morelowy Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Jam świadkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 nie wiem jak jest na tym forum, ale foty powinno się zamieszczać ryb miarowych i nie w okresie ochronnym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 chodziło tylko o to żebt pokazać że na 13-tce trafił się sandacz, odrazu wrócił do wody i w dobrej kondycji odpłynął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 30 Maja 2015 Share Napisano 30 Maja 2015 Gratki, fajnie wiedzieć że tam jeszcze pływają. Oby większe brały od jutra. A tak na marginesie to wy jechaliście ciemnym VW przez to bagno z 13 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 Nie aż takim Hardcorem nie jestem.. moje autko grzecznie czekało przy "12tce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Koledzy pomóżcie Jutro będę miał 2-3 godz o świcie i chciałbym na przylasek wybrać się po raz pierwszy w życiu. A że czasu mało proszę o radę na którym zbiorniku najlepiej pospiningować za szczupakiem. Mam pełną kartę. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Koledzy pomóżcieJutro będę miał 2-3 godz o świcie i chciałbym na przylasek wybrać się po raz pierwszy w życiu. A że czasu mało proszę o radę na którym zbiorniku najlepiej pospiningować za szczupakiem. Mam pełną kartę. Z góry dzięki. Polecam zbiornik nr 9 jak szczupak nie bedzie szedl sproboj z blaszka albo paprochem w zeszla niedziele facet tam ciupnal teczaka na 45cm na boczny trok i szczuplego 70cm na zywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Może mi ktoś powiedzieć od kiedy można się kąpać na 9?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Ja widziałem że dziś już się kąpali. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulawazmija Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Masakra jakaś... Wystarczy trochę piasku i robi się tłoczno... Siedziałem wczoraj przy drodze właśnie jak jest ta cała "plaża", przyjechał ojciec z dziećmi i nic sobie nie robił z tego że żywiec pływa 2-3m od nich i że mogą się zahaczyć... Przecież od pływania jest 1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Jak tam koledzy wędkujecie na przylasku? Ja wczoraj byłem z rana ze spinem na 12, 13 i 14 efektem czego 3 nie miarowe sztuki 30+, 45+ i 50+ i na 14 jedno potężne uderzenie aż odczułem w ręce ale niestety tylko guma rozerwana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Przylasek wreszcie obdarzył młodego adepta spinningu, z niedużym stażem . Dotychczasowy rekord ryby jakiejkolwiek, szczupak 50cm Dziś rekord pobity. Niesamowite wrażenia, emocje i walka zacięta do samego końca. Życzę każdemu z Was takiego pojedynku. Wyczaiłem żerujące olbrzymy i udało się dosięgnąć miejsce prawie że niedostępne. Na 7cm Savage Gear Cannibala koloru Firetiger skusił się sum 102 cm. Myślałem, że zaciąłem na twardym zaczepie, ależ ile radości dały pierwsze szarpnięcia wędką. Trzy odjazdy na ok 50 m. Hamulec nigdy tak nie pracował, wędka pierwszy raz tak się gięła, a mnie nigdy tak nie bolały ręce na rybie. Emocje powoli opadają Oczywiście "rybka" po szybkiej sesji i mierzeniu wróciła do wody. Najlepsze, że w trakcie holu tam nadal żerowały co najmniej 2 podobnych rozmiarów okazy. Jeszcze tam zaglądnę. Podrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 wielkie gratki kolego morelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 21 Lipca 2015 Share Napisano 21 Lipca 2015 Dzięki najlepsze, że miałem główkę jigową noname z allegro i przypon stalowy za ok 50gr kupiony w zestawie 50szt też z allegro, cały hol o tym myślałem . Dodatkowo w trakcie skręcałem hamulec, bo wybierał plecionkę jakbym miał wolny bieg. Oczywiście ustawiłem z umiarem, mimo że emocje brały górę (wywaliłem grilla z kiełbasami). Ale potem jak chciałem wyciągnąć kawałek plecionki ręką, to lekko się zdziwiłem jak mocno dokręciłem ten hamulec, a sum i tak wybierał linkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Ja ostatnio nie bardzo czas na rybki miałem a dwa ta pogoda upalna nie zachęca do wyjazdów. Na Przylasek miałem się wybrać w week ale odpuściłem bo chyba karpiem zarybili więc pewnie nie było by gdzie się wcisnąć ze spinem. Może w ten week podjadę z rana.. Kolego morelowy teraz tylko pobić rekordzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 morelowy, gratki wąsa. Taki to już pohasa na spinie. Ja dziś byłem, trochę brań ale bardzo delikatnych, kilka szczupłych plus okoń ale nic konkretnego, natomiast bolenie tłuką aż się woda gotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 morelowy, gratki wąsa. Taki to już pohasa na spinie. Ja dziś byłem, trochę brań ale bardzo delikatnych, kilka szczupłych plus okoń ale nic konkretnego, natomiast bolenie tłuką aż się woda gotuje. Są bolenie na przylasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Są Kamilu i to takie torpedy aż miło patrzeć... ganiają majestatycznie jak rekiny, ale dobrać się ciężka sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Są Kamilu i to takie torpedy aż miło patrzeć... ganiają majestatycznie jak rekiny,ale dobrać się ciężka sprawa Ale numer;) Ciezko mi to przejdzie przez usta,ale w taki razie: Bede sie musiał wybrac na Przylasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Daj znać to może uda się spiknąć to Ci je pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Dużo bolenia jest na jedynce ale sporo jest podrostków 40-50cm ale okazy też są widziałem na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Panowie jak tam sytuacja na Przylasku? Gryzie szczupły? Ktoś miał ostatnio jakieś efekty? Pytam bo prawie dwa miesiące tam nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Cześć. Trudno mi powiedzieć czy szczupaki już gryzą ale wędkarzy łowiących spinningiem było badrzo dużo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Ruch tam teraz będzie duzy po tym jak rozeszła sie wieść o sumie 215:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi