanować jak należy, to spotkanie to będzie totalnym spontan w moim wydaniu :???: Więc jak czegoś zapomnę, wybaczcie.

Napisano

Ok wróciłem.

Na 90 % wezme ponton - tą lepszą barkę kolega mówił że pewnie pożyczy - tzn jeśli konieczne a jak nie to wezmiemy starego "ruska".

Wezmę jeszcze kuchenke z palnikiem.

Ja jestem + 1 z kolega Marcinem - kolega Lukasz nie wiadomo czy da rade.

Aha - stawiamy jakiegos markera ? markery ?

Napisano

Witam! Czy można w tamtych miejscówkach za drapieżnikiem pomyszkować? Chętnie bym wdepnął na chwilę poznać tak zacne grono i wytargać z Wami kufel za ucho :smile:

Napisano
Więc jak czegoś zapomnę, wybaczcie.
Spoko ,nic sie nie martw .
Wezmę grila i węgiel.Czekam na dalsze informacje.
Jutro postaram sie wam wrzucić mapki
Witam! Czy można w tamtych miejscówkach za drapieżnikiem pomyszkować? Chętnie bym wdepnął na chwilę poznać tak zacne grono i wytargać z Wami kufel za ucho
No jasne zapraszamy ,a miejsca z drapieżnikami tam sporo.
Na 90 % wezme ponton - tą lepszą barkę kolega mówił że pewnie pożyczy
Dudi przyda sie na pewno ,może trzeba bedzie nawet z wywózki podać zestaw .
Aha - stawiamy jakiegos markera ? markery ?
Raczej nie potrzeba.
Napisano
Witam! Czy można w tamtych miejscówkach za drapieżnikiem pomyszkować? Chętnie bym wdepnął na chwilę poznać tak zacne grono i wytargać z Wami kufel za ucho :smile:

No super, że będziesz jaceen bo coś czuję, że będę za Tobą łaziła razem ze spinem :razz:

Jutro postaram sie wam wrzucić mapki

No to gra. Byle bym wiedziała "gdzie" do piątku do południa.

Napisano
maniek, to o ktorej konkretnie zbiorka?
Co do godziny to jak każdemu pasuje ,ja powinienem byc już o 15 .Miro1956, jak mi transport nawali to podjedziesz do mnie ?.A zaczynamy 25-09 do 27-09.
Napisano

Może maniek, da parę wskazówek jak sandacza "zaliczyć" w tym roku. Ja poświęciłem ostatnio trzy dni po 4godz. i nawet pstryknięcia. Przy okazji zobaczę ile kg kulek potrzeba żeby powalczyć z 20-ką.

No super, że będziesz jaceen bo coś czuję, że będę za Tobą łaziła razem ze spinem

Cała Ty czyli "Łazęga rzeczna" :)

Poproszę też o mapkę, może przedłużę dzień bez samochodu i dotrę rowerykiem jak nie będzie daleko.

Napisano
Przy okazji zobaczę ile kg kulek potrzeba żeby powalczyć z 20-ką.

Przypuszczam, że chyba sami byśmy tego nie przejedli :lol::lol::lol:

Cała Ty czyli "Łazęga rzeczna" :)

Ano :mrgreen:

Tak na marginesie, to w razie "W" będziemy na telefonie, a jeszcze w razie większego "W" to czy któryś z miłych Panów wyszedł by do drogi jakbym ew. się teges :roll::?:

Napisano
Przypuszczam, że chyba sami byśmy tego nie przejedli :lol: :lol: :lol:

A i tu mogłabyś się zdziwić :)

Ja najprawdopodobniej będe około 18 niestety ...

Postaram się albo wcześniej wyrobić ja albo kolega żeby ponton napompować.

Napisano

Witam

Byłem dopiero dziś na wizja lokalnej miejscówek ,jest 3 główki do obstawienia na każdej główce może spokojnie wędkować 2-3 osoby główki są oddalone od siebie 15-20m ,dojście z drogi polnej ok 30-40m główki są kamieniste ,wiec tripody rod-pody wskazane ,miejsce na obóz jest zarośnięte [nie stety] ale to nie problem ,problem to że miejscówki są ogólno-dostepne i będzie trudno zająć wszystkie jak będzie nas np.2 osoby.Wieści od miejscowych ,złowiono dwa sumy [na dniach] 0,90m i ok 1,50m obydwa z trola ,padł też sandacz ok 5-6kg na żywczyka ,leszcze skubią słabo[ale chłopaki nie wiedzą jak je łowić] ,o karpiach i amurach nie pytałem [celowo]ale widziałem postawioną bojke . :wink:

PS miejsce wrocławiakom znane wiec nie będzie trudno wam trafić ,mimo to mapkę wyślę wieczorem ,zamiejscowym wyśle z trasa dojazdową mirek podjedzie do mnie zostanie nam ciocia Madi :wink: ale tu nie przewiduje komplikacji .

Nie pisze ogólnie o miejscu przed zasiadką ,aby uniknąć komplikacji ,wszak czyta nas sporo osób z innych for :razz: dowiedzą sie po zasiadce lub w trakcie :razz: .

W razie komplikacji ze znalezieniem sie nad wodą ,wszak mamy zapowiedzi nowych zlotowiczów ,proszę o podanie na PW nr tel. odpisze i podam własny .

W razie wątpliwosci pytajcie do piątku ok12-13.

Napisano

dudi, ja mam dwie pompki jedna doza dwustronna chyba 5l a druga elektrycznaq z akumulatorem bardzo wydajna,jak chcesz to zapakuje do auta ?moge tez wziac ponto 360cm.

Napisano
A i tu mogłabyś się zdziwić :)

dudi ja może wyglądam, ale żołąda to mam jakiegoś małego :mrgreen:

zostanie nam ciocia Madi :wink: ale tu nie przewiduje komplikacji .

Kurna jaki pozytywny odzew :shock:

Mnie ino mapkę, a w razie W to będę tarabanić na fona :mrgreen:

Raczej większość zainteresowanych ma mój numer fona, reszta chętnych (bez anonsów matrymonialnych) - wszystko na priv.

Napisano

Mapki wysłane ,jak kogoś ominąłem przez przypadek to pisać .Dobrze by było jak by sie każdy z deklarował kiedy i o której będzie co bym wiedział co robić na miejscu.

Napisano

W szoku jestem :shock: wczoraj tam bylem posiedziec.To ja postaram sie dojechac w sobote nad ranem.

Gdybym skonczyl prace nieco wczesniej to bylaby szansa,ze zawiatam juz w piatek.

Tylko te braki sprzetowe :sad:

Napisano

Jak wcześniej pisałem, to właśnie te okolice przez 3dni męczyłem i zero! Może teraz coś się ruszy. Ja zaglądnę ze spinem w piątek po 15-ej i w sobotę rano. Ładuję baterie na foto tych dwucyfrówek :smile:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.