Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zasiadka karpiowa - dolnoślązaków.

dudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mnie uspokoiłeś, bo ostatnio dziwne rzeczy się ze mną dzieją.

Albo widzę coś czego nie ma, albo jestem ślepa i nie mogę dostrzec czegoś pod nosem :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 599
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
bo ostatnio dziwne rzeczy się ze mną dzieją.

Tak to jest jak się zaczyna czuć wiosnę :mrgreen:

Odnośnie zasiadki na Michalicach jestem za :lol:

Napisano

Jak już pisałem wcześniej jestem za jeżeli tylko termin będzie pasował,no i ewentualne miejsce w jakimś aucie się znajdzie :razz:

• 2 weeks later...
Napisano

:roll: Po udanej zasiadce wrześniowej z przyjemnością dopisuję się do listy wiosennej.

Kamionki - łowiliśmy na jednej główce to myślę,że zmieścimy się w jednym samochodzie.Masz u mnie miejsce - kontakt na pw. :wink:

Napisano

Moze ustalmy po pierwsze datę ,czy 1.05-3.05 będzie pasował większości chętnych ,czy przesuwamy ta datę na później.

Druga sprawa to łowisko.Mamy propozycje Michalice ,i Chwałowice nie stety nie znam łowisk a trzeba sprawdzić jak po zimie czy nie było dużych strat .

Reniek 47 witam na forum .

Napisano

Jeśli to nie jest problem, to czy trochę wyższy Śląsk może się podpiąć ? Chętnie bym was kiedyś zobaczył na żywo, a dobra zasiadka przed maturą nie jest zła : )

Napisano
1.05-3.05

Ten weekend bym odpuścił ze względu na dużą ilość wędkarzy nad wodą,można już będzie wtedy biegać i pływać za szczupakiem tak więc presja wędkarska będzie bardzo duża :roll:

Może weekend wcześniej?

Napisano

reniek47, dzięki za zaproszenie.Jak będą konkrety to będziemy się umawiać na prv.

Ja jak pisałem wcześniej dostosuję się do niemalże każdej daty(po za jednym majowym weekendem),ale sądzę podobnie jak slowik, Ale jak będzie wola zorganizować wypad w pierwszy weekend maja to się piszę :smile:

Napisano

Termin 1-3maja jest b.dobry-dwie nocki.Może będzie nas więcej-dni wolne od pracy,ale po 15maja są cieplejsze noce.Akceptuję każdy termin. Kamionki kontakt telef. Maniek dzięki .Witam! :roll:

Napisano

ja 1-3 maja mam juz rezerwacje na Nowakach ....

A co do Chwałowic to juz się tam łowi - byłem w weeken ja tylko jeden odjazd.

Ale kolega po kiju obok przez weekend połowił kilka sztuk :)

Mi Chwałowice czy Michalice to obojętne - nie ukrywam ze Michalice ze wzgledu na większą różnorodność gatunków ryb no i prze wszystkim ze względu na rozmiary karpi jest interesujacą propozycją.

Napisano

1maja tez bym odpuścił ,zapytałem pro-forma .teraz czy tydzień wcześniej czy tydzień później ,wybrał bym 7-9 maja zawsze to tydzień ciepła nie zaszkodzi.

Teraz łowisko ,z uwagi na to że szykuje sie niezła ekipa :lol: to obawiam sie że Chwałowice mogą nam nie wystarczyć.Michalice na pewno sie sprawdza ,ale zapytam was jeszcze co sadzicie o zbiorniku Topola .hubal, nie ma żadnego problemu z naszej strony ,zapraszamy i będzie nam miło ,tym bardziej że "paprykarze" próbują nam zrobić konkurencje. :wink::razz:

Napisano
co sadzicie o zbiorniku Topola

Nie byłem tam ani razu i wody nie znam :???:

maniek a na odrę będzie jeszcze za wcześnie?Może odra?

A co do Michalic to wodę znam bardzo dobrze tak jak Ty odrę :mrgreen:

Napisano

Robaczki moje kochane o Topoli możecie sobie troszkę poczytać Tutaj. Poza tym za miedzą - zbiornik Kozielno, w razie "w" można też zaatakować rzekę ;)

Napisano

Jestem za Topolą, jest tam duzo miejsca i spokojnie wszyscy sie pomieszczą,i jest alternatywa,wszedzie blisko-Kozielno,Pilce i mnostwo wody w poblizu.maniek,

a co z tym osrodkiem nad Odrą z kempingami o ktorym wspominaliscie z P.Romanem w sprawie zlotu haczykowcow?

Napisano

Jak dla mnie Topola tez może być a co tam :) No tylko mam nadzieje że uda mi się pogodzić ta zasiadka z pracą :/ ......

Napisano
jest tam duzo miejsca i spokojnie wszyscy sie pomieszczą

Na Michalicach też jest miejsca opór,tylko trochę daleko jak dla Was :roll:

Napisano

slowik, ja dostosuje sie do kazdej propozycji,i terminu,tylko chodzi o to zebysmy nie byli porozrzucani jak na odrze,zeby w miare mozliwosci uniknac takiej sytuacji jaką mial dudi, ze siedzielismy wieczorkiem w grupie i musal okolo 70m po ciemku biec do brania :mrgreen: a wieczorne pogawedki sa nie uniknione :wink:

Napisano

Na Michalicach mam 4 miejsca gdzie siadamy w 6-8 osób i łowimy wszyscy obok siebie :wink:

Dał bym mapkę satelitarną z oznaczeniem łowisk na pw ale nie wiem jak to zrobić :oops:

Napisano

slowik, obawiam sie ze 6-8 miejs moze byc za malo bo z tego co widac deklaracji jest wiecej,ale jest jeszcze troche czasu to pewnie na poczatku maja wszystko sie wyjasni :wink: A co do mapki to nie doradze bo sam jestem noga w tych sprawach,ale ogladalem Michalice na zuumi.Ladna woda.

Napisano
pewnie na poczatku maja wszystko sie wyjasni

Fajnie by było,żeby do tego czasu już wszystko było wiadomo na 100%.

Jeżeli zasiadka byłaby w terminie 7-9 maj,to byłbym z kolegą który uczestniczył w spotkaniu wrześniowym.Także to jedna osoba więcej.

Napisano

6-8 miejsc to ok - a jakoś wole w sumie Michalice jak Topole bo chyba nikt z nas na niej nie łowił a jak Michalice to mamy przynajmniej kolege słowika która zna ta wodę.

No i jest to z całą pewnością bardziej kariowa woda jak Topola.

Mirku wiem jak to jest deklaruje się duzo osób ale jak dojdzie to na pewno nam troche wymięknie.

A Michalice to kilka ha jest żeby zestawy powywozić.

Zresztą i tak nierealnym jest łwoeinie w 10 osób jeden koło drugiego bo jak w takim lesiue żyłek holować coś większego.

Napisano

dudi, A jak tam z Nowakami bo wspominales ze wybierasz sie na majowke? jedziesz z ekipa i czy w razie jak bym nabral ochoty to mozna do was dobic? i ile wynosza oplaty i gdzie sie je robi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.