dominikf Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 I co tam koledzy na Mietkowie,bo wybieram się na łódkę tak na trzy dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam,wybieram się jutro ze znajomymi do mietkowa,w planach typowa rekreacja ale zabieram również wędki i tu pytanie gdzie najlepiej się ulokować,jakieś w miarę ciche miejsce?oraz czy na mietkowie jest jakiś inny regulamin niż RAPR. Co prawda w rejestrze nic na ten temat nie ma ale wolę zapytać was.pozdrawiam -Jak było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrocławskilump Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 witam kolegów, był ktoś ostatnio na mietkowie? z której strony i co sie tam działo? warto wybrac sie na 3 dniową zasadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Bylem w piatek tj. 30.08 od godz 19 do 20 ze spinem od strony portu w Borzygniewie. Zlowilem 3 okonie w tym jeden przypadkowo za ogon pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrocławskilump Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 a nie wiesz jak z białą rybą tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrocławskilump Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 I co tam koledzy na Mietkowie,bo wybieram się na łódkę tak na trzy dni. byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 I co tam koledzy na Mietkowie,bo wybieram się na łódkę tak na trzy dni. byłeś? Nie,zaciągnięciu języka od znajomych wybraliśmy się nad odrę 27-29,08 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=16581&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Ktoś z Kolegów był w ostatnim czasie w Mietkowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Bylem wczoraj tj. 14.09 od Borzygniewuw godz 15-18. Splawial sie masowo Bolek. Okonek bral jak glupi. Mialem tez mocniejsze brania szczuplego ale niestety nie doholowalem do brzegu. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 wczoraj od chwałowa na spinning nawet puknięcia na echu zero ryb -co się ku--a dzieje może ktoś coś wie na ten temat nawet nie widać żeby się rybka spławiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Dzisiaj planuję podjechac na mietkow na spinning. Wieczoram dam znac jak sytuacja. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Znów będą kombinować na Mietku... http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1009423,zalew-mietkowski-spuszczaja-dwa-razy-wiecej-wody-zeglarze-przerazeni-zdjecia,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Wkońcu się dzieją cuda na mietkowie ale z wysp w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
catman Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Witam, zamierzam w środę pojechać na zbiornik Mietków. Zamierzam łowić na odległościówkę i feedera, raczej nastawiam się na płoć, okonia i leszczyka. Czy ktoś posiada mapy batymetryczne tego zbiornika? Na różnych forach widziałem deklarację, że ludzie mają jednak nigdzie nie doszukałem się konkretnego linku. Czy ktoś może potwierdzić moje przypuszczenia co do głębokości w zaznaczonych na zdjęciu miejscach? (Mapy są niezależne - google i microsoft ale się pokrywają więc chyba to głębokości a nie chmury . Zakładam, że miejsca zaznaczone mają powyżej 5m i jest nadzieja, że można tam jakąś rybkę znaleźć (leszcz, płoć, okoń). Szczególnie jestem zainteresowany miejscem przy cyplu ze względu na dojazd, widziałem również że jest tam masa spinningistów więc chyba jest tam jakaś rynna? (oznaczona na czerwono i nr 1?) Chętnie również usłyszałbym porady odnośnie nęcenia i przynęty w tym miejscu o tej porze roku. No i czy patrząc na prognozowaną pogodę mam się obawiać, że zbiornik zamarznie i nici z łowienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 catman, napiszę krótko.Masz duuuuuże wymagania I wątpie żeby ktoś udzielił Ci szczegółowych info. Moim zdaniem na Mietkowie z rybostanem jest marnie No ale może ktoś ma lepszą wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Witam, zamierzam w środę pojechać na zbiornik Mietków. Zamierzam łowić na odległościówkę i feedera, raczej nastawiam się na płoć, okonia i leszczyka. Czy ktoś posiada mapy batymetryczne tego zbiornika? Na różnych forach widziałem deklarację, że ludzie mają jednak nigdzie nie doszukałem się konkretnego linku. Czy ktoś może potwierdzić moje przypuszczenia co do głębokości w zaznaczonych na zdjęciu miejscach? (Mapy są niezależne - google i microsoft ale się pokrywają więc chyba to głębokości a nie chmury . Zakładam, że miejsca zaznaczone mają powyżej 5m i jest nadzieja, że można tam jakąś rybkę znaleźć (leszcz, płoć, okoń). Szczególnie jestem zainteresowany miejscem przy cyplu ze względu na dojazd, widziałem również że jest tam masa spinningistów więc chyba jest tam jakaś rynna? (oznaczona na czerwono i nr 1?) Chętnie również usłyszałbym porady odnośnie nęcenia i przynęty w tym miejscu o tej porze roku. No i czy patrząc na prognozowaną pogodę mam się obawiać, że zbiornik zamarznie i nici z łowienia ? Obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 mam pytanko czy bezpieczny jest lód na zbiorniku -dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Witam, zamierzam w środę pojechać na zbiornik Mietków. Zamierzam łowić na odległościówkę i feedera, raczej nastawiam się na płoć, okonia i leszczyka. Czy ktoś posiada mapy batymetryczne tego zbiornika? Na różnych forach widziałem deklarację, że ludzie mają jednak nigdzie nie doszukałem się konkretnego linku. Czy ktoś może potwierdzić moje przypuszczenia co do głębokości w zaznaczonych na zdjęciu miejscach? (Mapy są niezależne - google i microsoft ale się pokrywają więc chyba to głębokości a nie chmury . Zakładam, że miejsca zaznaczone mają powyżej 5m i jest nadzieja, że można tam jakąś rybkę znaleźć (leszcz, płoć, okoń). Szczególnie jestem zainteresowany miejscem przy cyplu ze względu na dojazd, widziałem również że jest tam masa spinningistów więc chyba jest tam jakaś rynna? (oznaczona na czerwono i nr 1?) Chętnie również usłyszałbym porady odnośnie nęcenia i przynęty w tym miejscu o tej porze roku. No i czy patrząc na prognozowaną pogodę mam się obawiać, że zbiornik zamarznie i nici z łowienia ? ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Szkoda zdrowia i czasu na ten zbiornik. Pooglądaj sobie Ostatni zrzut był w lipcu zeszłego roku. A było ich kilka pod rząd w ostatnich latach. Pływałem troche po tym zbiorniku z echo to te miejsca zaznaczone to w okolicach 1-2 max 3m na ile zarzucisz z brzegu tak daleko. 5 max 9 metrów to raczej środkowe rejony zbiornika i wzdłuż wału od jego środkowej części do ujścia. Żadne mapy nie oddadzą stanu faktycznego, ponieważ ten zbiornik zryty jest przez koparki które ryją tam od lat. Najlepiej wpaść tam gdy wodę spuszczą do zera i porobić własne mapy, tylko po co one gdy tam ryb nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 CO tam słychać na Mietku nikt nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 CO tam słychać na Mietku nikt nic nie pisze Podobno Mietek nie żyje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 CO tam słychać na Mietku nikt nic nie pisze Podobno Mietek nie żyje.... No właśnie Mietek i Janek Wiśniewski padł ... i gdzie tu jechać żeby jakąś rybkę zobaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 rush111, masz jeszcze Maniów,Zagórze,Rusko,Piekary i inne małe zbiorniki jak Ujazd.Ja od dawna nie jeżdżę na Mietków od kąt spuścili 3 lata temu wodę do zera.Czego tam się można spodziewać - niedobitków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 rush111, masz jeszcze Maniów,Zagórze,Rusko,Piekary i inne małe zbiorniki jak Ujazd.Ja od dawna nie jeżdżę na Mietków od kąt spuścili 3 lata temu wodę do zera.Czego tam się można spodziewać - niedobitków ? Siemka Miro1956 - na Mietkowie to faktycznie już chyba same resztki w zeszłym roku kilka wypadów z koszyczkiem i leszczyki 20-25 cm ; - na Maniowie kolega pływał z echosondą i twierdzi że pustynia ; - na Zagórzu jesień ubr. to testy sprzętu castingowego z gumami i woblerami - na kilka wypadów jeden szczupaczek ok. 30 cm , którego udało mi się odhaczyć w wodzie szczypcami bez dotykania i wyciągania ; - Rusko , Piekary nie byłem a Ujazd to co to za mała woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 rush111, jesień to w ogóle padaczka i nie tylko z drapieżnikiem Do Ujazdu zaliczają się 4 zbiorniki,dwa to Pichorowice i dwa w Ujeżdzie, parę km od Pichorowic.Odwiedzam też od czasu do czasu Bolków,Sędzisław-nie polecam.No i jeszcze mamy Mściwojów. https://maps.google.pl/maps/myplaces?ll=51.084224,16.502495&spn=0.0296,0.082827&ctz=-60&t=h&z=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 rush111, jesień to w ogóle padaczka i nie tylko z drapieżnikiem Do Ujazdu zaliczają się 4 zbiorniki,dwa to Pichorowice i dwa w Ujeżdzie, parę km od Pichorowic.Odwiedzam też od czasu do czasu Bolków,Sędzisław-nie polecam.No i jeszcze mamy Mściwojów. https://maps.google.pl/maps/myplaces?ll=51.084224,16.502495&spn=0.0296,0.082827&ctz=-60&t=h&z=14 I faktycznie jak będzie nadal tak ciepło to trzeba odwiedzić Mściwojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi