Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I jakie efekty wyprawy? Coś ciekawego się trafiło?

Przy okazji mam drugie pytanie, otóż w planach mam wypad z namiotem na Mietków albo Maniów (ps. czy jest osobny wątek o Maniowie? bo szukam ale na hasło Maniów wyszukiwarka zwraca mi tylko 3 wątki). Czy może polecicie jakąś okolicę, aby można się wygodnie rozłożyć? Połów raczej feederem. Z góry dzięki za ewentualne sugestie.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dzięki bardzo za linka. Co prawda widziałem go, ale jak spojrzałem nba daty pierwszych postów, uznałem, ze wątek umarł, a tu teraz widzę że jednak w tym roku jakiś wpis był. Chyba się będę próbował zainstalować od strony Domanic, chyba że jednak podjadę na Maniów. Jeszcze się nie zdecydowałem. Choć pewno dopiero wyjdzie praniu i dojeżdzając na miejsce podejmę decyzję.

Napisano

Dzięki za sugestię. Jeszcze mam jedną wątpliwość - jak wygląda dojazd do brzegu? Jest z tym problem, trzeba auto zostawiać gdzieś przy drodze głównej, czy da się dojechać bliżej? Przeglądam google street view i gdy znajdę jakąś dróżkę prowadzącą do wody to jest zaszlabanowana ;(

edycja/

coś mi nie zadziałało wstawienie linków.

pełny link:

https://www.google.pl/maps/@50.947528,16.582674,3a,75y,350.95h,78.15t/data=!3m4!1e1!3m2!1si_WEBGWjmHI59LPeg-mbjw!2e0

najlepiej skopiować całość i wkleić w pole adresu.

Napisano

Dojazd od Bozygniewu masz do samej wody ,jadac od Imbramowic skrecasz przd domem starcow w prawo.Tak samo wyjezdzajac ze wsi Domanice przecinasz glowna droge i tez dojedziesz do wody mozna jeszcze w Chwałowie zaraz za stawem skrecic w lewo i tez jestes przy wodzie.

Napisano
jadac od Imbramowic skrecasz przd domem starcow w prawo

Witam.

A gdzie jest ten dom starców , przed którym trzeba skręcić ? W Bożygniewie , Domanicach ?

Pytam bo wybieram się dziś lub jutro na nockę , ale chcę spróbować od strony Bożygniewu bo jakieś 2 tygodnie temu byłem od Chwałowa i kilka małych leszczyków - reszta kolegów także :( .

Pozdrawiam.

Napisano

Mietków od wczoraj 18.00 do dziś rana 8.00 feeder z koszyczkami od strony Bożygniewu . Kilka leszczyków i 1 linek ok. 25 cm . Rybki wypuszczone do wody . Ataki bolenia na drobnicę dość blisko brzegu .

Napisano

Melduję również o Mietkowie od strony Chwałowa - od piątku ok godz. 15 do 24, sobota 3.30-4.00 do ok 23, niedziela od ok 4 do ok 10 godziny. Feeder (kiepska skuteczność, mało delikatny zestaw/sprżet) oraz lekki picker. Łącznie ok 30 małych leszczy, jeden karp 27 cm. Skuteczne brania na pickerze ze wzgledu na delikatnosć. Zdecydowana większość brań w sobotę do godz. 10.

Piątek - sobota baardzo dużo wedkarzy na noc, którzy w sobotę zaczęli wracać już do domów. Niedziela spokojna.

Na sąsiednich stanowiskach podobnie, małe leszcze, gdzieś komuś okazjonalnie trafił się mały karp.

PS.

wieś/miasteczko to Borzygniew, nie Bożygniew, wiem, czepiam się ;)

• 2 weeks later...
Napisano

Wczorajszy wypad na nockę z moim braciszkiem z brzegu od strony Chwałowa zaowocował kilkoma browarami ;) i ponadto kilkanaście leszczyków takich do 25 cm i jeden karpik ok. 1 kg złowiony w nocy przez mojego brata . Wszystkie rybki z powrotem do wody . Łowienie od godz.19.00 do 08.00 . Brania wieczorem i w nocy . a rano po wschodzie słońca stopniowy zanik brań . Liczne ataki bolenia .

P.S.

Czy ktoś z kolegów ma jakieś informacje na temat tego jeziorka w Chwałowie ? Rybostan , jakie wyniki etc. ? Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam .

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Koledzy to prawda, że na mietkowie nie ma wody ? i można łowić tylko z łodzi bo z brzegu na da rady? proszę o odpowiedź bo piątkowa trzydniowa wyprawa na zakończenie sezonu stanęła pod znakiem zapytania :)

Napisano

Byłem n nocce z soboty na niedziele z kumplami ,od strony francuza i szału nie było na 8 kiji (z wywózki, żywiec) tylko 2 brania i jeden sandałek 53cm wyciągnięty. Ogólnie słabo.Woda niska ale jeszcze tragedii nie ma .

Napisano

Witam, Czy ktoś z Was orientuje sie czy da sie teraz spiningowac z brzegu na Mietkowie? Wybieram sie jutro troszkę pospiningowac, ale zastanawiam sie czy jest sens? A jak nie tam, to gdzie? :) z góry dzięki Pozdrawiam Tomek

Napisano

Pospinningować z brzegu na Mietkowie to chyba tylko z pirsu przy barkach . Byłem tam raz w maju , ale bez efektów , nie licząc skubnięć drobnego okonka .

Napisano
Pospinningować z brzegu na Mietkowie to chyba tylko z pirsu przy barkach . Byłem tam raz w maju , ale bez efektów , nie licząc skubnięć drobnego okonka .

Dzięki wielkie za informację, w takim wypadku wybiorę się w inne miejsce.

Pozdrawia

Tomek

• 1 month later...
  • 3 months later...
Napisano

Witam,czy weekend majowy ma jakiś sens na Mietkowie?

Da się tam połapać szczupaki lub przynajmniej okonie? :wink:

• 2 weeks later...