slowik Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Właśnie czemu TICA O Tice też nie słyszałem żadnych negatywnych opini prócz jednej[słaba konstrukcja stopki mocowania w modelach Dolphin] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 5 Listopada 2010 Share Napisano 5 Listopada 2010 Właśnie czemu TICA ?? Ja bym skłaniał się bardziej ku SPRO(nie słyszałem negatywów jeśli chodzi o ten młynek). Napisałem wyżej dlaczego. Tica jak może zauważyłeś nie jest tak łatwo dostępna jak np.Spro, którym kręciłem również i mój wybór podałem. Co do opinii na temat Tic, również nie spotkałem żadnego negatywu , a wręcz same pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Właśnie czemu TICA ?? Ja bym skłaniał się bardziej ku SPRO(nie słyszałem negatywów jeśli chodzi o ten młynek). Napisałem wyżej dlaczego. Tica jak może zauważyłeś nie jest tak łatwo dostępna jak np.Spro, którym kręciłem również i mój wybór podałem. Co do opinii na temat Tic, również nie spotkałem żadnego negatywu , a wręcz same pochwały. taka jest prawda ,tica to dobry kreciol nie tyklko na karpie ale tez na gruby spinning dlatego chcialem zebys wyjasnl bo nie kazdy mial z nim stycznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 powiem tak Tice sobie odpuściłem i kupiłem SPRO INCOGNITO 865 i jak na sucho to naprawdę fajna konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Odpuściłeś świadomie, czy dlatego, że Tica jest trudno dostępna .Swoją drogą to też solidny kołowrotek, ale Tica to.... inna bajka. Oby służył Ci jak najlepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Nie odpuściłem świadomie tylko dostałem ofertę z SPRO i kupiłem 250 zl zaoszczędzone. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Kręciłem ostatnio kilkoma młynkami, między innymi i Spro i Ticą i jak na zimę będę kupował betoniary do nowych Snooperów to na 95% będzie to Tica, albo Abyss albo Scepter zależy od funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 SQra, gdzie widziales jeszcze tici ? maja 2500 model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Tica jest w sklepie carpmix, jeszcze niektóre modele są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 słuchajcie mam problem mam zamiar kupić kołowrotek Konger Carbomaxx Iron Carp 630 i czytałem o nim średnie komentarze ..a co wy o nim myślicie ..miał ktoś z nim styczność jakby ktoś wiedział czy on jest wart 70 zł bo taki mam ograniczony budżet prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Za tą cenę jedyne co mogę osobiście polecić to Robinson FreeRunner 406 (ewentualnie 506) http://www.okonek.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=4563&osCsid=73a94fdc4f8efa Ojciec ma takie 2 szt, kęcił nimi cały sezon i narazie chodzą bez zarzutu. Nie są zbyt często katowane bo używane przeważnie na niedużej komercji ale kilkanaście ryb wyciągnęły takich 3-7kg i trzy miśki z Odry +10kg. Ma te 5 lat gwarancji a to na niektórych działa. Jak dla mnie za te pieniądze jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 a jeśli chodzi o ten kołowrotek pliss pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 a jeśli chodzi o ten kołowrotek Według mnie jeśli masz tylko taki budżet jak piszesz to nic lepszego chyba nie znajdziesz,a myślę że te dwa sezony wytrzyma no chyba że trafisz jakiegoś amura lub karpia powyżej 20kg[czego ci życzę] to może być problem. Ale przecież to wędka odgrywa większą role podczas holu niż kręcioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 tak powiem ci szczerze że o wędce tęż myślałem konger carbomaxx o co myślisz o takim kręciołku jak york tontor 5004//bo końcówka różni się tylko pojemnością szpuli .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 york tontor 5004 Tego na pewno sobie odpuść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 czemu? Totalna kicha Wybierz się do sklepu i go pomacaj a zobaczysz co jest wart W tej cenie ciężko coś wybrać żeby posłużyło dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 słuchaj tam gdzie ja będe łowił nie ma jakiś kolosów po 20 kilo karpie po 7 i inne ryby amury szczupaki a co polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 a co polecasz? Widzę że uparłeś się na wolny bieg, a w tej cenie nie ma nic konkretnego z wolnym biegiem,dopiero w granicach 100zł można coś wybrać Ten Robinson co polecił Ci SQra już jest na pewno lepszy od tego 5004. Albo zobacz sobie model 6008 ale tez kosztuje ok 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwin1516 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 tak naprawdę nigdzie mi się nie śpieszy mogę jeszcze pozbierać trochę forsy a ten york byłby lepszy tylko ze względu na ilość łożysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam all jeśli chcesz młynek karpiowy to polecam ci za całe 120-130zl SPRO Aggresive 730 lub 740.Naprawdę młynki są swojej ceny warte mam już 3 sezon i już nie jednego miśka wyjąłem.Polecam. Pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmik Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 marwin1516, łożyska nie odgrywają zbyt dużej roli. Obciążają jedynie wage kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 marwin1516, łożyska nie odgrywają zbyt dużej roli. Obciążają jedynie wage kołowrotka. łozyska w kolowrotku za 70zl sa bardzo slabej jakosci wiec warto uzbierac przez zime wiecej pieniedzy i kupic cos co posluzy wiecej niz jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 łożyska nie odgrywają zbyt dużej roli. Odgrywają i to istotną rolę. Tylko w niektórych miejscach są niezbędne jak łożyskowany kosz/rotor, łożyskowana korbka (wyjście z korpusu i łożysko rolki kabłąka - bez tych łożysk praca kołowrotka jest iście wątpliwa. Teraz większość kołowrotków ma jeszcze łożysko tzw. OWC, które nie jest w zasadzie typowym łożyskiem. Te elementy wpływają na pracę kołowrotka i jego żywotność, więc są bardzo istotne. Kołowrotek z 3-4 łożyskami dobrej jakości jest więcej warty niż kręcioł z dziesięcioma a kiepskimi. Naturalnie łożysko w racze kołowrotka czy w szpuli wpływają na pracę ale nie są niezbędne. Niestety kiedyś kierowałem się ilością łożysk a niekoniecznie ich jakością i to był mój błąd. Na błędach człowiek się uczy heheh tylko to boli. Lepiej poczekać dozbierać i mieć na lata niż w kolejnym sezonie znowu kupić kiepski kołowrotek i tak w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmik Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Dokładnie zdrapek, źle to ująłem. Kiedyś też kierowałem się jak największą ilością łożysk a teraz już nie.Teraz kręce shimano BBLC i magic runnerem 2 anacondy. Wiem że są to kręcioły na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi