Skocz do zawartości
tokarex pontony

Tandem Baits Enforcer Travel

Rafał Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Stałem się posiadaczem (prezent od ukochanej :razz: ) nowego kija Tandem Baitsa model Enforcer Travel 12 ft/2,75 lbs. Wędka prezentuje się nieźle: blank z włókna węglowego o małej średnicy w fajnym kolorze, uchwyt kołowrotka przystosowany do mocowania kręciołków o wielkich rozmiarach. poszczególne części łączone poprzez spigot. Tyle co do oględzin - interesują mnie opinie kolegów posiadających ten kijaszek na temat jego zalet i ewentualnych wad :wink: pozdrawiam Rafał

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeden lub nawed najlepszy z kijków w swojej cenie... miękki, pełna parabolika - bardzo fajny, w tej cenie bardzo dobry kijek. Tb wie co kijek powinien mieć :)

Napisano

Mam Enforcera 12ft 3lbs - 2 składy - miękki akcja paraboliczna.

Jeśli łowisz ryby do 10 kg i nie w trudnych warunkach to kij jest ok.

Ale na trudniejsze warunki to przydało by się więcej mocy.

Jak na dłuższą mete to polecam poszukać, albo poczekać na jesienne promocje i kupić CHUBA Snoopera - ma bardziej szczytową akcję - a ja taką wolę.

Napisano

dudi rzeczywiście kijek CHUBA prezentuje się nieźle, miałem okazje go "pomacać" w wersji o dł. 3,66 m i krzywej ugięcia 3 lbs i jest naprawdę OK: fajna akcja, przelotki SiC dwustopkowe, cienki ale bardzo solidny blank, doskonałe wyważenie - same zalety :wink: A co równie ważne w całkiem niezłej cenie ok 250 zł :smile:

A widziałeś kij ULTIMATE Boomer Carp 13- stopowy o krzywej ugięcia 3,25 lbs? Na sucho też prezentuje się całkiem całkiem, a i cenowo nieźle ok 275 zł

post-7789-14544972218931_thumb.jpg

post-7789-14544972219187_thumb.jpg

Napisano

Za 250 to tylko brać bo na początku sezony były po tyle a teraz ok 290 zł.

Właśnie też sie nim interesowałem, ale nie znam nikogo kto go ma :/

Będe chciał kupić w zimie z 2 kije 12ft 3,5lbs - także póki co nr 1 to CHUB.

A macałeś może Ultimate`a ? akcja jaka ? podobna do CHUBA ? czy parabolik jak Enforcer ?

Napisano

Tak oglądałem go :wink: 2-częściowy parabolik, coś jak TB Enforcer, ale widać, że to solidny kijek i zapas mocy ma, choć wg mnie raczej na wodę wolną od zaczepów i zielska, na zaczepowym łowisku raczej coś sztywniejszego, żeby móc ostrzej przytrzymać walczącą sztukę, zwłaszcza większą, która chciałaby wejść w chaszcze pozdrawiam Rafał

Napisano
Za 250 to tylko brać bo na początku sezony były po tyle a teraz ok 290 zł.

NA allegro był ostatnio CHUB Snooper za 240 zł i poszedł bardzo szybko bo cena wyjątkowo korzystna była, obecnie rzeczywiście chodzą po 290 zł, a cena 250 zł, którą podałem była z wiosny, sklep internetowy Carpmix ma dużo kijów CHUBa w ofercie

Napisano

Sam szukałem tego kija i ponoć dystrybutor się zmył a kilku wędkarzy postanowiło sprawdzić dobrodziejstwo dożywotniej gwarancji.Sprzedający oddał nowe, a te mu zalegają.Można w ceniie ok. 250pln kupić w UK na Ebay.Był taki plan ale czekać nie lubię i co innego nie chciało się w sklepie od łapy odkleić :mrgreen:

Napisano

Mało lansiarski ale dla mnie robiący Diaflex Pro Carp 12ft 2.75lbs. Byl też Star Baits Metal Gear ale jakoś nie przypadł mi tak bardzo.Póki co zadowolony strasznie jestem.

Może w przedziale do 200 Dragon MYstery XT który za cenę 120pln w FM nie ma chyba konkurencji(niby jaką bo same kompozyty w tych pieniądzach :roll: )

• 3 months later...
Napisano

Mam problemik.

Na początku miesiąca kupiłem w sklepie internetowym E. Travel 3 Lb. Po tygodniu okazało się, że nie mają tych wędek.

Wczoraj na licytacji wygrałem 1 z 2 tych wędek lecz 3,25 Lb. Po minucie od zakończenia sprzedający stwierdził, ze wędke uszkodził. :lol::lol:

Nie wiedziałem czy płakac (bo tych wędek jest mało i wciąż jej nie mam) czy się śmiać z głupiej bajeczki. Sprzedający dogadał się z 2 kupującym i pewnie za moją cenę kupił 2szt. Negatyw poszedł.

Jako, że wciąż mam Kongera CarboMaxx Carp 3,60/100 jak i morski Cormoran to niby wędek nie potrzebuję. Ale nie bd cały czas na to łowił, chciałem już coś firmowego kupić, a TB podobno ich nie produkuje a to są super wędki.

Zostaje mi kupić 2 częściówkę, 3,5Lb chyba. 2,75Lb to za mało ma rzuty z PVA.

Pozatym dwójka ma podobno lepszą akcję.

Pytanie brzmi: Kupić TB Enforcer 12Ft/ 3,5 Lb i po łowieni bd nakładał jakiś ochraniacz na wędkę (wystawać bd 30cm) czy szukać jakiś 3 częściówek Dragona? Bo Shimano nie chcę - ja lubię akcje szczytową a nie szczytówkę przy dolniku.

Napisano
TB Enforcer 12Ft/ 3,5 Lb

Mam te kije i naprawdę dają sobie świetnie radę przy rzutach z workami PVA Pracę mają bardziej szczytową ale podczas holu ryby pow.10kg przechodzą w parabolę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.