Kubiak Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Miałem możliwość porównania okumy, spro I który według ciebie lepszy Ja mam zamiar kupić Spro Aggresive Poro LCS 750, ale im dłużej się zastanawiam, tym większy mętlik mam w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Miałem dziś jechać do FM obejrzeć sobie Spro Aggressive Pro LCS, ale wczoraj się dowiedziałem, że znajomy go ma, więc pojechałem do niego z wizytą. "Pomacałem" sobie ten młynek, i powiem, że zrobił na mnie duże wrażenie. Znajomy ma go prawie od roku. W kołowrotku zero luzów, bardzo równo nawija żyłkę, a wolny bieg to po prostu poezja. Zimą go sobie sprawię, przetestuję pod obciążeniem, i na pewno napiszę o nim w dziale "Testy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Jestem zainteresowanym tym kołowrotkiem: Tandem Baits Phantom 10000FS http://www.takaryba.com/strona_produktu.php/info/p4577_Tandem-Baits-Phantom-10000FS.html Wieco coś o nim, jak się sprawuję? Oraz najważniejsze - jaką on ma pojemność, nawet na stronie TB nic o pojemności nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 warszawa_24, omijaj to z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 A co byś radził w okolicy 200, max 250zł ale z WB? Oczywiście Big Pit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 warszawa_24, Trudno mi radzić coś w tej kwocie ,ale wiem jedno poczekaj do zimy bo ceny na pewno spadną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 No a w okolicy 300zł? Napewno sie opłaci, bd dłużej służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borat Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 warszawa luknij na to http://spinn.pl/kolowrotki-karpiowe/pro-caro-qd-10pi-6000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Ciekawy. Mam kołowrotek z podobną korbką i jakoś mi ona nie pasuje. Naszczęście jest to morski więc nie mam z nim często doczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 warszawa tak jak maniek radzi warto poczekac do zimy, rozejrzysz sie troche i coś sobie wybierzesz. jeśli interesuje Cie coś typu betoniarka;-) to zerknij sobie na Quantum Hypercast Carp http://arnal-fishing.abc24.pl/default.asp?kat=18927&pro=330072 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Poczekać poczekam, tylko chciałem już wiedzieć jaki model, bo jutro bd w Poznaniu i bym popatrzył za czymś. Tak, właśnie chodzi mi o betoniarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Możecie mi polecić do kijka TB Enforcer Travel 3Lb kołowrotek z wolnym biegiem i pojemnością 0,35/300 w zakresie cenowym 250 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kowalski Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Witaj! Proponuję kręciołek Daiwa Regal Plus BRi-AB - kupiłem go dzięki radom kolegów z tego forum i muszę przyznać, że to był dobry wybór, niestety jego cena jest wyższa niż podałeś (ok 340 zł). Jeśli byś jednak zdecydował się na model Regal to polecam wersję ekonomiczną (bez Plusa) z mniejszą liczbą łożysk (4 szt) i szpulą grafitową, sprzęt równie trwały, ale za mniejszą kasę (w proponowanych 250 zł spokojnie się zmieścisz) polecam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorcm Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Witam, ja również zastanawiam się nad wymianą młynków. Podoba mi się Spro Super Long Cast 460. Nie pytam tu o opinie na temat ww kołowrotka tylko jak on się ma do Magic Runnera 2. Anaconda jest tu alternatywą. Czy w ogóle się zastanawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Jest ktoś w stanie opisać zasadę działania WB w kołowrotkach Cormorana? Nie bardzo rozumiem zasadę jego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 13 Listopada 2009 Share Napisano 13 Listopada 2009 Wszystko zrozumiesz po obejrzeniu tego obrazka.Niecały obrót pokrętła hamulca powoduje zmianę siły hamowania z wolnego biegu do pełnej-maksymalnej siły hamowania: http://spinn.pl/okno/148/180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Dzięki już to wreście rozumię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 W cenie 350zł - no to Powerlinery i Anacondy sa ok - choć kuplowi jeszcze na gwarancji sie Runner rozleciał - no cóż zdarza się. Ale dla obydwu kolegów rada żeby rozważyć zakup TICA SCEPTER Duzo kolegów łowi na te nie i nie narzeka Ajeszcze tania alternatywa - kolega testuje tą maszynę w tym roku - póki co 15 wyciągnął i 10 tek kilka też YORK SEA TREND MAszyna strasznie ciężka, ale wygląda solidnie, - wada - żyłka czesto wpada pod szpulę, ale kolega dorobił szczotki i jest lepiej. Hamulec ma dość krótki zakres regulacji . Tak w ogóle to do 300 zł to polecam kupić coś bez wolnego biegu. Moim faworytem dla obu kolegów to TICA a jak z wolnym POwerliner bo mam - a jak napisałem wczsniej mozna kupić na 200 zł na ebayu PRZYKŁAD - okumaUK Ja chyba dałem 40f za 865 - no i miał mi kto kupić i przywieźć - tylko niestety wiadomo - problemy z gwarancją jak coś się zepsuje. Mam nadzieje że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorcm Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Dzięki Dudi, powiem szczerze że polecana przez Ciebie Tica bardzo mnie zaciekawiła. Jeszcze jedno pytanie, mianowicie, jaki polecali byście kręciołek, powiedzmy w okolicy 400 - 500 zł? Od razu zaznaczę że Shimano i Cormoran odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 A co powiecie o Mega Baitsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 A co powiecie o Mega Baitsie? Mega baits wychodzi z pod młotka Okumy jest to dobry kręcioł, bardo podobny do Powerliera - porównaj sobie opisy tych 2 kołowrotków. Gabarytowo Mega Baits jest troszkę mniejszy od Powerlinera ale pracuje troszkę lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Dzięki, tak myślę co brać jak moja Okuma Traveltine kiedyś się zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Ale dla obydwu kolegów rada żeby rozważyć zakup TICA SCEPTERDuzo kolegów łowi na te nie i nie narzeka Posiadam 1 szt. od wiosny. Jak narazie złego słowa nie mogę powiedzić chociaż nie był jakoś mocno eksploatowany.- bardzo lekko chodzi - wykonanie ok - zabezpieczenie "wchodzenia" żyłki pod szpule (z tego co się orientuję okumy mają szczotki) Od razu zaznaczę że Shimano i Cormoran odpadają. Więc zostaje Ci tylko Daiwa. Łowiłem w tym sezonie specjalnie (żeby porównać) 2 kołowrotkami: Daiwą Emblem (kupiłem 2 szt. lekko używane za 300zł szt.) i właśnie Ticą Scepter. Mi jakoś lepiej leży Daiwa więc Tica pójdzie w przyszłym sezonie trochę w odstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorcm Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 A co sądzisz o tej maszynie --> Daiwa EMCAST EVO Carp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 A co sądzisz o tej maszynie --> Daiwa EMCAST EVO Carp ? Nie miałem jej w rękach więc się nie będę wypowiadał. Poszukaj na necie jest trochę opini o tym kręciole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi