salto Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Obawiam się że na razie to będzie opłacana niepełna, tak aby mniej stracić gdy Przylasek zostanie zabrany. Wątpię aby była zwracana część kwoty za zezwolenie. Tak się zastanawiam co się stanie jak UMK faktycznie nie przedłuży dzierżawy i Przylasek przejdzie pod miasto, będzie można łowić na białą kartę co dla mięsiarzy będzie rajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Także chyba los "Przylaska" już przesądzony, http://krakow.onet.pl/milionowe-inwestycje-w-nowej-hucie/secne8b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Ja jednak jestem optymistą i uważam że jeszcze kilka lat Przylasku nie ruszą. Obecnie jest walka o stołki w przyszłych wyborach samorządowych, jest problem smogu i nie sądzę aby były pompowane pieniądze podatników w tego typu inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Cytuj Obecnie jest walka o stołki w przyszłych wyborach samorządowych, jest problem smogu i nie sądzę aby były pompowane pieniądze podatników w tego typu inwestycje. To raczej nie ma znaczenia skoro spółka została już założona, a pieniądze wydzielone. Zaczął się proces pozyskiwania gruntów, więc nie da się już z tego tak po prostu wycofać. Jak dla mnie los Przylasku jest przesądzony, kwestia tylko tego, jak bardzo miastu się spieszy. Ale skoro dzierżawa wygasa w czerwcu to pewnie po prostu jej nie przedłużą, bo czemu mieliby sobie sami blokować możliwość zaplanowanej już inwestycji? Pojawia się inne pytanie - co z tym fantem zrobi PZW? Mamy już i tak horrendalnie, w stosunku do jakości i ilości wód, wysokie składki. Obniżą? Powinni, nowej wody tego typu nigdzie przecież nie pozyskają. A co ze składkami na ten rok, gdyby faktycznie doszło do wymówienia dzierżawy? Dla wielu opłacających przylasek jest głównym celem wypraw wędkarskich, a w takim układzie, płacąc pełną kwotę, dostaną możliwość wędkowania tylko przez pół roku. No ale raczej nie ma się co łudzić, że nasz zarząd okręgowy cokolwiek z tym zrobi. W tym roku dopuścili łowienie na robala na kawałku Szreni, więc wszystkiego po tych leśnych dziadach się można spodziewać, ale zdecydowanie niczego dobrego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uru93 Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Siema, nie wiecie może, czy na Przylasku jeszcze jest lód? Ostatnio temperatura jest dodatnia, wiec...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer85 Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Witam, Podbijam pytanie Kolegi: Jak wygląda sytuacja z lodem na Przylasku? Ostatnio coraz cieplej..i kusi żeby zainaugurować sezon:) Był ktoś z Was może ostatnio? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti51 Napisano 2 Marca 2017 Share Napisano 2 Marca 2017 Dziś jak byłem w kole opłacić kartę to słyszałem ze podobno 1 metr od brzegu już nie ma lodu, ale to nie sprawdzone. No i podobno okręg robi wszystko żeby przedłużyć umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer85 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Witam, Byłem na Przylasku w zeszłą sobotę (04/03) zobaczyć na własne oczy jak wygląda sytuacja. Wędkarzy widziałem tylko na Jedynce- nie widziałem za dużo lodu od brzegu. Na Dwójce pływał lód - jak na zdjęciu. Tak samo na 4,5,6. Pozostałych zbiorników nie widziałem. Do tego droga na 12,13,14 rozkopana - jakieś koparki tam pracowały więc dojazd do tych zbironików od Karasiówki co najmniej utrudniony, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 29 Marca 2017 Share Napisano 29 Marca 2017 Jak tam działa ktoś coś na przylasku? Ja wczoraj blisko 8 godz z feederem i niestety, efekt to 5 maleńkich płotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti51 Napisano 3 Kwietnia 2017 Share Napisano 3 Kwietnia 2017 Byłem wczoraj na 8. Niestety bez efektów. Nie miałem białych więc pozostały mi tylko kulki. Były jakieś drobne skubnięcia i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer85 Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Witam, Dzieje się coś na Przylasku? Połowił ktoś ostatnio? Interesują mnie mniejsze zbiorniki 12,13,14. Ja nie byłem jeszcze w tym roku ale kusi mnie żeby w weekend wyskoczyć.Lin powinien się już ruszyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 2 godziny temu, Fiszer85 napisał: Witam, Dzieje się coś na Przylasku? Połowił ktoś ostatnio? Interesują mnie mniejsze zbiorniki 12,13,14. Ja nie byłem jeszcze w tym roku ale kusi mnie żeby w weekend wyskoczyć.Lin powinien się już ruszyć. Pozdrawiam Z tego co mi wiadomo lin jest już aktywny na wszystkich wodach stojących, ale najbardziej przed świtem i w godzinach porannych. Jutro wybieram się na brzegi lub bagry koło 4 rano zobaczymy co to będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti51 Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 O 10.05.2017 o 12:24, Elast93 napisał: Jutro wybieram się na brzegi lub bagry koło 4 rano zobaczymy co to będzie I jak poszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 13 Maja 2017 Share Napisano 13 Maja 2017 1 godzinę temu, arti51 napisał: I jak poszło ? Byłem w czwartek na bagrach wyholowałem 5 karpi 3 liny i leszcza. Wszystko opisałem w wątku " jak było dziś na rybach - maj 2017 " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider85-S1 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Witam Panowie ma ktoś jakieś informacje do dalej z przylaskiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Słyszałem jakieś plotki że nie będzie nowej dzierżawy. Za miesiąc się okaże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nofer Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Ja osobiście pisałem z 3 tygodnie temu maila do Pzw odnośnie tej sprawy do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi więc myśli same się nasuwaja. Dziwią mnie jednak zarybienia ciągle na tych zbiornikach jeśli faktycznie przedłużenia dzierżawy nie będzie to bez sensu. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Przecież to wiadomo nie od dziś że w naszym okręgu władze działają nie zbyt racjonalnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Witam. Póki co to zostaje po staremu, z tego co wiem to na razie nie ma chętnych na Przylasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider85-S1 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 ja dzisiaj próbowałem dodzwonić sie na bulwarową coś podpytać ale chyba panowie byli bardzo "zajęci" ponieważ nie odbierali a dzwoniłem chyba z 10 razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer85 Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Witam, Byłem na Przylasku w niedzielę. Super pogoda, bardzo dużo wędkujących. Łowiłem od 5 do 11 na 2 wędki ( spławik i grunt). Zlowiłem 3 karpiki ( największy 30 cm , 2 z zarybieniówki ), 2 liny ( większy 30cm), płoć >25cm no i kilkanaście karasi wielkości dłoni a także od groma małej wzdręgi.Wszystkie rybki wróciły do wody. Generalnie działo się Każdy coś tam ciagnąl - obok mnie Pan wyholował szczupaczka na czerwonego. Mam nadzieję,że przedłużą tą dzierżawę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider85-S1 Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Właśnie zostałem poinformowany iż Przylasek zostanie dalej w Naszych rękach przynajmniej jeszcze rok info z raczej pewnego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himramir Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Koledzy, koleżanki. Prosiłbym Was o poradę. Byłem dzisiaj pierwszy raz na przylasku, na 9-tce. łapałem na spławik na małej "plaży" na południowo wschodnim krańcu jeziora. Niestety ale grunt spory - kilka metrów od brzegu nagły spadek i jakieś 3 -4 metry i mnusto zielska. Brały tylko płocie - niewymiarowe, przy powierzchni, gdy skróciłem grunt. Czy spośród 2,3 i 9 jest jakieś stanowisko, gdzie można spokojnie połapać ze spławikiem ? żeby nie było takich głębokości i tylu roślin. Bardzo proszę o pomoc bo jutro chciałbym znowu pojechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orni Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Panowie, wie ktoś może co dalej z Przylaskiem? Dzierżawa się kończy lada dzień a żadnej oficjalnej informacji nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 12 Czerwca 2017 Share Napisano 12 Czerwca 2017 Ja nic nie wiem.. jedni mówią że dzierżawa zostaje inni wprost przeciwnie.. a pzw milczy -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi