camilos Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 I jakie efekty wyprawy? Coś ciekawego się trafiło? Przy okazji mam drugie pytanie, otóż w planach mam wypad z namiotem na Mietków albo Maniów (ps. czy jest osobny wątek o Maniowie? bo szukam ale na hasło Maniów wyszukiwarka zwraca mi tylko 3 wątki). Czy może polecicie jakąś okolicę, aby można się wygodnie rozłożyć? Połów raczej feederem. Z góry dzięki za ewentualne sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Nie bylem wybralem jednak Zagorze Slaskie co bylo zreszta bledem bo tam nawet samochody jezdza po wodzie hehe. Co do Mietkowa jesli znajdziesz miejsce gdzie sie wcisnac to z namiotem niema problemu tak samo jest w Maniowie chodz pamietam ze w okresie wakacyjnym ciezko bylo. Pozdrawiam. P.S Tu masz watek o Maniowie http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=11313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camilos Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Dzięki bardzo za linka. Co prawda widziałem go, ale jak spojrzałem nba daty pierwszych postów, uznałem, ze wątek umarł, a tu teraz widzę że jednak w tym roku jakiś wpis był. Chyba się będę próbował zainstalować od strony Domanic, chyba że jednak podjadę na Maniów. Jeszcze się nie zdecydowałem. Choć pewno dopiero wyjdzie praniu i dojeżdzając na miejsce podejmę decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Jesli chodzi o moje zdanie lepiej sprobuj od strony Bozygniewu. Domanice sa lepsze raczej wiosna i jesienia no ale moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camilos Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Dzięki za sugestię. Jeszcze mam jedną wątpliwość - jak wygląda dojazd do brzegu? Jest z tym problem, trzeba auto zostawiać gdzieś przy drodze głównej, czy da się dojechać bliżej? Przeglądam google street view i gdy znajdę jakąś dróżkę prowadzącą do wody to jest zaszlabanowana ;( edycja/ coś mi nie zadziałało wstawienie linków. pełny link: https://www.google.pl/maps/@50.947528,16.582674,3a,75y,350.95h,78.15t/data=!3m4!1e1!3m2!1si_WEBGWjmHI59LPeg-mbjw!2e0 najlepiej skopiować całość i wkleić w pole adresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Dojazd od Bozygniewu masz do samej wody ,jadac od Imbramowic skrecasz przd domem starcow w prawo.Tak samo wyjezdzajac ze wsi Domanice przecinasz glowna droge i tez dojedziesz do wody mozna jeszcze w Chwałowie zaraz za stawem skrecic w lewo i tez jestes przy wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 jadac od Imbramowic skrecasz przd domem starcow w prawo Witam. A gdzie jest ten dom starców , przed którym trzeba skręcić ? W Bożygniewie , Domanicach ? Pytam bo wybieram się dziś lub jutro na nockę , ale chcę spróbować od strony Bożygniewu bo jakieś 2 tygodnie temu byłem od Chwałowa i kilka małych leszczyków - reszta kolegów także . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Dom starcow w bozygniewie taki osrodek przy domkach zaraz przy ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Ok dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Mietków od wczoraj 18.00 do dziś rana 8.00 feeder z koszyczkami od strony Bożygniewu . Kilka leszczyków i 1 linek ok. 25 cm . Rybki wypuszczone do wody . Ataki bolenia na drobnicę dość blisko brzegu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camilos Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Melduję również o Mietkowie od strony Chwałowa - od piątku ok godz. 15 do 24, sobota 3.30-4.00 do ok 23, niedziela od ok 4 do ok 10 godziny. Feeder (kiepska skuteczność, mało delikatny zestaw/sprżet) oraz lekki picker. Łącznie ok 30 małych leszczy, jeden karp 27 cm. Skuteczne brania na pickerze ze wzgledu na delikatnosć. Zdecydowana większość brań w sobotę do godz. 10. Piątek - sobota baardzo dużo wedkarzy na noc, którzy w sobotę zaczęli wracać już do domów. Niedziela spokojna. Na sąsiednich stanowiskach podobnie, małe leszcze, gdzieś komuś okazjonalnie trafił się mały karp. PS. wieś/miasteczko to Borzygniew, nie Bożygniew, wiem, czepiam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 wieś/miasteczko to Borzygniew, nie Bożygniew, wiem, czepiam się nie no spoko masz rację , nie wiem czemu poszedłem w taki zapis tej miejscowości , ale tu podam linka na forum jb.pl gdzie są inne spostrzeżenia dot. odległości połowu od brzegu na Mietkowie ... hmmm http://jerkbait.pl/topic/3098-wiesci-z-mietkowa/page-53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Wczorajszy wypad na nockę z moim braciszkiem z brzegu od strony Chwałowa zaowocował kilkoma browarami i ponadto kilkanaście leszczyków takich do 25 cm i jeden karpik ok. 1 kg złowiony w nocy przez mojego brata . Wszystkie rybki z powrotem do wody . Łowienie od godz.19.00 do 08.00 . Brania wieczorem i w nocy . a rano po wschodzie słońca stopniowy zanik brań . Liczne ataki bolenia . P.S. Czy ktoś z kolegów ma jakieś informacje na temat tego jeziorka w Chwałowie ? Rybostan , jakie wyniki etc. ? Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/szkwal-na-zalewie-mietkowskim-zywiol-zniszczyl-kilkadziesiat-lodzi/5q2dy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 W ostatnią niedziele byłem na Mietkowie za sandaczem a złowiłem ładnego okonia 41cm i dużo mniejszych na keitechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Koledzy to prawda, że na mietkowie nie ma wody ? i można łowić tylko z łodzi bo z brzegu na da rady? proszę o odpowiedź bo piątkowa trzydniowa wyprawa na zakończenie sezonu stanęła pod znakiem zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 byłem dzisiaj woda cały czas spada jak chcesz łowić z brzegu to jedynie chyba w porcie lub z pirsu.Dzisiaj z łódki połowiłem okoni do 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 a mieli nie spuszczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Byłem n nocce z soboty na niedziele z kumplami ,od strony francuza i szału nie było na 8 kiji (z wywózki, żywiec) tylko 2 brania i jeden sandałek 53cm wyciągnięty. Ogólnie słabo.Woda niska ale jeszcze tragedii nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Witam, Czy ktoś z Was orientuje sie czy da sie teraz spiningowac z brzegu na Mietkowie? Wybieram sie jutro troszkę pospiningowac, ale zastanawiam sie czy jest sens? A jak nie tam, to gdzie? z góry dzięki Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Pospinningować z brzegu na Mietkowie to chyba tylko z pirsu przy barkach . Byłem tam raz w maju , ale bez efektów , nie licząc skubnięć drobnego okonka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Pospinningować z brzegu na Mietkowie to chyba tylko z pirsu przy barkach . Byłem tam raz w maju , ale bez efektów , nie licząc skubnięć drobnego okonka . Dzięki wielkie za informację, w takim wypadku wybiorę się w inne miejsce. Pozdrawia Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Www.bosw.pl kamera internetowa na zbiornik mietkow jesli ktos by chcial zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam,czy weekend majowy ma jakiś sens na Mietkowie? Da się tam połapać szczupaki lub przynajmniej okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 też bym sie na majówkę wybrał ruszyła się ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi