pagori Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Chciałbym sobie zrobić takowe opłaty , na kraków wody górskie i nizinne (opłata niepełna) + Okręg tarnowski bo chciałbym trochę pobuszować nad dunajcem w okolicach Zakliczyna. Może ktoś przybliżyć ile Kasy trzeba zostawić w kole by móc wędkować w tych regionach .....
czaplasiwa Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Tutaj masz wszystko http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/24325/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_w_roku_2 http://www.pzw.org.pl/okreg_tarnow/cms/4493/skladki_na_rok_2010 Kraków nizinna niepełna to 100pln +członkowskie 60pln+ koło 25pln.
macko Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 jeśli chodz o Tarnów i zakliczyn to wal do mnie na PW, powienienem coś doradzić, wkońcu moja okolica a opłaty w Tarnowie napewno bedziesz mial nizsze, na dodatek o 10 zł mniej się na ten rok płaci
pagori Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Napisano 10 Stycznia 2010 Czyli tak : opłata członkowska 60 zł opłata niepełna wody nizinne 100 zł Opłata niepełna wody górskie 150 zł Za sam kraków zapłace 310 zł ,a za wędkowanie w dunajcu , mam na myśli tylko odcinek niedaleko zakliczyna ?
galuch Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Zakliczyn zaliczany jest do wod nizinnych tak wiec bez oplaty za wody gorskie.
pagori Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Napisano 10 Stycznia 2010 Zakliczyn zaliczany jest do wod nizinnych tak wiec bez oplaty za wody gorskie. Czyli tak : opłata członkowska 60 zł opłata niepełna wody nizinne 100 zł Opłata niepełna wody górskie 150 zł Za sam kraków zapłace 310 zł + za wody nizinne okręgu tarnowskiego 90 zł Proszę sprawdzcie czy dobrze policzyłem I czy załatwie wszystkie opłaty w moim kole wędkarskim? Z góry dziękuje , te tabelki z opłatami są niezbyt przejrzyste
galuch Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Musisz sie dowiedziec czy przypadkiem okreg tarnowski nie ma "podpisanej umowy" z okr krakowskim, bo w takim przypadku zaplacisz jedynie 310zl. Pytanie tylko czy bedziesz korzystac z wod gorskich
pagori Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Napisano 10 Stycznia 2010 Musisz sie dowiedziec czy przypadkiem okreg tarnowski nie ma "podpisanej umowy" z okr krakowskim, bo w takim przypadku zaplacisz jedynie 310zl. Pytanie tylko czy bedziesz korzystac z wod gorskich Jest już pewne że porozumienia nie ma a ja często odwiedzam w okolicach Zakliczyna kolege wędkarza . Więc do tych 310 zł będe musiał jeszcze 90 zł doliczyć(chociaż nie jestem pewien czy tyle), szkoda że tego porozumienia nie ma bo w zeszłym sezonie za 200 zł miałem opłaty na dwa okręgi . Mam nadzieje że całą sprawę da sie załatwić w moim krakowskim kole i nie będe musiał bujać sie gdzieś w tarnowie by wykupić "znaczek".
Tondrom Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Mam nadzieje że całą sprawę da sie załatwić w moim krakowskim kole i nie będe musiał bujać sie gdzieś w tarnowie by wykupić "znaczek". Hmm wątpie aby się dało załatwić , bo w moim kole w Muszynie (PZW Nowy Sącz) nie mogłem zakupić pozwolenia na wody nizinne na okręg Krakowski. Wydaje mi sie że tylko wchodzi w grę zakup w Tarnowie. Choć zawsze moznaby zadzwonić i zapytać.
Endrju Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 pagori, wg rozpisu na stronie PZW opłaty 2010 , okręg Kraków, opłata górska niepełna obejmuje również wody nizinne (druga tabela, górska niepełna, pierwsze zdanie). Wystarczy chyba 150 za górską w takiej sytuacji. Jeśli trzeba jedną i drugą to w tym roku biorę tylko Wisłę i mogą mnie cmoknąć
pagori Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Napisano 10 Stycznia 2010 pagori, wg rozpisu na stronie PZW opłaty 2010 , okręg Kraków, opłata górska niepełna obejmuje również wody nizinne (druga tabela, górska niepełna, pierwsze zdanie). Wystarczy chyba 150 za górską w takiej sytuacji.Jeśli trzeba jedną i drugą to w tym roku biorę tylko Wisłę i mogą mnie cmoknąć No tak , czyli za 150zł mam wody górskie i nizinne w regionie krakowskim+opłata członkowska. A co z tym tarnowem ile muszę dopłacić za tarnów- wody nizinne . Przepraszam że tak męcze ale jak widać te tabelki są nie dla wszystkich zrozumiałe Teraz sie zmieniło na 150 + 60 =210 zł
czaplasiwa Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Kraków to Niepełna górska /obejmuje wody nizinne bez zbiorników na przylasku Rusieckim i Kryspinowa/ 150pln + członkowska 60 pln + opłata na koło 25 pln = 235 pln + Tarnów/ na pewno nie mamy z nimi porozumienia w tym roku/ ale tutaj może podpowie ktoś z okręgu tarnowskiego.
Endrju Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 Tarnów musisz niestety opłacić pełną wersję :S W tym roku mamy jakieś porozumienie chyba z Bielsko-Białą na zniżkę 50% ale z Tarnowem zero. Chyba da się przez pocztę załatwić ale najlepiej telefonicznie w Tarnowie się dowiedzieć na 100%.
macko Napisano 10 Stycznia 2010 Napisano 10 Stycznia 2010 jestem (znaczy się byłem) w PZW Tarnów od 7 lat, i mogę z całą pewnością polecić łowiska tego okręgu, w niewielkich rzekach kolo Brzeska znajdziecie pstrągi ( ten sezon to około 5 ponad 40 cm na czchowie leszcze, czasami sum, jeden konkretny pourywal mi zestaw, nie zdąrzyłem wędki złapać :/ poniżej czchowa dunajec: bolenie i sumy spływające z czchowa, 1m długości gosc zlowil przy promie, następnie boleń: po 70 cm, widzialem 4 sztuki tazem polujące , okonie, ladnę są poniżej promu, ale to już jest nie Piaski Dróżków, ale w Filipowicach, wisełka poniżej raby, to odrębny temat, trzeba tam kikla wyjasdów i suma znajdziemy, jeśli ktoś dobrze spininguje to niemal pewne rzeka mniejsza niz w krk ( duzo mniejsza) i latwiej rybę znaleźć, dobra starczy tego bo juz więcej nic nie zlowiew tym roku ) zapomnialem o stadach brzan na dunajcu, mało ich zostało ale jak juz podejdą w dany rejon rzeki, to wierzcie lub nie, ale kilka dni tam siedzą i mozna polowić do bulu, oczywiście z umiarem, komplet w 30 min to naprawde do wykonania.
marceli Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Witam panowie chcialem sie spytac ile kosztuje wpisowe bo moj kuzyn zdal egzamin na karte wedkarska pozdrawiam wszystkich
macko Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 wpisoew+członkowaska+fundusz koła = około 25, 30 albo i 60 zł jak w Krakowie, zależy od koła, i czy byleś juz wczesniej w PZW
Ivan Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Tu są wszystkie opłaty na okręg tarnowski ulgowe i pełne http://www.kolopzwplesna.fora.pl/organizacja,1/oplaty-2010,309.html
pagori Napisano 12 Lutego 2010 Autor Napisano 12 Lutego 2010 Wszystko jasne -Opłata Górska niepełna + pierdoły = 235 zł -Opłata na wody okręgu Tarnów można zrobić w siedzibie krakowskiego okręgu tylko podobno brakło znaczków i trzeba dzwonić ........ Polska Jednego nierozumiem , brak porozumienia spowodowany był niską frekwencją krakowskich wędkarzy w regionie tarnowskim a tu nagle wszyscy chcą do tarnowa jeżdzić ........tak że aż znaczków zabrakło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.