zaku44 Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 pytanie pewnie bardzo znane i często zadawane. szukałem w wyszukiwarce ale nic nie znalazłem.Gdzie na ryby w okolicach wyszogrodu (oczywiście chodzi mi o Wisłę). Na pewno są na forum osoby z tego regionu.może ktoś podzieli się swoją miejscówką byłem ostatnio nad Wisełką ( 594KM) ale efekty marne. Czy zna ktoś dobre miejscówki na suma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam czy chodzi Ci o Wyszogrod w woj.Małopolskim ??Jak tak to napisz co chcesz wiedziec o tym odcinku Wisly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoyoo Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam Ja też jestem zainteresowany, tą okolicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Witam. Byłem w tym roku kilkakrotnie na rybach w Drwałach i okolicach Podgórza. Efekty mizerne a wędkarzy i śmieci dużo. Miejscowi mówią, że ryby wytrzebione. Czy to prawda? może ktoś tam łowił w tym roku i zechce podzielić się spostrzeżeniami na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal997 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Ja tam nie narzekam... 2,4 kg 55 cm a drugi 2,3 kg i 53 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Ja tam nie narzekam...2,4 kg 55 cm a drugi 2,3 kg i 53 cm Ładne rybki gratuluję, kiedy takie brały i na co? Ja złowiłem w tym roku, 3 tyg. temu (z ryb godnych uwagi) tylko leszcza 44 cm. a tak to lipa.(może wybieram złe miejsca) W zeszłym roku było dużo lepiej, chociaż jeździłem bliżej Płocka. 22 sierpnia odbyły się całonocne zawody w Rakowie i z tego co słyszałem to łowili małe krąpie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal997 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Było to jakieś 2 tyg temu. Łowię na feeder'a. Złapane na pęczek białych robaków. Dzisiaj też jeden się przypałętał.. Lekko poniżej 2 kg. I też na pęczek białych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal997 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 ..... nie da się edytować.. Plus taki kilogramowiec , kilka płotek , PŁOCI , krąpi i jeden japoniec garbusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Jadę jutro na główki w Wyszogrodzie. Jeśli nałowię fajnych rybek to wstawię fotki. Pozdro dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal997 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 No ja właśnie wróciłem z nocnej zasiadki Zimno jak cholera , a i większe ryby nie były skłonne do współpracy. Ogólnie było dobrze. Ryb sporo - tyle ,że największy miał jakieś 1,5 kg. Poza tym będę musiał kupić nową siatkę na ryby. W okolicy kręcił się jakiś kocur i w nocy powygryzał mi kilka ładnych dziur chcąc dobrać się do ryb. Wszystkie żywce uciekły http://img121.imageshack.us/img121/2517/zdjcie001c.th.jpg' alt='zdjcie001c.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 chciałbym odświeżyć nieco temat i zasięgnąć języka czy cos gryzie w Wyszogrodzie i okolicach gdyż w niedziele t.j. 02.X. wybieram się w to miejsce ze spinem. Wycieczkę planuję Wisła od mostu w dół rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akai67 Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Ostatnio łowiłem po drugiej stronie Wisły naprzeciw Wyszogrodu z konfederatki ,połów to boleń i sandacz.Ogólnie sporo brań i można połapać ,trzeba tylko zrobić trochę podchodów.Najlepsze miejsca to krzaczory, im trudniejszy dostęp tym lepsza miejscówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Niedziela 2.X około 20 wedkarzy ze spinnem 7h biczowania rzeki w Podgórzu efekt jeden szczupły 70cm(ripper 6cm,4g główka) i okoń 28cm(wirówka nr1). Masakra bardzo niski stan wody Na starorzeczu vis a vis również lipa bardzo nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 kebes75, W tym roku będę atakował tamte rejony (TYLKO) bo byłem w tym roku tam aż dwa razy ale miejsca się pozmieniały od dwóch lat straaaaaaaaasznie ale na korzyść i to w dobry tego słowa znaczeniu i pokwitowało to też pięknymi lechami i sumikami a skoro są małe są i duże więc zapraszam Nick mam na koszuli nie krępować się odezwać POZDRO !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Odświeżam temat ponieważ jadę przypuścić atak na tamtejsze wodne potwory Dzieje się coś na Wyszogrodzie (Chmielewie) czy cisza w Wiśle ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boger88 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Odświeżam temat ponieważ jadę przypuścić atak na tamtejsze wodne potwory Dzieje się coś na Wyszogrodzie (Chmielewie) czy cisza w Wiśle ??? Nie wiem jak tam, ale na wysokości Płocka z białą rybą na razie słabo. Bolenie też gdzieś zniknęły. W nocy czepiają się sumy, no ale z nimi trzeba poczekać do lipca. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeo Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Odświeżam temat ponieważ jadę przypuścić atak na tamtejsze wodne potwory Dzieje się coś na Wyszogrodzie (Chmielewie) czy cisza w Wiśle ??? Ponawiam prośbę kolegi Wreszcie znalazłem czas aby pomoczyć kija a nie chce jechać w ciemno. Koledzy pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Wisła w okolicach Wyszogrodu to zdecydowanie Drwały. Padło tam teraz parę ładnych szczupaków i boleni. W tej okolicy jest jeszcze rzeka Bzura. W okolicach Witkowic przy metalowym moście jest miejsce postojowe i spokojnie można pomaszerować zarówno w dół jak i w górę rzeki. Szczupaki, klenie, jazie i okonie są tam w dużej ilości. Ogólnie Bzura na odcinku Sochaczew - Wyszogród jest bardzo ciekawa. A jak już Wisła to w stronę Płocka jest miejscowość Kępa Polska. Bardzo fajne i ciekawe miejsca spinningowe jak i gruntowe. Wiem, bo znam wszystkie te miejsca i szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 TomiW, To może małe spotkanko nad wodą w jakiś wolny week chętnie skorzystam z porad kolegi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 CHELEK, jak najbardziej jestem za. Teraz praktycznie nie licząc najbliższej niedzieli, wszystkie pozostałe do września mam wolne i spokojnie z tygodniowym wyprzedzeniem możemy się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 TomiW, Za tydzień jadę na zwiad na Drwały z kolegami bo podobno się sumy ruszyły i obadać jaka woda a od 30go zaczynam 2tyg urlopu to się odezwę daj jakiś namiar na Priv do siebie jakieś GG albo nr tel. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotruso Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Wisła w okolicach Wyszogrodu to zdecydowanie Drwały. Padło tam teraz parę ładnych szczupaków i boleni. [...] A jak już Wisła to w stronę Płocka jest miejscowość Kępa Polska. Bardzo fajne i ciekawe miejsca spinningowe jak i gruntowe. Wiem, bo znam wszystkie te miejsca i szczerze polecam. Witajcie. Ponieważ to mój pierwszy post więc chcę się przywitać, pozdrowić wszystkich kolegów po kiju. Niedawno trafiłem na to forum, poczytałem troszkę postów, szczególnie o miejscówkach w Warszawie i okolicach Wyszogrodu. Nie wiem, czy Kępę Polską można zaliczyć do tych okolic, ale że najczęściej tam łowię to chciałem napisać dwa słowa o ostatnich wyjściach. Byłem na Wiśle w Kępie Polskiej (po stronie wsi, na główkach) wczoraj i przedwczoraj (26 i 27.08.). Sukcesów oszałamiających nie było. Pierwszego dnia 4 małe okonki (od 18 do 13 cm) i szczupaczek - sznurówka (około 21 cm). Rybki wymęczone na obrotówki o szerokim skrzydełku nr. 2 i 3 i twisterek motoroil 5 cm na główce 5 g. Wczoraj 2 rybki - okonek około 22 cm i boleń ok. 21 cm. Rybki złowione na obrotówkę nr. 2 o szerokim skrzydełku. Wczoraj miałem jeszcze małą przygodę: ściągając rippera pod brzegiem stwierdziłem, że już jest blisko i odpuściłem zupełnie czujność. W tym momencie pstryknięcie w ripperka, oczywiście nie zaciąłem bo byłem głową gdzie indziej i tylko zobaczyłem bok zawracającej ryby. Nie był to olbrzym ale boleń lub szczupak wymiar pewnie posiadał. Jeszcze gdy pogoda dopiszę spróbuję w weekend być nad wodą. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotruso Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 W ten weekend ponownie odwiedziłem Kępę Polską z jej główkami. Stan wody tragiczny, Wisła tu przypomina plażę - co kawałek jakaś mielizna, wystające z wody wysepki. Ale jednak udało mi się wyjąć z wody szczupaka około 50 cm. Wziął na obrotówkę nr. 2. Druga ryba, niestety, zeszła mi z haczyka (pewnie źle zaciąłem). Zobaczyłem tylko grzbiet przewalającego się ciała w wodzie i tyle ją widziałem. Podejrzewam po braniu i sposobie holu, że mógł być to niewielki sum. Zagryzł białego tweesterka 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matador95 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Fakt Faktem stan wody woła o pomstę do nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Witam wszystkich...mam pytanko...czy słyszeliście coś o totalnej demolce na Drwalach?...Podobno główki na tamtejszej Wiśle zostały rozebrane...takie krążą słuchy , ale mam nadzieję że ta jakiś blef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi